Gå til innhold

Hva burde man lage for å få en "super" karakter?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hadde jeg hatt den prøva nå hadde jeg stekt en medium done indrefilet, kokt bernaise-saus (mye smør så den blir smakfull) og funnet en eller annen potetvariant å spise til (jeg foretrekker pommes frites, vet ikke om heimkunnskapslæreren gjør det).

Desserten vet jeg ikke med, hvor lang tid har du? Fruktkompott kanskje?

Lenke til kommentar

Jeg ville gått for typisk norsk husmannskost som f. eks kjøttkaker med kålstuing/ertestuing, brun saus, poteter og tyttebærsyltetøy. Til dessert ville jeg gått for eplekake med vaniljeis (gjerne hjemmelaget).

 

De fleste kan steke biff, lage fancy pasta med tilbehør osv, men de færreste unge mennesker kan lage typisk norsk husmannskost fra bunnen av, og det er veien til en heimkunnskapslærers hjerte.

Lenke til kommentar
Å lage kjøttkaker tar ganske lang tid, da?

8114528[/snapback]

Med mindre man skal kjøttkaker til hele skolen, så er det fort gjort. Jeg regner med han skal lage en rett som passer for 1-2 personer, og da er det ikke mange kjøttkakene man trenger. Det er altså kjapt gjort.

 

Hovedpoenget må vel være at man viser at man kan LAGE mat, så jeg tror på ingen måte at ovnsbakt laks er en sikker vinner (det er riktignok godt, men for enkelt).

Endret av Nichlas
Lenke til kommentar

Ville lagd baktepoter + bacon + salat + ost + hvitløksdressing og min hemmelige salat dressing. :)

muligens stekt hvitløksbrød og hatt sammen med det.

 

 

Til dessert ville jeg ha valgt noe enkelt... mulig stilt med Sjokoladepudding, krem og vanilje saus.

Endret av vargaz
Lenke til kommentar
is kan være ganske fort gjort å lage det er å fryse den ned som tar lang tid. (hvis du ikke vil spørre natur&miljø lærer'n din om litt flytende nitrogen :p )

8110114[/snapback]

 

Poenget er at det tar lang tid å få ferdig is.

 

Hovedpoenget må vel være at man viser at man kan LAGE mat, så jeg tror på ingen måte at ovnsbakt laks er en sikker vinner (det er riktignok godt, men for enkelt).

 

Det jeg også tenker. Prøv noe som inneholder litt mer kokkelering, altså litt høyere "vanskelighetsgrad" enn å steke en biff, eller å pakke en laks inn i folie og slenge den i ovnen.

Lenke til kommentar

Jeg bakte rundstykker, og stekte litt omelett...jævlig enkelt. Fikk 5-

 

Har dere ikke et budsjett? Vi fikk bare bruke 100 kr eller noe sånt på hovedrett. Forretten (som jeg lagde) fikk vi bruke 50 kr på.

 

Nå skal det sies at hele heimkunnskapen vi hadde bare var tull, så du skal ikke stole på at du får 5- for å bake rundstykker og steike en omelett.

Lenke til kommentar

Kjøp en hel ananas. Kutt av toppen og hul den ut (ta vare på fruktkjøttet selvfølgelig) Fyll den opp med annenhvertlag med vaniljeis og fruktkjøttet:) sett hele ananasen på et fat med toppen nesten på igjen og lag en gos sjokoladesaus til:) Enkelt og morsomt.

Et annet forslag til dessert er sjokoladefondant, utrolig godt. Ligner litt på sjokolademuffins med mørk sjokolade med rennende kjerne<3

Lenke til kommentar

De fleste kan steke biff, lage fancy pasta med tilbehør osv, men de færreste unge mennesker kan lage typisk norsk husmannskost fra bunnen av, og det er veien til en heimkunnskapslærers hjerte.

8114468[/snapback]

 

 

hehe, det er det som er litt moro med min lærer :p Han er 60år. sier hver gang:

"Når jeg skal ha mat, å kona ikke er hjemme, pleier jeg å kjøpe grandiosa og legge litt extra ost oppå."

 

Men, men.. hvem vet :p

Lenke til kommentar

anbefale deg å laga noe forferdelig enkelt,

eller iallefall noe som tar kort tid..

is-forslaget er bare tull...

lag heller mousse,

 

lag fisk som hovedrett, helstekt fjellørret eller laks , agurksalat, raspet rulrot, sandefjordsmør, dette er det umulig å feile på, og på ditt nivå så er dette flott mat..

Lenke til kommentar
Våres gruppe lagde mølje til hovedprosjektet våres, selv om det skal litt til for å finne ingredienser nå. Får dere tak i det så anbefaler jeg at dere lager mølje.

8120154[/snapback]

Det spørs vel hva man legger i mølje, det er da forskjellige fra hvor i landet man bor. Her er det ikke veldig komplisert: Kraft etter ribba og møljebrød (aka. flatbrød) :shrug:

Lenke til kommentar
Våres gruppe lagde mølje til hovedprosjektet våres, selv om det skal litt til for å finne ingredienser nå. Får dere tak i det så anbefaler jeg at dere lager mølje.

8120154[/snapback]

Det spørs vel hva man legger i mølje, det er da forskjellige fra hvor i landet man bor. Her er det ikke veldig komplisert: Kraft etter ribba og møljebrød (aka. flatbrød) :shrug:

8146364[/snapback]

 

Hmm, aldri hørt om kraft og flatbrød som mølje her i nord hvertfall :|

 

Her er det hvertfall Kokt fisk, som regel torsk for min del, kokt rogn og kokt lever. Så må du bare kryddre leveren etter behov. :dribble:

Lenke til kommentar

De fleste kan steke biff, lage fancy pasta med tilbehør osv, men de færreste unge mennesker kan lage typisk norsk husmannskost fra bunnen av, og det er veien til en heimkunnskapslærers hjerte.

8114468[/snapback]

 

 

hehe, det er det som er litt moro med min lærer :p Han er 60år. sier hver gang:

"Når jeg skal ha mat, å kona ikke er hjemme, pleier jeg å kjøpe grandiosa og legge litt extra ost oppå."

 

Men, men.. hvem vet :p

8132086[/snapback]

Men tror du at du får "super" karakter hvis du steker grandis med ekstra ost, bare fordi han synes det er godt? :p

 

Det er mye i verden som er både enkelt og veldig godt, men jeg tror som sagt at veien til en god karakter i skolekjøkken, er å vise at man kan lage mat. Du har selvsagt begrenset med tid, men sikkert mer enn god nok tid til å gjøre noe annet enn å pakke en fisk inn i folie...

Endret av Nichlas
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...