Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

DnB Nor Markets tror det vil fortsette med økende boligpriser og derfor også høy oljepris en stund til, men jeg vet ikke. Det falt i både Canada, Australia og Norge samtidig ved siste måling. Det var svakt i det Kinesiske boligmarkedet. Kanskje boblen i Kina og råvareproduserende land går mot slutten og at de store utslagene i det siste er et signal på at råvarer er inne i et bear-marked.

Lenke til kommentar

Det fundamentale innen etterspørsel av olje tror jeg har mest å gjøre med en svak dollar som tillater vekst i etterspørselen fra den tredje verden og i råvare-produserende land, det maskerer statsbudsjetter som ikke holder mål i normale tider, også i Norge, det er skremmende hvor stor husholdnings-gjelden i Norge ville blitt som en andel av BNP med en oljepris på 40 dollar, da er vi Irland med en gang. Når dollaren tar seg opp igjen vil det fundamentale bildet endre seg totalt.

Lenke til kommentar

Om Bin Laden. Jeg tror han kan vise seg å være en viktig milepæl i forhold til dollaren. Jeg vet ikke om det var noen store hendelser i perioden 1979-1980 som gjorde at dollaren begynte å stige, eller om det bare var selvgenererende fordi realverdien på amerikanske aksjer var blitt så lav at pyramiden begynte å fylle seg på med dollar som kom tilbake fra utlandet, til USA.

 

http://www.businessinsider.com/the-markets-huge-trend-stocks-whipping-commodities-2011-5

 

Det er nok ikke tiden for å kjøpe råvarer på en "korreksjon", men å skifte hest.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Donald Trump er smart og annonserer at han ikke vil stille som presidentkandidat mens saken mot IMF toppen herjer, på den måten unngår han oppmerksomhet. Det mangler nok ikke på tro hos Trump på sine evner, men han må ha hatt gode rådgivere og innsett at han ikke hadde mulighet til å bli valgt. Jeg tviler på at det har noen påvirkning på markedet.

Lenke til kommentar
DnB Nor Markets tror det vil fortsette med økende boligpriser og derfor også høy oljepris en stund til

Kan ikke si jeg ser hvordan dette umiddelbart henger sammen?

 

Hvor tror du Oljeprisen går Festen?

 

Selv er jeg usikker, men tror den vil ligge høyt fremmover. Et særdeles grovt estimat mellom 80 og 130 Dollar. Skulle ikke forundre meg om den stabiliserer seg over 100. Rolig eller litt nedadgående i sommer og oppover sammen med aksjemarkedet i høst.

Lenke til kommentar

Jeg tror oljeprisen vil avta etterhvert som den amerikanske økonomien og dollaren styrker seg. Kanskje en dollar på 10 kroner og en svært sterk amerikansk økonomi vil samsvare med en oljepris på 35-40 dollar.

 

Jeg bare legger til at det som ligger i kortene nå er at det amerikanske markedet er på vei ut av et langsiktig bear-marked, og trolig vil stige mot 30-40000 på Dow Jones, samtidig som råvarer viser en fallende tendens. Det er først når nivåene på en rekke aksjer som er sentralene for indeksen går til en ny all time high, at råvarer virkelig vil falle mye, og mange investorer forsøker å gjøre et kjempehopp fra stasjonen mot toget som alt er i fart, som er det amerikanske aksjemarkedet. Det at mange kjøper amerikanske aksjer vil i seg selv øke verdien på disse aksjene på grunn av den indirekte effekten på profittmarginer via styrkelsen i dollaren. Det vil i seg selv svekke råvareproduserende land. Det er som en stor båt. Nå er alle på den ene siden og skal over på den andre siden. Når bull-markedet kommer skikkelig igang vil splitting av aksjer være det første symptomet, det har gått over 10 år siden sist det var noe særlig splitting av aksjer. Det vil være morsomt å se aksjer som Coca-Cola stige til 120-130 dollar før den splittes igjen, og gjentar det samme 2-3 ganger. Jeg tror situasjonen nå er helt unik fordi du kan kjøpe aksjer med lav risiko (lav beta), og likevel få svært høy avkastning. Det skjer bare når lengre trender snur.

