Gå til innhold

Påbudt med refleksvest i bilen fra 1. Mars


Steina

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kjøpte akkurat nye bil og volvo hadde lagt med refleksvest. Fire dager senere kom det en kjempe konvolutt fra forsikringselskapet som inneholdt 5 stk vester. Så det og få tak i billige vester tror jeg ikke blir noe problem. Det som blir vanskligst blir å bruke den. Tror ikke jeg kommer til å stå på fortauet midt i Oslo på høylys dag med refleksvest. Men på en annen side, bilen er flett ny så hvorfor skulle den stoppe :-)

Lenke til kommentar
Ja, jeg ser for meg at politiet kommer drassende med spesialutstyr for å kontrollere at refleksvestene reflekterer riktig :D

7690889[/snapback]

 

Eller de sjekker om vesten er godkjenningsmerket EN 471-klasse 2 eller bedre. Forøvrig synes jeg ikke det er noe stress å skaffe en vest til bilen. Har en i den allerede, dog har jeg ikke sjekket om den er godkjent.

Lenke til kommentar

Jobber i Mesta jeg. Har gratis verneutstyr med riktige reflekser :D

Det er et veldig bra tiltak, har selv hatt det i bilen lenge og har hatt bruk for det flere ganger under både trafikkuhell og revpåkjørsel. Sikker på at jeg hadde vært meid ned om jeg ikke hadde brukt refleksvest på sistnevnte :roll:

Lenke til kommentar

njaa

Det er vel greit nok vis du kan bruke vanlege refleksvester som du får kjøpt for 50kr. Ser ingen grunn til at det skulle cvere vanskeligare ein det, da du neppe ser forskjell på dei i mørket:P

 

Men eg tviler no litt på om dette funker noe særlig. Sånn som eg har oppfatta det er det jo syklister og vanlige personer langs veiene som er mest i faresonen her. So det vil vel neppe hjelpe at sjoføren har refleksvest mens personen gående langs vegen mangler :p

Lenke til kommentar
Til dere som vil ha "gratis" refleksvest av myndighetene: Det er ikke noe som heter gratis refleksvest. Skal myndighetene dele de ut, må vestene finansieres gjennom økte skatter og avgifter. Ting kommer ikke bare av seg selv vet dere.

7689882[/snapback]

Fiskalillusjon kalles det, når man tror at alt som produseres av det offentlige er gratis. Refleksvestpåbud er for øvrig et godt tiltak som helt sikkert kommer til å redde liv en vakker dag. Har vært påbudt i flere av våre europeiske naboland i mange år allerede. Og det er altså ikke noe krav om at den skal være NAF-godkjent.

Lenke til kommentar

Ingen tvil om at refleksvester fungerer! Det opplevde jeg senest i kveld ved et miniputt lag som var ute og jogget langs fortauet og jeg så refleksene tre-fire ganger så langt borte som resten av terrenget.

 

Det at refleksvestene ikke er godkjente vil nok ingen henge seg opp i.

Helt klart verdt å merke seg hvis man først skal ut å kjøpe seg en, men flere av oss har nok noen liggenes rundt om kring. Jeg hiver den første og beste i bilen uansett godkjenning.

Lenke til kommentar
Jeg tror ikke politiet kommer til å kontrollere om refleksvesten din imøtekommer kravene, så det holder nok med en hvilken som helst refleksvest.

7690800[/snapback]

 

Bare vent, Staten står i kø for å melke deg for noen kroner.... ;)

7690913[/snapback]

 

Det er snakk om at det skal bli feil på EU-godkjenningen hvis man ikke har refleksvest i bilen, men om det blir 1. eller 2. er jeg ikke sikker på.

 

Synes det er en billig forsikring når uhellet først er ute, samme om man kommer til en trafikkulykke eller om man selv er i en. Det er bedre å bli sett enn å bli meiet ned av et vogntog som kommer i 80km/t. :)

Lenke til kommentar

Merkelig hvor mye trøbbel det er mulig å lage for et slikt tiltak.

 

Dette tiltaket er vel hovedsaklig laget fordi sjåføren av en bil utgjør en fare når han beveger seg ut av bilen i mørket om bilen står langs veien. Hva hjelper det da om et miniputtlag har refleksvester på seg eller hva reglene sier om det? Det er jo uintressant i denne diskusjonen, det får bli en annen kampanje og et annet regelverk.

Nå er det sjåføren som er i fokus og hvordan man kan redde liv i de ulykkene som skjer med påkjørsel av personer som står uttafor bil, og jeg støtter tiltaket fullt ut. Har hatt vest liggende i bilen lenge, og det er lett å gjemme den bort, selv innafor en armlengde.

 

Og at det er feil på EU-kontroll er vel ikke noe problem?

Lenke til kommentar

Jeg må si at jeg elsker dette tiltaket, selv har jeg hatt refleksvest i bilen sien jeg kjøpte den, fordi jeg aldri veit hvor den kommer til å stoppe. Det er lifsfarlig å gå ut av bilen for å fikse den midt på natta. BAre det å gå bortover veien for å sette opp en varselstrekant er livsfarlig. Det er faktisk sånn at enkelte i norge ikke klarer å tenke selv, og derfor må man lage slike regler.

Lenke til kommentar
Og hva blir straffen for de som ikke har refleksvest?

 

Når kommer påbudet om refleksvest for gående og syklende?

7690912[/snapback]

 

Det burde ha vært påbudt for lenge siden. Holdt på å kjøre ihjel en tulling på sykkel for et par uker siden. Idioten sykla midt i veien....på kvelden, uten hverken lys eller refleks....kom rundt en sving, og der var'n plutselig.....

 

 

Pantera

Lenke til kommentar

Jeg synes det er merkelig at vi må ha slike påbud for å få folk til å skjønne at det å synes er viktig. Og dette her er en bagatell i kostnader i bil sammenheng. Det kan også være en engangskostnad i forhold til mye annet unødvendig vi billister blir prakket på.

 

Sjøl har jeg allerede en vest i bilen. Hvorvidt den er godkjent eller ei vet jeg ikke, men uansett bare man har på seg en refleksvest, så vil en synes mye fortere i mørke enn ellers. Noen snakker om nødblink, men det hender til og med at feil på det elektriske setter disse ut av spill og.

 

Når folk er svartkledde og beveger seg rundt på veiene midt på svarte natta, da er jeg sikker på de er selvmordskandidater.

Lenke til kommentar
Marvil: Jeg støtter påbudet fullt ut og bruker lilleputtene som et eksempel på hvorfor... Ble det formye trøbbel ut av det så beklager jeg på det sterkeste.

7739957[/snapback]

Hehe, det var ikke ment mot deg eller ditt innlegg, jeg bare brukte lilleputtgreiene fordi det hadde blitt nevnt før. :)

Ditt innlegg tolket jeg som var positivt i saken med påbud av refleksvest i bil.. :)

Lenke til kommentar

Angrer på at jeg ikke kjøpte en godkjent vest på G-sport forrige uke.

De hadde de på tilbud til 49 kr. men, da viste jeg ikke at jeg ikke kunne bruke den jeg hadde hjemme da..

 

Har noen forresten sett prisen på de klassiske G-sport vestene..

De koster 149kr ! trodde de nesten ble kastet etter deg som reklame jeg... Der tok jeg vist feil..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...