Gå til innhold

Gi meg én grunn til å tro på Gud!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skal man velge og vrake blandt det som står i bibelen?

8516607[/snapback]

 

 

Ja, slik gjøres da i den norske kirke den dag i dag det.

 

Så vi skal ikke ta Gud bokstavelig?

8516613[/snapback]

Ikke prøv deg!

Gud og Bibelen er ikke nødvendigvis det samme.

 

Slutt med retorikken, den funker ikke.

Lenke til kommentar

Dette er forvirrende.

 

La oss ta å se over fakta:

 

-Gud skapte menneske.

-Menneske skapte bibelen, for å fremme guds ord. (Selv om kun 5% kunne lese.)

-Gjør man ikke som Bibelen sier (Motsier Guds ord.), kommer man til helvete.

-Man kan selv velge hva i Bibelen man vil gjennomføre og ikke gjennomføre.

 

Hvor er logikken? Til og med kristne vil jo før eller siden havne i helvete.

Endret av Okstad
Lenke til kommentar
Melisma: Spørsmålet mitt var reteorisk. Du tok ikke poenget, men jeg skal utdype. Hva har Gud gjort for verden? Miraklene til Jesus, hvorfor skjer ikke noen av dem nå lengre? Jeg tenkte over det nå, at du virker ganske normal utenom din glede, og den skal jeg ikke prøve å ta fra deg! Det er bare det, at korstogene som skulle frelse verden, henrettelsene ovenfor folk som ikke ville akseptere kristendommen.. det har tatt millioner av liv. Terrorister skylder på Allah. Mennesker er fæle. Hvorfor gjør ikke denne gode Guden noe for å forhindre dette?

8516532[/snapback]

 

hehe, ok sorry jeg tok ikke den nei :blush::) det er jeg ihvertfall tror på er at alt skjer for en grunn. Javel, jeg mistet broren min som var 21 og stefaren min 2 år etterpå.. ok, da tar jeg ett pust i bakken og fortsetter på det livet jeg er ment for å leve.. Da tenker jeg som så at "det var ubeskrivelig vondt og er det fortsatt, men jeg stoler på Han og at disse 2 jeg mistet hadde gjort sitt her på jorda, og tiden var inne for dem til å dra opp til Ham"

 

Jeg lever etter den at "ALT har en mening.." Når det skjer henrettelser og krig osv, ja da tror jeg på at det er mening med det..

Jeg legger ikke noe skyld på Ham for alt vondt som skjer i verden, men at vi mennesker er skapt med fri vilje og derfor så mye vondt skjer.. :(

 

men som sagt jeg har ikke noen av svarene på dette, jeg kan bare leve etter min tro og det at jeg tror på Ham og stoler på Gud... Han er vår himnmelske far :)

Lenke til kommentar

Så vi skal ikke ta Gud bokstavelig?

8516613[/snapback]

Ikke prøv deg!

Gud og Bibelen er ikke nødvendigvis det samme.

 

Slutt med retorikken, den funker ikke.

8516615[/snapback]

Kristendommen er basert på Bibelen. Bibelen er, ifølge seg selv, Guds ord. Hvis man da tror på Jesus' mirakler og andre hendelser beskrevet i Bibelen har man godtatt at det er Guds ord. Da er det litt merkelig at man bare ser på noen av Guds budskap, regler og oppfordringer som relevante.

Endret av Skarstad
Lenke til kommentar

Og det faktum at det er en bok. En bok. :)

 

En bok som ble skrevet etter mange år. Så ble boken godtatt, og plutselig er det Gud som har skapt verdenen folk har levd i i mange år, og har hatt andre guder. Nei, folka som skrev bibelen må ha vært rike, innflytelsesrike that is, og på lag med Jesus, verdens beste taler og trollmann!

Endret av Bamsemumsen
Lenke til kommentar
"Do not have sex with a man as you would with a woman. It is an abomination. If a man has sex with a man in same way as with a woman, they have committed an abomination. They are certainly to be put to death."

 

Synes det høres fint ut som en ren ordre jeg, ja.

