Gå til innhold

Hvilket Nikon velger jeg?


Anbefalte innlegg

Jeg holder på å selge mitt Canon 350D, og ønsker å prøve et Nikonkamera denne gangen. Jeg er veldig i tvil om hvilket jeg skal gå for - jeg tror at jeg heller vil investere i litt dyrere optikk, enn å punge ut på d80 eller d200, men leser også dårlige ting om både d70, d70s og d50.

 

Noen som kan rettlede meg litt? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

D70s er et fint utgangspunkt, ikke laverste klassen men heller ikke den øverste. Den er midt på treet når det kommer til pris/hva du får. Kjøper du D70s med 18-70mm kitlinsa får du ei linse som er knallgod. Linsa koster 3k om du skal kjøpe den utenom, så det sier jo sitt.

 

Har den kit pakken, var mitt første dSLR og er storfornøyd med kamera. D50 slo canon 350D kameraet hos en test fra DinSide, så D70s er et hakk opp.

 

Over der igjen er D80, men det blir en annen prisklasse igjen, og noen andre får ta for seg D80 :)

Lenke til kommentar

Ville heller gått for D80+18-70 og kjøpt dyrere optikk over tid.

 

Når det gjelder lyseksponering. Nikon er bedre, men kun hvis du tar bilder i Jpeg. Tar man bilder i RAW, er det faktisk en fordel å overeksponere så mye som mulig( uten å utbrenne), og heller redusere EV under RAW konvertering. Dette krever at man blir kjent med kameraets lysmåler, ikke at lysmåleren gir det mest nøyaktige nøytral eksponeringen.

Lenke til kommentar

Jeg er avhengig av større brennvidde enn 17-80 likevel, så å bare kjøpe den optikken er ikke aktuelt. Men kan noen forklare de vesentligste forskjellene mellom D70s og D80, evt. D50 (hvis den er en aktuell kandidat, da jeg søker noe som er mer avansert enn 350d)

Lenke til kommentar
Jeg har 70-300 linse på 350d'en, og trives godt med den brennvidden i grunn.

 

Hvor stor er forskjellen mellom D70s og 350D? Noen som kan gi en sammenligning den veien?

8320476[/snapback]

 

Du kan sjekke testen av 350D, D70s og Olympus E-300 på akam.

 

Konklusjonen ble at D70s var best, pga. kit objektivet. Utenom dette er det liten forskjell( Nikon har bedre blitzstyring, ergonomi og lysmåling; Canon har bedre bildekvalitet og støyegenskaper ved høy ISO; samme forskjellen man alltid ser når Nikon og Canon sammenlignes, egentlig).

 

Ikke en stor oppgradering hvis du går fra 350D til D70s,mao. D80, derimot, er en klar oppgradering fra 350D.

Lenke til kommentar

Uansett hvilket kamera du velger av D50, D70, D80 eller D200 som kommer du til å bli fornøyd. Finn ut hvor mye penger du har, finn ut hvilke objektiv du "MÅ" ha så kjøper du kamera til slutt, bare pass på at du har 4.500 til minimum D50 ;)

 

 

Mye megapixler trenger man BARE om man skal ta store utsnitt og/eller skrive ut i STORT format. Jeg skal f.eks skrive ut 50x40 nå, og har brukt D50.

Lenke til kommentar
Det er den samme komb'en jeg har nå - har Tamronobjektivet bare i Canonfatning.

 

Begynner nesten å tvile bittelitt på om det er verdt å selge 350d'en - jeg har ikke råd til d80'en - vil forskjellen være stor nok til å merkes, fra 350d til d70s?

8320688[/snapback]

 

Det spørs jo akkurat hvilke funksjoner du trenger. Skal du ha bedre bildekvalitet hadde jeg heller kjøpt meg et nytt objektiv til 350'n. :)

Lenke til kommentar
vil forskjellen være stor nok til å merkes, fra 350d til d70s?
Hvis det ikke er et spesielt problem med 350D som du ikke vil få med D70 så er det ingen grunn til å bytte. Bildene vil bli stort sett like, hvilket som gir best bilder avhenger for det meste av objektivet og litt av personlige preferanser.

 

Hvis du kan forklare litt om hvorfor du har lyst på et nytt kamera så er det nok mange som kan gi råd.

Lenke til kommentar

Vel, jeg synes som sagt lysmålingen på Nikon virker bedre. I tillegg har jeg aldri greid å føle meg helt komfortabel med hvordan canonkameraet ligger i hånden (noen kjøpte litt på impuls, og prøvde ikke i butikken..). Jeg har fått mange gode bilder med 350d, men har litt lyst til å prøve noe nytt også. Utstyret jeg har er ikke preget av store investeringer, så sånn ift å gå over til et annet merke er det veldig få offer jeg må gjøre økonomisk sett.

 

Såfremt ikke d70s som helhet gir dårlige bilder enn 350d'en så gjør jeg vel en helt grei overgang?

Lenke til kommentar
Hvordan er det med linseutvalg og sånt for Nikonkameraene, forresten - finnes det noen gode parallellserier til f.eks. Canons L optikk?

8322023[/snapback]

 

Jeg har lurt litt på dette jeg også. Nikon Bruker ED-glass i de beste objektivene, glass som er BEDRE enn Canon's. Right?

 

Grunnen til at Canon har hvite objektiv er at glassene ikke tåler høy varme, noe som kan oppstå når sol treffer noe svart, som Nikon sine objektiver.

 

Nikon's toppmoddel objektiv ligger veldig høyt i pris i forrhold til Canon, noe som er en av mine grunner til å vurdere overgang til Canon. Noe jeg ikke tror kommer til å skje, nettopp på grunn av alt det andre snadderet Nikon har å tilby.

 

Som jeg sa, invistèr i god opptikk. Det er bedre å oppgradere fra "dårlig" kamera, med god opptikk, enn oppgradere fra dårlig opptikk med god kamera.

Lenke til kommentar
Canon bruker hvite objektiver for å spare penger, og folk  har lite imot det. Ville heller hatt et svart rør enn et hvitt et  :D Så GOGO Nikon

8322132[/snapback]

 

Bevares, ser du har peiling! Vis nå ikke for alle at det ikke er tilfellet.

Endret av Laban
Lenke til kommentar
Er vel ikke så mye bedre med ED glass, men de tåler mer og varer lengre. Canon bruker hvite objektiver for å spare penger, og folk  har lite imot det. Ville heller hatt et svart rør enn et hvitt et  :D Så GOGO Nikon

8322132[/snapback]

 

Canon bruker UD glass( samme som Nikon ED eller Sigma ELD/SLD glass, Tamron LD, Tokina SD, osv...). Så og si alle produsenter bruker slike linser( low dispersion)

 

Grunnen til at telelinser i Canons L serie er hvite( utenom 135f/2 og 200f/2,8) er at de bruker fluoritt elementer, som er av høyere kvalitet og har bedre optiske egenskaper enn vanlig glass, men tåler ikke varme like bra som vanlig glass.

 

Toppkvalitets glass fra Nikon og Canon har tilnærmet samme optiske egenskaper( og ja, det gjelder også innen vidvinkel objektivene). Canon har bare et bedre utvalg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...