 

Jeg kan ta feil, og bull-markedet i råvarer kan fortsette noen år til frem mot 2014, men det er flere aksjer nå, spesielt multinasjonale blue-chip aksjer som beveger seg som om bear-markedet har skiftet til et bull-marked, samtidig med bullmarkedet i råvarer har snudd. Det vil bli svært viktig når selskap som Coca-Cola nærmer seg nivåene fra 1998, går det til en ny toppnotering er vi trolig i et nytt langsiktig bull-marked. Sammenlign situasjonen nå med 1982. Coca Cola virker kanskje dyrt, men det er fortsatt billig relativt til i 1998, som er 13 år siden. http://finance.yahoo.com/echarts?s=KO+Interactive#chart1:symbol=ko;range=my;indicator=split+volume;charttype=line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined

Endret av festen
Lenke til kommentar

"Vannvittige" tall du opererer med. Hva skal egentlig drive dollaren og Dow jones til slike nivåer? Hvilket år snakker vi?

 

Jeg tror USA sine endringer i budsjetter vil få følger for økonomien. Det vil bremse veksten, men på lang sikt vil det gjøre godt.

Tviler på at Obama blir gjenvalgt, og dersom nok en triggerhappy Texikaner kommer til makten vil de gå på samme smell igjenn.

 

Jeg synes vi ser det godt i Hellas nå, mannen i gata sliter. Prisene har droppet enormt, folk mister arbeidet og fortjenesten forsvinner. Dette gjør at vi får nedgangstider i lang tid, og det tar tid å komme seg på fote igenn.

 

Vekst presser Oljeprisen, hvorfor skal den droppe om aksjemarkedet stiger?

Lenke til kommentar

Her er en veldig interessant artikkel fra Bloomberg som handler om boligpriser i Vancouver.Vancouver, Sydney og Hong Kong har nå de høyeste boligprisene i verden, hvis man måler i forholdet mellom priser og medianinntekt. Det er nok en indikator på at den den Kinesiske økonomien "drar" land som Canada, Australia og Norge.

 

Så får vi se hvor lenge Kina vil subsidere boligbygningen sin. Byer som Kangbashi har f.eks

30 000 innbyggere, men boliger for 1 million. I følge Bloomberg har dessuten Kina planlagt å bygge 36 millioner nye leiligheter de neste årene.

Endret av Husgark
Lenke til kommentar

"Vannvittige" tall du opererer med. Hva skal egentlig drive dollaren og Dow jones til slike nivåer? Hvilket år snakker vi?

 

 

Vekst presser Oljeprisen, hvorfor skal den droppe om aksjemarkedet stiger?

 

Kun hvis det amerikanske aksjemarkedet stiger. Hvis det blir mer globalt slik at markedene i BRIC og utviklende markeder ( 3. verden) stiger, da vil trolig oljeprisen også være høy. Generelt så er vekst og inflasjon negativt for amerikanske aksjer, mens forholdsvis beskjeden vekst og lav inflasjon er positivt. Usikkerhetsmomentet går på om trenden fra bull-markedet i gull er ferdig, eller om det fortsatt er 3-5 år igjen.

Lenke til kommentar

Her er en veldig interessant artikkel fra Bloomberg som handler om boligpriser i Vancouver.Vancouver, Sydney og Hong Kong har nå de høyeste boligprisene i verden, hvis man måler i forholdet mellom priser og medianinntekt. Det er nok en indikator på at den den Kinesiske økonomien "drar" land som Canada, Australia og Norge.

 

Det er Kinesere som viser interesse for Norge også eiendom. Oppkjøpet til Bluestar av Elkem, og interessen for eiendom i Canada er absolutt symboler.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Solgte unna alt jeg hadde i SUBC nå, til en ikke så altfor verst kurs selv om jeg fortsatt gikk med tap. Kjøpte for 141,10 i mars og solgte nå for 140,20. 90 øre per aksje er ingenting, så få som jeg hadde.

 

Får litt panikk når Agilis Securities setter kursmål på 122 kr. Ferskinger begynner raskt å skjelve.

Endret av DBM
Lenke til kommentar

Angående selve psykologien bak gull. Soros kjøpte gull fordi han fryktet deflasjon, mens andre har kjøpt det på grunn av inflasjon, som igjen ser ut som er grunn for Soros til å selge gullet.

 

 

Litt om logikken som ligger bak. Frykt for deflasjon gjør at det trykkes penger. Deflasjon er når mengden gjeld / penger i omløp minsker. For å motvirke det trykkes det opp mye penger, (gull stiger). Når det er trykt opp nok penger til at pengemengden igjen vil begynne å vokse på naturlig vis (ved lånevekst og ikke ved at federal reserve trykker penger), vil sannsynligvis gull falle. QE2-3-4-5 osv vil fortsette helt til pengemengden greier å voske uten "hjelp fra sentralbanken), og så lenge QE2-3-4-5 fortsetter vil også gull gjøre det bra. Når amerikanere låner penger til bolig igjen og bedrifter låner penger, slik at M3 vokser, uten hjelp av QE, tror jeg altså gull vil falle.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...