8516559[/snapback]

 

 

Bibelen er menneskeskapt, og er mennesker som har skrevet den.. Dermed for meg så representerer den ikke Gud sånn sett, men menneskets oppfatning av hva Gud ville ha sagt.. Så en må regne med at det kanskje er en del fordommer og slike "menneskeskapte følelser" .. er ihverfall det jeg tror :) For meg så er Gud den som har skapt oss og han elsker oss.. barna hans! :)

Endret av Melisma
Lenke til kommentar

EDIT: la meg først få presisere at jeg kun uttaler meg her som en motvekt til det jeg mener er håpløst retorikk fra ateister. Jeg er ikke personlig kristen, og er i kirken en gang i året...

 

Det finnes en god del ting i det nye testamentet som er langt mer relevant enn det gamle.

 

Feks: Alt du vil at andre skal gjøre mot deg skal du også gjøre mot de for dette er Loven og Profetiene i en sum .

 

(Altså store deler av det gamle testamentet, og dengangs jødiske lov).

 

Ellers, så er bibelen tolket til den bibelforståelsen og kristendom som finnes de fleste steder i vesten i dag - og den er IKKE lik det som nøyaktig står i bibelen.

 

Slik er religionen i dag - at ateister mener at bibelen skal følges ordrett for at man skal få lov til å kalle seg kristen er strengt tatt ikke relevant for de vestlige kirkene vi har i dag, feks i den norske.

Endret av Alastor
Lenke til kommentar
Kristne foreldre tenker jeg. Jeg har halvveis kristne foreldre, men jeg er ateist nå. Tror det er sjeldent å bli skikkelig kristen hvis ikke dine foreldre er kristne, faktisk. En kompis av meg sa faktisk at foreldrene mine måtte ha døpt meg bare pga. penger, siden jeg hadde endt opp som en ikke-troende med kristne foreldre. Tenk, det er mulig å velge selv.

8516262[/snapback]

Stemmer.

De som først blir kristne i voksen alder eller i ungdomstiden, som ikke har kristne foreldre og familie, er som regel de som blir de mest "radikale" kristne. Blir på en måte som gode fotballsupportere, som også er med i motgang, når laget taper. Selv når familien er mot dem, til og med kaster dem ut av huset, holder de fast på avgjørelsen sin.

 

Kristne som har vokst opp med kristne foreldre, kristen familie og søndagsskole, er ofte mye mer passive kristne (medgangssupportere, om du vil), og det er disse som lettest mister troen når de begynner på ungdomsskolen/vgs.

 

Elsker "han" tilogmed folk som Josef Mengdele eller hva han heter, som gjorde sine forsøk på mennesker i konsentrasjonsleier under andre verdenskrig? Ta å les litt om forsøkene hans, og tenk deg om - deretter kommer du tilbake og sier om du fremdeles mener at alle mennesker er like mye verdt, og om alle kommer inn i det eventuelle paradis.

8516403[/snapback]

 

Kanskje det er vanskelig for oss å tilgi andre mennesker for det de har gjort, men Gud vil ikke si nei til noen som ber om hans nåde. Om alle kommer til himmelen? Nei, det står tydelig nok i Bibelen at det ikke er tilfelle. Vil alle som tror og ber om tilgivelse komme til himmelen, uansett tidligere handlinger? Ja. Det er håp for alle, med andre ord. :)

Lenke til kommentar
Så en må regne med at det kanskje er en del fordommer og slike "menneskeskapte følelser" .. er ihverfall det jeg tror :)

8516736[/snapback]

Det er greit nok, og du har nok rett, iallefall på en måte. Men faktum er at Bibelen ble skrevet flere århundrer etter Jesu død, så mye er nok påsmøring og vås, oppfunnet underveis, gjennom muntlig overføring. Jeg vet ikke hva dette beviser, og jeg er for trøtt til å utdype meg mer atm. Skole i morgen, så jeg skal legge meg.

Lenke til kommentar

Det gamle testamentet ble IKKE skrevet flere århundrer etter jesu død. Det ble skrevet før, og så satt sammen med det nye testamentets skrifter (som ble skrevet før det du påstår også).

 

ALtså - bibelen ble satt sammen i sin nåværende form flere århundrer etterpå - MEN, flesteparten av tekstene er skrevet lenge før. Både fra nye og gamle testamentet.

Lenke til kommentar

Så får meg så vil det å følge ordrett hva som står i bibelen, være som att jeg "tilber" forfatterne av denne boka.. Nei, jeg tar ut de delene jeg mener jeg vil leve etter og finner også ut leveregler via livets skole.. Det jeg mener er utrolig viktig er at man aldri slutter å søke etter å lære nye ting og prøve sitt beste å være snill og god mot alle, også inne seg selv..

