Gå til innhold

Webshop som lærlingplass i IKT-driftfag?


Anbefalte innlegg

Jeg går nå VK1 IKT-driftfag og skal ut som lærling fra høsten av, og lurer derfor på hva slags lærlingplass jeg bør søke.

 

Har tenkt en del på en eller annen webshop siden det dekker såpass mye av "faget"

 

f.eks

* Servere

* Feilsøking på maskinvare

* Telefonsupport

* Oppbygging og klargjøring

* Nettverksadministrering

+++

 

Noen som vet om det er et godt valg, og om det er noen særlig mulighet for å få lærlingplass i en av dem vi har her til lands?

Endret av PepsiCo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er mange flotte bedrifter å ta læretiden hos. Utdanningsetaten i kommunene har ofte oversikt over godkjente lærebedrifter i nærområdet, men det kan være like lurt å ta kontakt med bedrifter som ikke nødvendigvis er godkjente bedrifter fra før.

 

Det vanligste for IKT-driftsfag er nok lærebedrifter som har en egen IT-avdeling. Det vil som oftest si bedrifter eller etater som bruker IT til litt mer enn bare et rent hjelpemiddel i hverdagen, og hvor det er hensiktsmessig å ha eget IT-personell på huset.

 

Hvorvidt webshop er en god lærebedrift eller ikke kommer i stor grad an på hvordan bedriften er organisert. Slik jeg forstår varierer det ganske mye hvordan de ulike nettbutikkene arbeider, og for mange ligger størstedelen av fokuset på markedsføring, salg og kundeoppfølging. Dermed kan det også hende at det er et tydelig skille mellom de som jobber med intern IT, og de som hjelper til med kundesupport, og feilsjekking.

 

Hardware-nettverket har hatt IKT-lærlinger i 3,5 år, hvor lærlingene får prøvd seg på varierte arbeidsoppgaver. Siden vi drifter nettsider er det imidlertid naturlig at en stor del av arbeidet er rettet mot Internett, og serverdrift. Til høsten er planen å ta inn en ny lærling.

Lenke til kommentar

Vi har faktisk aldri tatt fra eget fylke, men rekruttert fra hele landet. Merkelig nok ender vi stort sett opp med lærlinger som bor langt unna Oslo :-)

 

I løpet av våren kommer vi til å lyse ut ny lærlingeplass med oppstart fra høsten. Tipper det kommer mer informasjon om dette i løpet av januar eller februar og da er du selvsagt hjertelig velkommen til å søke!

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...