Gå til innhold

Hardware.no blir snart for kommerz


Anbefalte innlegg

hei

 

Etter å ha vært en fast besøkende av hardware.no over lang tid synes jeg det

er på tide og gi en liten advarsel. Min mening er at hardware.no er iferd med

å gå i en ganske skummel fallgruve nemlig at dere blir sakte å sikkert mere kommersiel.

Nå tenker jeg på stadig større og større del av sidene blir brukt til annonsering og

tilbud. Denne julens "julekalender" er vel et bra eksempel. Jeg skjønner godt at man

vil la brukerene bli obs på nye og gode tilbud, men jeg tror man må være forsiktig her...

 

Ikke la hardware.no rykte som en frittstående og uavhengig nettsted bli forandret til at dere

lar dere av styre av de webshopene dere tester...

 

Håper dere skjønner hva jeg mener..

 

God jul ifra Karl Kristian Aurstad

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Julekalenderen er en ide vi selv har funnet ut av, og denne tjenesten har vi laget kun for å gi leserne enda mer aktuelt "nyhetsstoff". Det er beklagelig om dette oppfattes som et "kommersielt stunt", da dette verken er hensikten eller realiteten.

Om tilbudet oppfattes som sjenerende kan jeg trøste med at om en uke er det over...

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

Må si at hardware.no er en av de mer behagelige sidene å se på hva reklame angår. Stripene i kantene med ett eller annet produkt er absolutt ikke mer enn man kan klare å leve med, så balansegangen her er meget bra.

 

Julekalenderen var egentlig en bra idè, prisene på dagens tilbud har jo slett ikke vært gale.

 

Synes dere så langt har styrt godt langs en nøytral linje jeg. Fortsett slik. :smile:

 

-P-

Lenke til kommentar

Quote:


On 2001-12-17 19:37, Telcontar skrev:


Den dagen Hardware.no begynner med popup reklamer, da kan man si at det er for kommers.


Telcontar



 

Veldig riktig spør du meg. Hardware.no stå på med det gode arbeidet. Dere gjør en veldig god jobb og dere har en kjempe bra side!!

Lenke til kommentar

hehe

 

Det var kanskje litt gal vinkling av meg i det første innlegget. Jeg synes hardware.no er en utrolig bra side og jeg som mange andre jeg kjenner bruker denne siden til å innhente opplysninger og tester før de kjøper pc-utstyr. Det jeg er litt redd for er at hardware.no skal la seg påvirke av de webshopene de tester til å "la seg kjøpe" om enn kanskje ufrivillig.. Jeg vet det koster og holde en slik side gående, både til hardware og oppdatering, derfor er det jo helt greit at man har annonser.. men håper dere ikke "ser dere blind" på profittene siden genererer men holder dere til hva jeg mener hardware.no er for -- nemlig og gi oss forbrukere en fair sjanse i jungelen av duppeditter =)

 

Håper dere klarer og holde på intigriteten.. Lykke til og god jul =)

 

hilsen

 

karl kristian aurstad

 

[ Denne Melding var redigert av: aurstad på 2001-12-17 23:59 ]

Lenke til kommentar

Takk for nyttig tilbakemelding.

 

Det er en interessant problemstilling dette, Hardware.no begynte jo med et ideelt utgangspunkt, men har beveget seg mer og mer over i den kommersielle verdenen.

 

Utgiftene har økt drastisk, og vi trenger minst 2 mill. i annonseinntekter i 2002 for å "overleve", og enda litt til hvis vi skal bli så bra som vi ønsker (flere redaksjonelle medarbeidere som får LØNN).

 

Problemstillingen som tas opp møter vi selv hver dag. Vi er avhengig av annonsører, og det er umulig å ikke la seg påvirke i noen grad. F.eks. hadde vi kjempelyst til å starte opp en tilbudstjeneste, der butikkene kunne legge inn tilbudsprodukter. Dette synes jeg selv ville være en meget nyttig tjeneste, men for at den skulle bli bra er vi avhengig av at mange butikker bruker den aktivt. Og for at mange butikker skal bruke tjenesten aktivt, må tjenesten få god synlighet. Men hvis en slik tjeneste får kjempegod synlighet, hvorfor skulle noen gidde å ANNONSERE konkrete tilbud på siden vår? De kunne jo like gjerne annonsere tilbudene gratis i tilbudstjenesten?

