Gå til innhold

MMORPG måndlig betaling


Anbefalte innlegg

Spill som GW har blitt drastisk forbedret utover spillet, uten at du måtte kjøpe ekspansion. Men uansett, jeg forstår at det koster å holde oppe servere, komme konstant med patcher, ha kundestøtte, og komme med mytt innhold i i WoW. Men jeg synes at de kunne holdt seg til 30kr i måneden eller noe XD. Med så mange som spiller det, burde det fortsatt være mer en nok.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo fullstendig åpenlyst at inntektene fra månedlige avgifter overstiger driftsutgiftene med flere hundre prosent. Samtidig har man andre utgifter som kundeservice og marketing, men dette tar nok heller ingen vesentlig del av inntektene.

 

Forhåpentligvis bruker mange av firmaene inntektene til å finansiere nye, spennende prosjekter. Slik at vi slipper hasteproduksjoner som kun er laget for profitt.

 

Må jo også huske at investorene skal ha sin andel av overskuddet også.. ;)

Lenke til kommentar

http://www.starcraft2.com/

 

Og whine for å betale 25 spenn i uka blir uansett for dumt når man får så mye igjen for de. Kan evt si at du betaler 5kr per ukedag (per time om du spiller det 5 timer i uka), og det er ikke mye annet du får for så lite.

 

Men for de som ikke spiller mmo mer enn noen timer i mnd, blir det omtrent som å gå på kino, så skjønner at de mener det blir dyrt.

 

Heller ingen som tvinger folk å spille, om du ikke ønsker å betale per mnd, spill noe annet. De fleste som spiller er inneforstått med at det krever ganske mye penger til båndbredde, servervedlikehold, serverhw, kundesupport (både kundesentre i forskjellige land og ingame) og software utviklere/vedlikehold.

 

Kunne vært moro å sett hvordan et spill som wow hadde vært nå uten mnds betaling, kanskje det hadde vært like bugga som ved release med lite lite innhold. Men da hadde jo folk klaga på det også. Enkelte blir aldri fornøyde.

Lenke til kommentar

Slutt nå å sammenligne GW og WoW da. Men hva er egentlig poenget ditt trådstarter..? Det er jo ikke akkurat noe stort nytt at man må betale i måneden..? :p

 

Som så mange andre sier; er spillet verdt det, kan man gjerne betale en del.

 

Sier meg enig i det der, selvom jeg ikke er en hardcore wow-gamer... ;)

Lenke til kommentar

Som mange har påpekt 100 ganger før, GW er ikke et mmo. Aldri vært, vil aldri bli.

 

Og jeg har aldri sagt at de ikke tjener penger på wow, og ser ikke problemet i at de gjør det. Dere klager jo mer på at de tjener penger på dette, enn at dere må betale en liten sum i mnd.

 

Forventer dere å få alt gratis? Eller er det bare den godt brukte norske janteloven som slår til igjen? Hvor kommer denne trangen til å klage på at noen tjener penger ifra?

 

Om du liker spillet, og spiller det 4-5 timer i mnd, er det jo billig underholdning i forhold til det meste annet du kan finne på. Spill gjerne GW om du liker det, men jeg har spilt det endel selv, og det er ganske snevert på endel felt. De som har spilt diablo2 online kjenner seg fort igjen, og ser byene bare som fanzy interface for å lage games.

Lenke til kommentar

Vet at GW er helt annerledes, men det betyr ikke at det koster noe mindre for dem å legge ut patcher og nytt innhold, noe som du sa var en av tingene som holdt månedsprisen så høy. :roll:

Jeg forstår at det kan være måndespris, men jeg synes at den ikke burde holde seg mer en 50kr. Hvis du sammenligner spillet med the elder scrolls 4 eller the legend of zelda: TP, eller hvilket som helt online spill som ikke koster noe i måneden så ser du at der får du mye mer for pengene. :thumbdown:

Endret av gormers
Lenke til kommentar

Om man føler man får mer for pengene er jo opp til hver enkelt å bestemme. Jeg følte ikke jeg fikk noe igjen for de kronene jeg betale for GW. Men til sammenligning, jeg har fått igjen enormt mye fra Diablo2 og battle.net, som blizzard også fortsatt drifter, spilte mye starcraft der også før i tiden.

