Gå til innhold

Den store øl-tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg likte også Lindisfarne veldig godt, men jeg syntes den hadde mye større fylde av maltsmak en Norwegian Wood og Holy Smoke. Søtere også. Syntes den hadde smaker av sviske, rosin og litt smak av whisky. Minnet meg om Schneider Aventinus.

 

Mye mer øl for pengene enn Ægirs butikkøl. Anbefalt fra meg og.

 

Edit: Hva syntes du om Brew Dog IPA-en denne gangen Dropkmurphy?

 

Brew dog IPA gikk rimelig godt greit ned, og var koselig. Altså har jeg blitt tilvendt IPA smaken. Fyr og flamme er vel den Ipa som jeg har hatt litt problemer med å få ned. Vet ikke hvordan det er i dag. De fleste andre IPAs jeg har smakt i etterkant her og i Danmark har smakt veldig godt.

 

Leste på nett at NØ 100# i utlandet blir beskrevet som en Barleywine, mens i Norge går den som en mørk dobbel IPA. Er spent på denne da jeg aldri har prøvd værken denne eller 500#.

 

Hvordan karakteriserer dere 100#.

Lenke til kommentar

Brew dog IPA gikk rimelig godt greit ned, og var koselig. Altså har jeg blitt tilvendt IPA smaken. Fyr og flamme er vel den Ipa som jeg har hatt litt problemer med å få ned.

 

Dette synes jeg var litt pussig, selv synes jeg Fyr og flamme er en veldig tilgjengelig IPA, mye mer lettdrikkelig enn for eksempel Brew dog. Jeg har sett den omtalt som "nybegynner-IPA".. Men for all del, jeg kan jo ikke nekte deg å mislike den.

Lenke til kommentar

Brew dog IPA gikk rimelig godt greit ned, og var koselig. Altså har jeg blitt tilvendt IPA smaken. Fyr og flamme er vel den Ipa som jeg har hatt litt problemer med å få ned.

 

Dette synes jeg var litt pussig, selv synes jeg Fyr og flamme er en veldig tilgjengelig IPA, mye mer lettdrikkelig enn for eksempel Brew dog. Jeg har sett den omtalt som "nybegynner-IPA".. Men for all del, jeg kan jo ikke nekte deg å mislike den.

 

Mislikte ikke akkurat, men den gikk veldig langsomt ned. Synes den var litt skarp i smaken.. Men mulig jeg liker den bedre om jeg smaker den en gang til.

Lenke til kommentar

Brew dog IPA gikk rimelig godt greit ned, og var koselig. Altså har jeg blitt tilvendt IPA smaken. Fyr og flamme er vel den Ipa som jeg har hatt litt problemer med å få ned.

 

Dette synes jeg var litt pussig, selv synes jeg Fyr og flamme er en veldig tilgjengelig IPA, mye mer lettdrikkelig enn for eksempel Brew dog. Jeg har sett den omtalt som "nybegynner-IPA".. Men for all del, jeg kan jo ikke nekte deg å mislike den.

 

Mislikte ikke akkurat, men den gikk veldig langsomt ned. Synes den var litt skarp i smaken.. Men mulig jeg liker den bedre om jeg smaker den en gang til.

 

Haandbryggeriets Fyr og flamme eller orginalen fra De Molen? De Molens synes jeg er veldig lettdrukket, mens Haandbryggeriets er mye bitrere og mer krevende.

Lenke til kommentar

Brew dog IPA gikk rimelig godt greit ned, og var koselig. Altså har jeg blitt tilvendt IPA smaken. Fyr og flamme er vel den Ipa som jeg har hatt litt problemer med å få ned.

 

Dette synes jeg var litt pussig, selv synes jeg Fyr og flamme er en veldig tilgjengelig IPA, mye mer lettdrikkelig enn for eksempel Brew dog. Jeg har sett den omtalt som "nybegynner-IPA".. Men for all del, jeg kan jo ikke nekte deg å mislike den.

 

Mislikte ikke akkurat, men den gikk veldig langsomt ned. Synes den var litt skarp i smaken.. Men mulig jeg liker den bedre om jeg smaker den en gang til.

 

Haandbryggeriets Fyr og flamme eller orginalen fra De Molen? De Molens synes jeg er veldig lettdrukket, mens Haandbryggeriets er mye bitrere og mer krevende.

Har bare hørt om Haandbryggeriets og det er den jeg har kjøpt i Fredrikstad vinmonopol...

 

Hadde dyp rødfarge uten gjennomsikt, synes det var den bitreste og skarpeste ale jeg har smakt til nå. Men som sakt mulig jeg liker den bedre annen gang. Mislikte den ikke men den var veldig skarp/bitter.

Lenke til kommentar

Hvordan karakteriserer dere 100#.

 

På en måte kvalmende maltsøt og humlebitter på en gang. Ikke noen lettdrukken øl. Men på en rar måte er den OK å drikke av og til. Ikke min favoritt. Liker #500 mye bedre.

Hahh, rart du du sier det Kaaz, for #500 har mye mer malt i kroppen enn det #100 noensinne har hatt. Jeg oppfatter #100 som besk og ubehagelig og svært ubalansert! Null kropp!

