Gå til innhold

Linux, Windows eller begge deler?


ExizHW

Anbefalte innlegg

Heisann.

 

Det gikk nettopp opp for meg at etter at jeg fikk meg laptop har jeg nesten ikke rørt den stasjonære, men nå begynner jeg å få litt liten plass på laptopen og har derfor funnet ut at jeg bør fikse etellerannet med den stasjonære.

 

Har for øyeblikket Suse 10.1, men synes det har vært altfor mye småtull, og er derfor klar for å prøve noe nytt. Jeg driver en del med bilderedigering og syntes ikke Gimp var så veldig, derfor vurderer jeg å gå tilbake til Windows. Alternativet er å installere begge deler.

 

Jeg føles også at en form for VNC vil bli den enkleste løsningen, da jeg kan styre den stasjonære uten å koble til skjerm osv. Vil dette i tilfelle funke på tvers av OS? Hvis jeg f.eks. har Windows på den bærbare og Linux på den stasjonære?

 

Siste spørsmål må bli hvilken distro jeg i tilfelle skal satse på denne gang, føler veldig mange snakker pent om Ubuntu for tiden...

 

Håper noen gidder å ta seg tid til å lese igjennom hele posten, og svare på alle spørsmål, ikke bare si hvilken versjon de liker best osv... :innocent:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ser ikke at du har behov for photoshop, eller paint shop pro som noen god grunn til installere windows. Jeg mener ganske bestemt at wine skal klare å kjøre begge. Men Photoshop -> Gimp er en tilvenningssak ala windows -> linux. Jeg tror ikke det er mye du kan gjøre i photoshop som du ikke kan gjøre i gimp. - Det finnes egne gimp forum hvor du kan få hjelp om du lurer på noe.

 

Crossover Linux - skal iallefall klare å kjøre både photoshop og paint shop pro, m.m:

http://www.codeweavers.com/products/

 

Edit: Anbefaler ubuntu på begge maskinene.

 

ang VNC - dersom du kjører linux på begge, har du jo muligheten til å bruke XDMCP, som etter min mening er et mye bedre alternativ enn VNC.

Du kan evt. følge denne guiden - for gnome og gdm.

Endret av HavarN
Lenke til kommentar

Personlig bruker jeg Archlinux som finnes på http://archlinux.org denne distroen har et bredt community, wiki og forum der man kan få hjelp til alt mulig, VNC skulle være enkelt og sette opp, og arch kan gjøre hva enn du vil, det jeg mener er at når du installere arch så installere du alt systemet trenger for og starte og etterpå kjører du en kommando for installering av det skrivebords miljøet du ønsker, archlinux kommer med pakke håndtereren pacman som jeg mener er den beste i linux verdenen. lykke til.

Lenke til kommentar

For å si det sånn, jeg tror ikke.. Jeg vet faktisk. Og det er skummelt.

Mener ikke å gå offtopic... Men når sånt skjer, så er det litt greit å få det ut! =) Paralelle virkeligheter eller universer jeg vet ikke...

Greia var at jeg visste hva som stod nedenfor når jeg skulle bla ned på siden før jeg leste det... Forøvrig har jeg brukt VNC og den typen programmer tusen ganger da.. Huff... Nei dette var ekkelt..

 

Post 500! Kaffi og røyk på alle! =)

Endret av amiganostalgia
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...