Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eg tenkte å prøve meg litt på aksjemarknaden, som alternativ til fond.

 

Har ikkje stort av erfaring med dette her, men eg veit vel noko lunde kva det går i.

Spørsmålet er om nokon kan anbefale ei nettside, ein guide eller noko sånt til aksjehandel. Ein slags innføring. Eg har allereie googla og lese litt, men det er ikkje alltid ein finn gullkorna på den måten.

 

I starten blir det handel med mindre summar for å bli vane med systemet, så får eg heller auke innsatsen etter kvart som eg blir komfortabel med det.

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Heh, jeg snakker om en app til til Android som man kan følge sine aksjer på en oversiktilig og enkel måte. Gjerne veldig lik Apple sin innebygde på OS.

 

Ellers, tusen takk for utfyllende informasjon :)

 

Er det noe liv eller her i tråden?

Hva går det i for tiden? Hos meg er det mye det samme, Først og fremst Seismikk og PGS mens også Sevan Marine. Har gitt en finfin avkasting i år på over 60%.

Lenke til kommentar

Jeg har fått jobb i et stort internasjonalt oljefirma, og et av godene som tilbys er en aksjespareplan. Den sier at jeg kan kjøpe aksjer i firmaet for inntil 5% av lønnen min, og at for hver aksje jeg kjøper, så matcher bedriften det med å gi meg en aksje. Vil det da si at jeg i praksis får aksjer til halv pris? Og vil ikke det da også si at om det skulle være et kursfall med 50% (lite sannsynlig) så vil jeg likevel gå i null? :-D Er dette en ordning dere kjenner til? Og ville det være dumt av meg å ikke spare så mye som mulig i denne ordningen?

Lenke til kommentar

Aksjene du får av firmaet regne mjeg med du må betale skatt av som vanlig lønn. Med en normal skatt på f.eks. 35 % vil det si at du får en rabatt på 32,5 % av alle aksjene du kjøper:

 

Eksempel:

 

1 aksje a 100 kr.

1 aksje a 35 kr (skatten du må betale)

2 aksjer har kostet totalt 135 kr. eller kr. 67,50 pr aksje som gir en rabatt på 32,5 % på alle aksjene du kjøper.

 

Om det er et godt kjøp eller ikke kommer an på hvordan kursen og evt. utbytte utvikler seg fremover. Makroøkonomiske forhold, dollarkurs, oljepris, reservegrad hos firmaet du jobber i (hvis firmaet produserer olje/gass selv) + mange andre faktorer. Umulig å si egentlig.

 

Hvis det ikke er noen bindingstid på aksjene du får kjøpe ville jeg uansett kjøpt mest mulig for så å selge med en gang med en sikker fortjeneste på 32,5%.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...