 

Den følelsen av å hjelpe folk som er mindre heldige enn meg selv, er en god følelse... og jeg er mere oppmerksom på adferden til andre jeg møter.. prøver å ikke dømme folk og ha fordommer,, vanskelig mange ganger, men jeg prøver så godt jeg kan.. Hovedsaken er at jeg plutselig skjønte at "oi, jeg er ikke så perfekt som jeg trodde, jeg vil prøve mitt beste for å bli god og snill og ikke streve etter å bli perfekt" eller noe i den dur.. :p

Endret av Melisma
Lenke til kommentar
Samme her, gleder meg til å fortsette diskusjon i morgen. Må gi litt kreds til Melisma, tror ikke mange kristne hadde tatt angrepene våre med smil som du. :)

8516817[/snapback]

 

haha, tusen takk for at du ser det på den måten da :) setter jeg stor pris på :D ikke mange som har sagt det til meg, og den gorde godt du :D

Lenke til kommentar
Og det faktum at det er en bok. En bok. :)

 

En bok som ble skrevet etter mange år. Så ble boken godtatt, og plutselig er det Gud som har skapt verdenen folk har levd i i mange år, og har hatt andre guder. Nei, folka som skrev bibelen må ha vært rike, innflytelsesrike that is, og på lag med Jesus, verdens beste taler og trollmann!

8516724[/snapback]

 

Jeg vil anbefale deg å sette deg inn i Bibelens opprinnelse før du mister all troverdighet. Creds til Alastor for å komme med litt fakta på bordet. :)

 

1. Det Gamle Testamente ble skrevet flere hundre år før Jesu tid. (omkring 500 år f.Kr, om jeg ikke tar helt feil)

2. Det Nye Testamente ble skrevet mellom år 45 og 140 e.Kr. (altså mellom 15 og 110 år etter Jesu død).

 

Bibelen ble ikke kanonisert i den formen den er i dag før år 300 e.Kr, men hele det gamle testamente har vært samlet som jødenes bibel (den hebraiske bibel, Tanakh) i lang, lang tid. Før Tanakh og Toraen ble nedskrevet trodde jødene på Gud, det er med andre ord ikke snakk om en bok skrevet av lure hoder som plutselig overbeviser alle om at Gud eksisterer, det er en bok som inneholder profetier, lyrikk, historier, fortellinger, og en god del fakta, skrevet på grunnlag av faktiske hendelser.

 

Så en må regne med at det kanskje er en del fordommer og slike "menneskeskapte følelser" .. er ihverfall det jeg tror :)

8516736[/snapback]

Det er greit nok, og du har nok rett, iallefall på en måte. Men faktum er at Bibelen ble skrevet flere århundrer etter Jesu død, så mye er nok påsmøring og vås, oppfunnet underveis, gjennom muntlig overføring. Jeg vet ikke hva dette beviser, og jeg er for trøtt til å utdype meg mer atm. Skole i morgen, så jeg skal legge meg.

8516766[/snapback]

 

Se over. Sjekk kildene dine før du påstår ting du ikke har belegg for. Det nye testamente er skrevet ned mellom 15 og 110 år etter Jesu død.

 

Det er ikke det at jeg er ute for å "buste" noen, men skal dere argumentere mot kristendommen er det en stor fordel at dere argumenterer mot den faktiske kristendommen fremfor en stråmann. :)

Lenke til kommentar

Bibelen og ikke minst kirken hadde så stor makt før at de tvang alle til å tro på dette eventyret ellers ble de enten brent levende som hekser eller muligens druknet dersom det regnet den dagen. De tvang folk rett og slett å tro på dette våset, og millioner av mennesker har mistet livet opp gjennom årene på grunn av dette. Helt vannvittig... Noen gjorde det for å få makt og/eller for økonomisk gevinst, andre kun på grunn av at de var hjernevasket og ikke kunne tenke seg at det finnes noe annet alternativ.

 

Dersom det nå finnes en høyere makt/Gud, hvilken er den rette...? Aboriginernes 'Gud'; moder jord, de innfødtes Gud i Amerika, Hinduismens Gud eller den kristne guden? Hvordan kan man si at Gud finnes og ikke minst at 'vår' Gud skal være den rette? Fortell meg det vær så snill...

