Gå til innhold

Guitar Hero, Real Deal


NiloPilo

Anbefalte innlegg

Snakker ikke om spillet nei, det er for nærder. Jeg tenker mer på det real deal.

 

Utfordringen kommer når jeg skal velge min første gitar. Eneste jeg veit, nylon strenger er bra å ha, som nybegynner. Noen andre råd dere har å gi? Hadde vært greit om dere anbefalte meg noen gitarer. Har snakket med en kompis som er dreven og han mener Morgan er en bra nybegynner gitar, kanskje ikke det billigste, men da har du en bra gitar sa han.

 

Morgan Maria, dette er da nylon strengs og navnet er maria. Syntes det er et fint navn jeg :)

 

Help?

 

Kan i samme slengen vise dere mannen som inspirerte meg...

 

Don Ross

 

Takk for alle svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Han som inspirerte deg spiller på stålstrenger, og det gir (syns jeg) mye tøffere lyd (det hører du jo på filmen) enn nylonstrenger. Så om du kjøper nylonstrengsgitar kan det være du blir skuffet fordi det ikke låter slik.

 

Startet selv med en stålstrengs, klart det var litt vrient i begynnelsen, men jeg ble raskt sterk i hendene og fikk hardere hud på fingertuppene slik at det gikk greit. Så å kjøpe klassisk gitar med nylonstrenger er forsåvidt å utsette "pinen", såfremt en ikke er spesielt interessert i tonen av nylon, da.

Endret av Meits
Lenke til kommentar

Det er mange gode argumenter for å begynne med en nylonstrengsgitar. Noen går på selve gitaren, og mye går på de grunnleggende teknikkene man gjerne tilegner seg.

 

Nylonstrenger er snillere med fingrene enn en stålstrengsgitar.

Halsen er bredere, slik at man har mer "fomleplass" når man er nybegynner. Dette gjelder både venster og høyre hånd.

Gitaren er enkel å vedlikeholde, ikke noe whammybar og mikk og dill.

 

Man lærer seg gjerne en neve med vanlige akkorder, og øver seg på å spille de til det sitter sånn nogenlunde før man hiver seg over soloer og powerchords. Man kan ikke jukse med vreng og andre effekter for å få det til å låte "stilig".

Fingerspill er greit å ha med seg som ballast. Det er lettere, og passer godt inn i nylonstrengspillestilen.

 

Snakk med folk som har spilt i noen år, og jeg er sikker på at 99% anbefaler nybegynnere å starte med en nylonstrenger. Selv har jeg jobbet som gitarlærer, og har hatt elever med begge deler. Nylonstrengerne kommer først over kneika, og utvikler seg fortere, fordi har jobbet bedre med grunnleggende teknikk.

 

Angående stålstreng akkustiske gitarer, så gjelder det med "harde" strenger i enda større grad enn en el- gitar. Akkustiske stålstreng- gitarer er faktisk enda mer krevende enn en el- gitar for fingrene til å begynne med, fordi strengene man bruker gjerne er tykkere. Tykke strenger gor fyldigere lyd. En løsning kan jo være å sette tynne el- gitarstrenger på en stålstrenggitar, men da trenger gjerne gitaren en intonering, og lyden blir ganske slapp, for å si det mildt. Det spørs jo litt hva man er ute etter- å bli god til å spille gitar etter en stund, eller at det skal låte OK etter en kort stund.

 

Nå er det jo ikke slik at forskjellen er så stor at det ene eller det andre er "umulig", det finnes nok av eksempler på folk som har begynt på en stålstrenger.

Endret av CastorFiber
Lenke til kommentar

Takk for hjelper CastorFiber og Meits! Tror jeg skal gå for Gitar med nylon, dette er pga flere erfarende folk har anbefalt meg. De fleste yngre anbefaler meg stål-strenger, lurer på hvorfor det er slik! Men takk igjen, og er den Maria Morgen jeg linket til en bra gitar? Nybegynner?

Lenke til kommentar

Yngre anbefaler stålstrenger fordi det er "kulere". Når du har spilt gitar en liten stund, og du finner ut hvor moro det er, begynner man å spille gitar fordi man vil spille gitar, ikke fordi det er kult eller gir status. Jeg er vel også enig i at man ikke ser veldig barsk ut, eller høres barsk ut med en nylonstrenger på fanget, men det har lite eller ingenting med saken å gjøre. Kjenner ikke til den Morgan- gitaren, jeg pleier å anbefale en gitar som heter Ritmo 500. Den koster rundt to tusen. Du bør ha med noen som "kan", da Ritmo har en litt ujevn produksjon. Det er en gitar som er så bra at man beholder den, og bruker den videre, selv om man skulle kjøpe seg en gitar til siden. (Og en til, og en til.. og.. :)

Lenke til kommentar

Mener fortsatt du bør velge stål jeg. :p

 

Uansett hva du velger; mange musikkforretninger har pakker for nybegynnere der du får med det du trenger av utstyr for å komme i gang. Prøv gjerne flere forskjellige gitarer, og selv om du ikke er så flink til å spille merker du fort hvilken gitar som er mest komfortabel. Gjerne ta med deg en kompis slik at de ikke lurer deg trill rundt.

 

På billige gitarer bør du sjekke litt på bggekvaliteten (at båndene er skikkelig filt langs halsen og at det ikke er limrester osv. mellom hals og gripebrett).

 

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Gjerne ta med deg en kompis slik at de ikke lurer deg trill rundt.

8094271[/snapback]

 

Tror ikke det er mange musikkforretninger som prøver å lure noen :) Skulle det hende at du blir satt av ved feil stopp, heller jeg mer mot dårlig kompetanse hos selgeren enn at han/hun prøver å lure deg...

Lenke til kommentar
Gjerne ta med deg en kompis slik at de ikke lurer deg trill rundt.

8094271[/snapback]

 

Tror ikke det er mange musikkforretninger som prøver å lure noen :) Skulle det hende at du blir satt av ved feil stopp, heller jeg mer mot dårlig kompetanse hos selgeren enn at han/hun prøver å lure deg...

8095463[/snapback]

Neida, de fleste er nok ærlige. Kanskje de ikke direkte lurer deg, men du kan risikere å ende opp med helt feil gitar i forhold til hva du ønsker.

Lenke til kommentar

Det problemet tror jeg mer ligger i at kjøperen selv ikke vet hva han er ute etter. Skal du kjøpe en gitar, bør du sette deg inn litt først så en ikke spontant går inn i musikkbutikk og sier 'jeg vil ha en gitar', uten å ha sett seg ut noen preferanser eller prisklasse. Det er skremmende mange som faktisk gjør slikt.

 

Et godt tips til førstekjøpere er å først se seg ut en prisklasse (aldri kjøp gitar under 1500,-). Så gå i butikken å spør om å få se de ulike gitarene i den klassen. Er du usikker så ta en dag og tenk på saken, det hjelper ofte. Kjøp gjerne litt dyrere enn du hadde sett deg ut, det svir litt ekstra i lommen der og da men det er en god investering om du er seriøs om spillingen.

Endret av tronni_87
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...