Lenke til kommentar

La akkurat en Lindisfarne i kjøleskapet, hvor lenge bør den ligge, mon tro? :hmm:

 

Den bør ikke ligge i det hele tatt.

 

?? Mener du at den skal serveres ved romtemperatur?

Det var ikke et spørsmål om lagring, det var et spørsmål om korrekt serveringstemperatur. Lot den få en times tid og det var passe. Morsom øl, røyksmaken var ikke så overdrevet. Jeg tenker meg at den vil passe bra til grillmat grillet på gassgrill sånn at man får røyksmaken i drikken i stedet for maten.

 

Og det var ikke noe bunnfall å snakke om, så det ville ikke være noe stort poeng å la den stå heller enn å ligge heller.

Lenke til kommentar

Hvordan karakteriserer dere 100#.

 

På en måte kvalmende maltsøt og humlebitter på en gang. Ikke noen lettdrukken øl. Men på en rar måte er den OK å drikke av og til. Ikke min favoritt. Liker #500 mye bedre.

Hahh, rart du du sier det Kaaz, for #500 har mye mer malt i kroppen enn det #100 noensinne har hatt. Jeg oppfatter #100 som besk og ubehagelig og svært ubalansert! Null kropp!

 

Jeg liker maltsmak, men maltsmaken i #100 funker dårlig sammen med humlen. Jeg synes også ubalansert er en bra beskrivelse av #100. På den annen side er det jo mange som har #100 som en av sine favoritter. Jeg er ikke en av dem. Jeg liker godt Ægir Ratatosk som har enda mer malt enn #500...

 

Edit: Apropos ubalansert, igår drakk jeg en Ratatosk. Jeg syntes den hadde litt lite humlebitterhet, så jeg åpnet en Kinn Vestkyst (som er superbitter) og blandet litt. Ratatosken fikk mer bitterhet, ja, men uansett blandingsforhol ble resultatet ubalansert. De var bedre hver for seg... :-)

Endret av Kaaz
Lenke til kommentar

La akkurat en Lindisfarne i kjøleskapet, hvor lenge bør den ligge, mon tro? :hmm:

 

Den bør ikke ligge i det hele tatt.

 

?? Mener du at den skal serveres ved romtemperatur?

Det var ikke et spørsmål om lagring, det var et spørsmål om korrekt serveringstemperatur. Lot den få en times tid og det var passe. Morsom øl, røyksmaken var ikke så overdrevet. Jeg tenker meg at den vil passe bra til grillmat grillet på gassgrill sånn at man får røyksmaken i drikken i stedet for maten.

 

Og det var ikke noe bunnfall å snakke om, så det ville ikke være noe stort poeng å la den stå heller enn å ligge heller.

 

Den bør stå, som alt ufiltrert øl.

Passe serveringstemperatur antar jeg er ca 10-12 grader. Dermed er du ikke så langt borte med en times tid.

Det er imildertid sikrere å la den stå lenger og så gi den litt tid ute i romteperatur før den serveres.

Lenke til kommentar

Hei,

 

Noen som vet hvor mye Arendals Pilsner koster for en halvliter i butikken? Min lokale Rimibutikk har hatt den i minst et par mnd. nå, og de har ennå ikke fått noe pris inn i systemet deres. Jeg sier den koster 23.50 + pant. Er det langt unna?

 

Jeg må bare henvise til den store billigøl-tråden. Her diskuterer vi dyrt håndtverksøl.

 

Den store billigøl-tråden

Lenke til kommentar

Da burde vel denne tråden døpes om til "Håndverksøl-tråden"?

 

Ellers har jeg nettopp bestilt ølsmaking og omvisning på Kinn Bryggeri. Glede seg!

 

Kanskje. Men på den annen side regner ikke jeg billigøl som øl. Betydningen av ordet øl har nok tidligere vært billig industriøl i Norge, men nå er det i ferd med å få innarbeidet en ny betydning som også er mer i tråd med den opprinnelige betydningen av ordet øl. I følge min definisjon er det bare det såkalte håndverksølet som går inn under betydningen øl. Industriøl, billigøl, etc definerer jeg nå under kategorier som saft, skvip, industriavfall, juice, brus, etc.

Lenke til kommentar

Da burde vel denne tråden døpes om til "Håndverksøl-tråden"?

 

Ellers har jeg nettopp bestilt ølsmaking og omvisning på Kinn Bryggeri. Glede seg!

 

Kanskje. Men på den annen side regner ikke jeg billigøl som øl. Betydningen av ordet øl har nok tidligere vært billig industriøl i Norge, men nå er det i ferd med å få innarbeidet en ny betydning som også er mer i tråd med den opprinnelige betydningen av ordet øl. I følge min definisjon er det bare det såkalte håndverksølet som går inn under betydningen øl. Industriøl, billigøl, etc definerer jeg nå under kategorier som saft, skvip, industriavfall, juice, brus, etc.

Nå tar duhard i her synes jeg, og hvor trekker du grensen mellom industri og håndtverk,,, en iskald urquell smaker fantastisk, selv om det er et industriöl
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...