 

Tjenesten har foreløpig ikke har fått så god synlighet som ønskelig, og tjenesten har derfor blitt dårligere. Dette har imidlertid vært en redaksjonell, og ikke økonomisk vurdering - som det kunne ha vært.

 

Tilsvarende gjelder julekalenderen; slike tjenester går jo faktisk ut over de annonsørene som vi allerede har.

 

Vi møter samme problemstilling i prisguiden, for leserne er det selvsagt fint at billige butikker som f.eks. ITbutikken er med. Problemet er bare at de er så billige at det blir mindre interessant for andre aktører å annonsere tilbud på produkter hos oss, fordi Itbutikken ofte kan være billigst uansett. Hvis vi hadde fjernet Itbutikken fra prisguiden, ville det dermed bli mer attraktivt for andre butikker å annonsere hos oss. Itbutikken har aldri betalt oss en krone, og det kan dermed være fristende å fjerne dem helt. Databutikken derimot, annonserer hos oss, og da blir det noe helt annet :wink:

 

Men fremdeles har vi mye av det ideelle utgangspunktet med oss, og vi har hele tiden lesernes beste i tankene.

 

Jeg håper også at vi kan beholde uavhengigheten og integriteten fremover, og jeg regner også med at vi skal klare det - og bedre enn de fleste andre.

 

MLW

Lenke til kommentar

Det jeg synes er genialt med hardware.no, er nettopp forumet. Her kommer det flere gode tips til hva man burde handle og hvor. Og om man samt sliter, så får man flere synspunkter om hvordan man kan løse problemet.

 

Angående det med reklame, skjønner jeg hva folk mener, men det er vel nesten ingenting som er gratis slik som verden er idag. Så derfor så er vel den med reklamen godkjent (etter min mening, siden reklamen er jo uansett om data-produkter etc).

 

Ellers kan man vel også skryte om de ellers gode vurderingene dere har om forskjellige butikker som leverer pcutstyr.

Lenke til kommentar

RE: Mlwirak

 

Det er akkurat dette jeg tenker på. At webshoper kan bli utelatt i tjenester som Prisguiden fordi de ikke genererer profitt (les: betaler) til hardware.no

 

Da kommer jo spørsmålet; Hva er viktigst -å formidle det beste tilbudet til leserene eller å satse på de webshopene som betaler for reklame..

 

Det er jo et ganske viktig spørsmål siden jeg tror at hvis det blir kommer for en dag at pristester blir "manipulert" på denne måten så mister de sin troverdighet og også sin nytteverdi for leserene.

 

mvh

 

karl kristian

 

[ Denne Melding var redigert av: aurstad på 2001-12-19 15:37 ]

Lenke til kommentar

Quote:


aurstad skrev (2001-12-19 15:35):


Det er akkurat dette jeg tenker på. At webshoper kan bli utelatt i tjenester som Prisguiden fordi de ikke genererer profitt (les: betaler) til hardware.no


 

I prisguiden har vi kjørt en soleklar linje: Få med flest mulig webshoper. Dette har vi greid på en tilfredsstillende måte, men vi arbeider kontinuerlig med å få med enda flere webshoper.

 

Vi har idag med 38 webshoper tilsammen, og dette er vel ca. halvparten av dagens oppegående nettbutikker innenfor det aktuelle segmentet. Om vi hadde sperret ute enkelte webshoper vil vi raskt fått smekk på egen bak...

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

Ikke "forstå" meg feil nå da =) Jeg ville bare gi aldri så liten en "heads-up" men jeg skjønner jo at dere er klar over problemstillingen. Ville bare at dere skulle vite at det er folk der ute som følger med dere =)

 

Synes dere i hardware.no fortjener all slags typer ros. Dere har gitt oss gode tester på all slags typer hardware, pristester og anbefalinger. Alt er av veldig god kvalitet..håper dere kan fortsette lenge med det! Lykke til og god jul og godt nyttår

 

hilsen

 

karl kristian aurstad

Lenke til kommentar

Quote:


Da kommer jo spørsmålet; Hva er viktigst -å formidle det beste tilbudet til leserene eller å satse på de webshopene som betaler for reklame..


 

Til nå, og forhåpentligvis i all fremtid, vil det være å formidle det beste tilbudet til leserne som er målet.

 

Men det er alltid snakk om en gylden middelvei, f.eks. ville sikkert de fleste lesere sette pris på om vi hadde fjernet all reklame. Det er selvsagt umulig.

 

MLW

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...