Gå til innhold

Den Store Aksjetråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ned over 9% i skrivende stund til 220. Det betyr at vi nå er under toppen av dot.com-boomen på starten av tiåret der toppen var 225. Vi var ned i rundt 100 så sent som i 2003, men det var ingen fundamental krise som den vi ser nå.

 

Som nevnt tidligere tror jeg vi skal ned til ca. 160, altså ytterligere 20-30% ned.

Endret av kilik
Lenke til kommentar

Det går nok videre ned nå. Jeg har ingen aksjer på børsen, jeg begynner nesten å tro på 50-100. Det virker som det er nå "alle" skal selge seg ut av fond, hedgefond og alt mulig. Det ser ut som det blir en stygg åpning i USA, futures er så negative at handelen vil stoppe opp om de indikerer riktig. Denne gangen er det Asia som drar ned USA, det er nytt.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Nå har også dollaren begynt å bryte sammen. Yen er 7,6, og yen har ikke vært sterkere mot dollar siden 1994, da falt dollaren så mye at sentralbankene gikk sammen om å støtte dollaren. Det mest optimistiske nå er at nedturen er på lavt volum.

 

Skrevet av Ben Graham i 1932 etter at han hadde tapt 90 %.

 

http://www.forbes.com/intelligentinvesting...besarchive.html

 

"Many readers will assert that this is the overshadowing cause of the present low market level. These quotations reflect not only the absence of earning power, but the existence of "losing power" which threatened to dissipate the working capital behind the shares today."

Endret av festen
Lenke til kommentar

I 1929 var aksjemarkedet i USA 100 % sammenlignet med GDP, i 1932 30 %, nå er det kanskje 65 %, i 2000 var det 180 %, hvis det er noen likhet til 1929 var det i 2000.

 

Jeg er sikker på at Buffet tror frykten for deflasjon er overdrevet og at det fortsatt vil komme inflasjon, han har akkurat kritisert det å holde dollar og anbefalt aksjer. Han tror også boomen for råvarer fortsetter. Det er helt sikkert han tror med tanke på hva han har kjøpt i det siste.

 

http://www.ibmemployee.com/PDFs/WarrenBuffettStockMarket.pdf

Endret av festen
Lenke til kommentar
DNBNOR 16,- i første omgang. (av årsaker jeg ikke kommer inn på her vil jeg ikke bli forbauset om den faller ned mot 3-4 kroner)

ORK 10,-

REC 40,-

GOGL 3,-

TEL 30,-

 

Dette tar neppe like lang tid som sist.

 

Men guidet ikke GOGL utbytte på tilsammen rundt 1,5$ de neste 6 kvartalene en stund tilbake (det ene er vel utbetalt)? Da ville det jo vært sprøtt å selge aksjen til 3 kr :)

Endret av tronni_87
Lenke til kommentar

Litt statistikk:

 

Kredittmengde K1 2003: 20191386,0

Kredittmengde K1 2008: 31676216,0

 

Faktor 1,57

 

Pris 200 gram sjokolade i 2003

16 kroner

 

2008

24,5 kroner

 

Faktor 1,53 Inflasjonen fra 2003 har i snitt vært

 

 

Til forskjell fra i Norge, som har en horribel pengepolitikk har pengemengden K1 vært helt stabil i Japan og USA.

 

Derfor er Yen fortsatt undervurdert mot kroner, og Krona i Norge er ikke noe bedre enn valutaen til Russland, Island, Brasil og andre bananrepublikker.

 

 

For å sammenligne ulike valutaer.

 

http://research.stlouisfed.org/publications/aiet/page3.pdf

Endret av festen
Lenke til kommentar

I siste short view på ft.com snakker han om carry traden.

 

Den andre grafen, der dow jones vokser fra 1994 er spennende, forrige gang yen styrket seg så mye, var i 1994 (før denne boblen begynte å vokse), og da måtte dollaren støttes, i verste fall kan dette føre til hyperinflasjon.

 

Hvis grafen han viser der skal forklare hvor dow jones skal stemmer, så vil det falle helt til 3-4000

 

Neste video om valutaer i land som har hatt valutaer som har svekket seg mot dollar, viser egentlig at risikoen for hyperinflasjon i Norge er ganske høy.

 

 

Jeg har en teori om at avviklingen av carry traden kan føre til de lange rentene i USA går oppover, dollaren har nå begynt å falle, slik andre valutaer lenge har gjort mot YEN, og det har gjort at 10 års rentene har gått oppover samtidig som yen har styrket seg.

Endret av festen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...