Gå til innhold

Trenger tips til fotografering i kulda


Anbefalte innlegg

Nå nærmer vinteren seg, julen og forhåpentligvis snøen seg.

 

Dette blir min første vinter med bruk av dSLR, og jeg ser fram til bilder av snøtunge trær, bilder fra skibakkene og alle de gode gamle vinterklisjene.

 

I alle fall...

 

Jeg har Nikon D50, og trenger tips til hvordan jeg skal fotografere i kulda.

I følge spesifikasjonene på kamera skal det ikke tåle temperaturer under 0.

Hva skal jeg gjøre for at kamera skal takle å ta bilder i vinter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først skal du have et ekstra batteri i lommen - de mister hurtigt effekt i kulde, men "genopliver" efter en tur i bukselommen (den varme !)

 

Så vidt jeg har læst mig til er det ikke kulden, men skiftet mellem specielt kulde til varme - med deraf følgende højere luftfugtighed - der er hårdt. Den varme og fugtige luft danner kondens på kolde dele.

 

Den korrekte måde at undgå det på er at pakke kameraet ind i en pose inden man går indendørs, og først tage det ud når det er stuetemperatur (så kommer den fugtige luft ikke i kontakt med kolde dele) Evt. lade det ligge i kameratasken.

 

Når det er sagt, så har jeg aldrig fået brugt det tricks, men har bare taget kameraet med ind. 350D har fungeret fint ned til omkring -10 grader ( koldere har jeg ikke prøvet) og har da rundet 23000 billeder uden problemer.

Lenke til kommentar

Jeg har egentlig ikke så mye å tilføye til Kigulu, men det er et lite tips å suge mest mulig av luften ut av posen før du går inn.

 

Min erfaring er at kamerabaggen gjør en grei jobb med å isolere, slik at overgangen mellom varme og kulde ikke blir brutal (og kondensskapende). På hytta pleier jeg å la kameraet ligge ute i en mellomgang hvor det er noen varmegrader - det gjør også jobben. Da kan jeg greit ta kameraet inn i varmen etter en times tid, uten kondens.

 

Li-ion batterier (som du har i kameraet ditt) fungerer svært dårlig i temperaturer under 0 grader, derfor tipset om å varme en back-up i lommen. I praksis klarer imidelrtid batteriene seg en stund ute, siden de har litt beskyttelse fra kamerahuset.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...