 

Og du har fortsatt ikke vist til et eneste spill som faktisk kan konkurere med wow, eller er lignende wow, som ikke koster penger.

 

Jeg sa ingenting om at mnd prisen ble holdt høy pga de tingene, jeg sa at det vi betalte i mnd går med til blandt annet å dekke disse tingene. Er en vesentlig forskjell der, og igjen, svar meg gjerne på hvorfor de ikke skal få tjene penger på spillet sitt? Og hvem er det som sliter med å oppdrive 25 spenn i uka?

Lenke til kommentar

Det er vel de som ikke bare vil spille mmorpg spill og som ikke er voskne ;P Dermed sier jeg at jeg ikke vil at de skal ta seg såpass mye betalt, når under halvparten burde være mer en nok, og fordi at de presser ut singel-player spill som generelt gir en bedre opplevelse, på kort tid, og ikke er så repeterende.

Når det er sagt, er jeg helt enig i at Wow er mye bedre enn GW, jeg gikk veldig fort lei av det jeg og. Og diabolo og warcraft er de billigere å holde gående ja, men de er ikke enormt mye mer krevende enn WoW. Likevel er de helt gratis i måneden og wow rever såpass mye...

Lenke til kommentar

Er gjerne det som er problemet med bra singleplayer spill, at de er over så alt for fort, hvem husker vel ikke hvor skuffende kort half-life2 var.

 

Og selv om du ikke er voksen, er ikke 25 spenn i uka mye. Kutt litt ned på smågodt og brus, så har du det dekket.

 

Kan også si meg enig i at et av problemene de sliter med i mmo, er at ting fort blir veldig repeterende, noe jeg håper de bruker mye av de pengene på å prøve å løse.

Lenke til kommentar

Guild Wars er gratis pga de bruker instance teknologi gjennom hele spillet, det krever ingen store servere og drifting som World of Warcraft krever. Ergo MMORPG`s kan ikke være gratis, Guild Wars er IKKE ett MMORPG og vil aldri bli det. Multiplayerdelen der er akkurat som i CS, det formes en instanced server der og da mellom deg og de du har i teamet. Det er IKKE en konstant online verden hvor du kan se og være interaktiv med alle rundt deg.

Lenke til kommentar

uff :(

 

Vet ikke hva som er sagt tidligere i tråden, men.....

GW får oppdateringer gratis, so what?

 

WoW får oppgraderinger gratis, so what?

 

GW faction koster penger, TBC koster penger..

 

MMORPG's har langt flere servere som må vedlikeholdes.

 

Et vanlig webhotell koster ca 75kr mnd (hvis man regner med vanlige priser og ikke de billige).

 

En server blir da langt dyrere å drifte.

 

folk betaler fra 299,- for ADSL hver mnd. Et MMORPG trenger mye bedre linje enn vanlig ADSL = dyrere.

 

Til dere som sutrer: skaff dere en liten jobb.

F.eks selge VG/Dagbladet på søndager.

Lenke til kommentar
Guild Wars er gratis pga de bruker instance teknologi gjennom hele spillet, det krever ingen store servere og drifting som World of Warcraft krever. Ergo MMORPG`s kan ikke være gratis, Guild Wars er IKKE ett MMORPG og vil aldri bli det. Multiplayerdelen der er akkurat som i CS, det formes en instanced server der og da mellom deg og de du har i teamet. Det er IKKE en konstant online verden hvor du kan se og være interaktiv med alle rundt deg.

9119412[/snapback]

 

Dette er allerede sagt flere ganger og det var heller ikke dette jeg argumenterte med.

Lenke til kommentar
Har absolutt ikkje noko imot måndelig betaling får ett MMO.

 

1200kr i året ja, men prøv å finn ett single player RPG som du speler lika masse som ett MMO...

Pris per time så kjem nok ett MMO langt bedre ut enn ett single player spel.