 

Hvor står det om dinosaurene i Bibelen? Hvordan fikk to stk av alle dinosaurer plass på Noas ark? Er det ikke slik at dersom man regner ut jordas alder ut i fra Bibelen så er den bare 10000 år? Men hva med karbondateringen av dinosaurskjeletter som er mange millioner år gamle? Hvordan henger dette sammen?

 

Hvordan kan man være så skråsikker på at denne Bibelen forteller sannheten? Jeg har ingen problemer med at folk vil tro på noe, de fleste mennesker vil vel ha noe å tro på, å tro på at våre snaut 100 år på denne jord skal ha en mening. Greit nok, dere som tror på Gud får tro på det, dere som tror på Vishnu/Sheba (Hinduismens gud?) får tro på den. Selv tror jeg på at alle mennesker kan være gode mennesker selv om man ikke tror på noen høyere makter! Jeg klarer meg godt og hjelper de jeg kan hjelpe selv om jeg ikke leser noen hellige skrifter.

 

Jeg tror religion vil være menneskenes undergang. Blir skremmende å se utviklingen i Iran fremover da den 'stabile' (?) presidenten der sa: Israel er som et vissent tre som skal bli feid unna av en vind fra øst. Det virker på meg som menneskeheten vil gå under på grunn av uenigheter om religion.... uenigheter om noe vi ikke en gang vet om hva er for noe, men som mest sannsynlig er eventyr.... vannvittig!!

Lenke til kommentar

Kanskje vi har rett alle sammen? At det finnes mange varianter av samme gud?

 

Det hadde vært en fin tanke - at så lenge man er snill og grei gjennom livet, og ikke ond, så får man det fint etterpå også? Eller at man dersom man driter seg ut, blir tilgitt etterpå?

 

Det er det jeg tror :). Og det lever jeg etter - å hjelpe der jeg kan, støtte der jeg kan.

Lenke til kommentar
EDIT: la meg først få presisere at jeg kun uttaler meg her som en motvekt til det jeg mener er håpløst retorikk fra ateister. Jeg er ikke personlig kristen, og er i kirken en gang i året...

 

Det finnes en god del ting i det nye testamentet som er langt mer relevant enn det gamle.

 

Feks: Alt du vil at andre skal gjøre mot deg skal du også gjøre mot de for dette er Loven og Profetiene i en sum .

 

(Altså store deler av det gamle testamentet, og dengangs jødiske lov).

 

Ellers, så er bibelen tolket til den bibelforståelsen og kristendom som finnes de fleste steder i vesten i dag - og den er IKKE lik det som nøyaktig står i bibelen.

 

Slik er religionen i dag - at ateister mener at bibelen skal følges ordrett for at man skal få lov til å kalle seg kristen er strengt tatt ikke relevant for de vestlige kirkene vi har i dag, feks i den norske.

8516740[/snapback]

Helt enig her. Tingen er at jeg bestemt mener at mange av de som i dag kaller seg kristne, og er med i vestlige protestantiske tradisjoner, ikke har noe (eller kun en ekstremt liten del) av troen sin fra bibelen eller bibelske tradisjoner.

Veldig mange er teister no more, no less. Når man spør tror de på en Gud og et liv etter døden, men har utrolig få spesifiserte ideer rundt dette. Vanligvis bare "noe mer". Leser du på DNKs sider, og ser hva de mener medlemmer skal tro, stemmer det på ingen måte med dette.

Disse er imho hyklere, og bør definitivt melde seg ut av DNK og heller finne noe som passer dem bedre og stemmer bedre overens med deres livssyn.

 

En tro på en Gud og et håp om liv etter døden er på ingen måte noe som ødelegger eller forringer verden, heller motsatt, jeg vil si det beriker den. En slik esoterisk Gud er det de fleste medlemmer i DNK i dag har til felles. En tro på en Gud som er beskrevet i en bok, derimot, kan misbrukes slik vi har sett utallige ganger i vår korte historie. Spesielt når boken er så full av selvmotsigelser, hat og bigotry (oversett noen :p) som bibelen/koranen.

 

Det som er skummelt er at de som knytter seg til en tro, som kristendommen, er lettere påvirkelige når man snakker om kristendom. De som tror på sin egen private Gud kan på ingen måte kan overtales med henvisninger til bibelen eller noen annen bok.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...