Gå til innhold

Du møter på en bjørn - hva gjør du?


Duffo

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Det er kanskje en av det mest sykeste opplevelsen jeg har hatt noensinne. Viss bjørnen hadde hatt med seg unga så hadde den sikkert følt seg truet å kommet etter åss. Men siden den var aleine sprang den bare videre, som bjørner vanligvis gjør.

 

Ja det er sant..Møte på en bjørn er en ting men og møte plutselig på en bjørn med ungen sin med seg så tror jeg hadde dritet i buksen..bjørner kan rive deg i stykker som en filledukke...

Lenke til kommentar

Grizzly/brunbjørn - Lagt meg ned og spilt død, siden bjørnen tror du er død, vil den ikke se på deg som en trussel. Å løpe vil bare få deg til å virke som et bytte.

 

Svartbjørn - Løpt osm faen! Denne kisen driter i om du er død eller ikke. Prøvd å komme meg opp i vanskelig terreng, berg, steinete, myrhull. Hadde den kommet oppå meg hadde jeg prøvd å poke ut et øye med pinne/finger. Det ville ha distrahert den og gitt meg et forsprang.

 

Hurra for Discovery Channel.

 

Edit: Leifz0r...

Endret av Larzemannen
Lenke til kommentar

minner meg om når jeg var på svalbard...

 

Husker fattern og jeg bodde litt uten for longyearbyen (bjørnedalen faktisk.....) i ei koie. Det var et slags sært doannlegg som gjorde at man ikke kunne pisse inne, bare stort, men man måtte ut (deilig friskt i -30 og kuling). Må innrømme at jeg følte meg jævlig macho med siggen i kjeften, snoppen i den ene hånda og pumpehagla ladet med slugs i den andre...(det er også min foretrukkene måte å møte en bjørn på, ikke med snoppen, men med slugs..... :tease: )

 

Edit: jeg kunne jo ha møtt den med snoppen og. Enten blir den redd eller så ler den seg ihjel......mistenker det siste..... :D

Endret av Aldhissla
Lenke til kommentar

Man bør vel enten legge seg ned og beskytte hodet eller gå sakte vekk. Ikke løp. Man bør heller ikke lage høye lyder. Å være helt stille er vel heller ikke greit da den kan tro du prøver å snike deg innpå. Lag en jevn, halvhøy lyd. :whistle: Ikke vis den at du er redd. Om bjørnen angriper er det bare å prøve å gjøre så hard motstand man kan og ikke la den komme lett fra det. Kniv, hagle, rifle, stokk, øks, hva som helst som kan skade den bør brukes.

 

Hvis man ser en bjørnunge i skogen, da har man trøbbel. Bjørnen stalker deg nok allerede. Hunnbjørner er ekstremt beskyttende ovenfor ungene deres.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...