 

I mine øyne er GuildWars langt i fra ett MMO, i så fall vil eg kalle Diablo 2 ett MMO og.

 

Greit nok GuildWars har suksess men trur ikkje det kjem i nærheten av World of Warcraft som du må betale abb. på.

8333088[/snapback]

 

Smak litt på ordet "massive multi online role playing game". Mange som spiller det ta blir det "massive" og da er det et mmorpg, enkelt og greit. Diablo 2 er i værtfall langt fra å være mmorpg.

 

Hvis man ikke liker å betale i måneden for et mmorpg så hold deg unna det da, eller skaff deg et annet spill som du liker.

 

Selv spilte je neverwinter nights 1 i over 4 år , nesten på bare en server. Jeg spilte en del battlefield 2, men etter noen nylige plagsomme problemer har det blitt mindre.

 

Er spill trenger ikke å være et mmorpg får at man skal spille det over en lang periode, står veldig mye på om du kjøper det riktige spillet for deg.

Lenke til kommentar

Litt enig og litt uenig med denne posten. Månedlige kostnader er hovedsakelig der for å dekke serverutgifter (såvel som nye patcher og nytt content, så klart) men jeg syns jeg ser en økende trend i å drite i nytt content i patches og isteden bare release expansions.

 

For å være helt ærlig så er 100 kroner i måneden (plus som regel 500 kroner for selve spillet, om det er nytt) ALT for mye for bare servere og maintenance. De hadde tjent fete penger om de dreit i expansions og bare gav oss extra content gratis for de 100 kronene i måneden, men man må jo melke markedet.

Lenke til kommentar

Jeg får ondt av denne tråden...

 

For å oppklare noen misforståelser...

 

Når 12 åringer som ikke har råd til 100kr/mnd hører server, så tenker de PC.

En 'realm' i WoW f.eks. kjøres på en cluster av meget kraftige servermaskiner, til en samlet verdi av ca $200.000. WoW er vel oppi godt over 100 realms nå.

 

WoW prises forskjellig i USA, Europa og Asia. Hos oss er det dyrest, €15. USA betaler $15. I Asia...der en god del av de 8.5m kontoene blir betalt for, er månedsavgiften *betraktelig* lavere.

 

Likevel...siden WoW ble en så stor suksess, tjener Blizzard gress på det. MEN. De utnytter ingen. De tar standardprisen for MMORPGer. Og tro meg..de kunne tatt mer. WoW er et kvalitets spill uansett hva du du synes om det. Med den prisen går mindre suksessfulle MMOs nedenom i hytt og fleng, for det er utroling kostbart å utvikle og drive et kvalitets MMO. Siden WoW ble så populært, har Blizzard tjent masse på det. De er en av utrolig få.

 

Men viktigst av alt...BLIZZARD SKYLDER DERE INGENTING JÆVLA FJORTISSER!

De er et firma som skal tjene penger. Personlig er jeg kjempeglad for at Blizzard svømmer i WoW inntekter nå. De er en av de beste utviklerene i bransjen, og definitivt de med mest fokus på kvailitet. De kan ha fokus på kvalitet fordi de har penger..og har kontroll over sine egne prosjekter i motsetning til nesten hele resten av bransjen som får spillene sine trykt ut før de er ferdige. Dere bør takke Blizzard for all underholdningen dere har fått. 3,50kr dagen for å kunne spille WoW så mye dere vil. Kødder dere med meg? Det er det du får betalt for 2 min jobb i en ufaglært jobb. Bokstavelig.

 

Spiller du 1 time i måneden så er det dyrt ja. Kanskje du bør finne deg no anna å gjøre istedet, du får ikke gjort en fjert i et MMO på en time uansett...ved gjennomsnittsbruk så er det den billigste underholdningen du får. Spar meg for "lol det er billigst å lage sin egen underholdning harrharr".

 

Til slutt vil jeg bare si LENGE LEVE BLIZZARD og jeg håper de dobler månedsprisen så jeg slipper flest mulig av dere idioter i Blizzards neste MMO.

Endret av rhym
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...