Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Hvite firkanter på mørke steder i spill/filmer


Anbefalte innlegg

Dama har kjøpt seg en maskin med Intel Core2Duo 2.4GHz, 2 GB DDR2 PC2-6400 RAM, Asus P5B Hovedkort, og Asus GeForce 8800 GTX.

Hun får nå mange hvite firkanter på mørke steder i spill og filmer.

Har prøvd å reinstallere skjermkort drivere (nyeste fra NVIDIA.com), men fortsatt samme problem.

 

Noen som har opplevd det samme og/eller har forslag til hva som kan være galt og hvordan fikse det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan være døde pixler på skjermen hun bruker, dvs dersom det er en LCD skjerm. Det er det ikke veldig mye du kan gjøre med, dersom det er veldig mange, så kan du klage på skjermen, er det bare en 2-3 stykker, så er ikke dette noe som vanligvis dekkes av garanti. Husker ikke i farten hvor mange døde pixler vi må godta.

Lenke til kommentar

Dersom det er disse "hvite firkantene" på uansett område hvor det er mørkt, så vil jeg nok tro det er noe mer enn bare noen få døde piksler.

Da ville jeg nok tro det er noe defekt med skjermen, kansje du skulle prøve med en annen skjerm og se om det fungerer bedre.

 

Og når det gjelder spilling av film, så har jeg opplevd at media player 9 kan ha problemer med å spille av en del filmer, dvs. du får inverterte farger på filmen.

Men siden du får hvite firkanter i spilling også, så tror jeg ikke dette er problemet.

Lenke til kommentar
Bare en kort kommentar: HVITE pixels er hot-pixels, ikke "dead". De døde er sorte. Og det blir jo ettertrykkelig sagt "firkanter" ikke prikker, med andre ord for store objekter til at det kan være hot pixels.

7801554[/snapback]

Jo, det er nok riktig, men det kan jo være flere "nabo pixel". Det er uansett ikke godt å si noe om det uten å ha sett det og prøvd selv. Dersom det er selve skjermen skal det selvsagt også være merkbart ellers. F.eks kan du teste med helt sort bakgrunn, å sette bakgrunnen på desktop'en til sort er kanskje det enkleste. Dersom det ikke er ett problem der(dvs de hvite firkantene), så er det vel nærliggende å tro at skjermkortet er synderen, da kan du f.eks prøve med ett annet skjermkort...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...