Gå til innhold

Kredittkort — Råd om valg og bruk!


Roberto

Anbefalte innlegg

Etter hva jeg har lest i denne tråden til nå (2 sider), har jeg fått et inntrykk av at dere har så mange kredittkort. Er det så lurt egentlig? For meg høres dette veldig skummelt ut.

Hvis du ikke klarer å beherske deg til å ikke bruke penger du ikke har så er det selvsagt skummelt. Selv har jeg brukt noen hundretusen på kredittkortene mine de siste årene, alt fra reiser, hotell, konferansebilletter, internettkjøp, egentlig alt mulig rart som ikke er på matbutikken.

 

Jeg har ALDRI betalt en eneste krone i rente. Ikke én eneste krone.

 

Grunnen er selvsagt at jeg ikke kjøper ting jeg ikke kan betale for.

 

Men hvis man er redd man ikke klarer å beherske seg så er kredittkort det verste du kan ha og da bør du styre unna :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Flere og flere begynner å få kredittkort, være seg gjennom kundeprogrammer eller gjennom andre utstedere som CreditCard.no. Flere og flere lurer også på hvilket kort som er best egnet til en viss type bruk, i det siste har jeg nemlig mottatt noen PM med spørsmål — så jeg tenkte vi kunne opprette en "Best Practice" tråd slik at folk kan spørre her. :)

 

Så, for å begynne litt — hvilke kort har dere? Noe dere er fornøyd/misfornøyd med?

 

 

Her er en liten guide til hvordan du finner det beste kredittkortet Du kan også sammeligne betingelser og kostnader på kort og kontant Selv klarer jeg meg fint med vanlig mastercard og visa utstedt av banken.

Lenke til kommentar
Etter hva jeg har lest i denne tråden til nå (2 sider), har jeg fått et inntrykk av at dere har så mange kredittkort. Er det så lurt egentlig? For meg høres dette veldig skummelt ut.

 

Jeg har hele tiden vært fast bestemt på at jeg ikke skal ha noen form for kreditt kort, men den dagen jeg dro ned til postbanken for å ordne med VISA etter fylte 18 år ble jeg naturligvis pakket på at mastercard.

Kredittgrensen er på 2500 kr, men er allikevel litt "redd" for det, har sedt mye på luksusfellen å vil ikke havne i en slik situasjon. Til nå har jeg bare brukt kortet et par ganger og har hver gang betalt inn hele beløpet til rett tid, så hittil går det bra :p

Men er det ikke veldig skummelt å bruke vesentlige summer med et kredittkort?

Å er det vanlig at man blir pakket på et kreditt kort selv om man sier at man ikke ønsker et, slik som jeg ble når jeg skaffet meg VISA.

Det er skummelt til en viss grad, du må selv tenke etter om du har råd til å kjøpe det du kjøper, for kortet lar deg bruke penger du (enda) ikke har.

 

På en annen side er det utrolig nyttig når du har store økonomiske bevegelser. Jeg reiser litt i forbindelse med jobben, og plutselig så kan det derfor bli 30.000 som jobben "skylder" meg, for å slippe å bruke av sparepengende mine så er det veldig greit å ta det på kredittkort. Det er helt trygt, fordi jeg vet jobben betaler, men det føles litt vondt i magen når jeg ser at det kommer slike regninger. I blandt får jeg renter også, fordi de her er kronisk imot reiseforskudd, og om jeg bestiller deler av reisen (Fly, konferanseavgifter etc.) i forveien så skal jeg bare la de stå på kredittkortet til reisen er ferdig, og arbeidsgiver betaler renter. Dette er visst nok fordi rentene koster mindre enn hva det koster å administrere og kontrollere reiseforskudd.

Lenke til kommentar

Endelig kan man bruke kredittkort på Vinmonopolet!

http://www.hegnar.no/personlig_okonomi/article376363.ece

 

Vet noen om dette også gjelder American Express? Man kan ringe Vinmonopolet på tlf 04560 og betale med AmEx over telefon, men dette er tungvint og bør være unødvendig.

 

Vet noen for øvrig om 7-Eleven tar AmEx på Shell-stasjonene? De har jo overtatt kioskdriften for Shell...

Lenke til kommentar

Vinmonopolet tar IKKE American Express i butikkene sine pr. dags dato, kun MasterCard og Visa.

 

Teller har gitt de et tilbud om å akseptere AmEx også, men har til nå valgt å ikke akseptere dette kortet. Tiden vil vise om det blir mulig i fremtiden.

 

Ønsker selv å betale med AmEx og har kontaktet Vinmonopolets kundesenter pr. mail, men fikk svar tilbake om at de ikke har bestemt seg 100% hva de kommer til å gjøre i fremtiden.

 

Fint om så mange som mulig sender Vinmonopolet en mail for å høre om de kan begynne å akseptere AmEx også. Er vi mange nok som ber om dette, kan det tenkes at de gjør noe med det.

 

Mail i vei er min oppfordring mao.

 

[email protected]

Lenke til kommentar
Sitter å titter på et VISA-kort fra Gebyrfri og syntes det virker fornuftig å ha i tilfelle det skjule skje noe, samt at det inkluderer reiseforsikring. Noen erfaringer med dette kortet?

Helt greit, men litt kjedelig at de ikke har efaktura.

 

Du kan kanskje vurdere remembercard.no i stedet?

 

btw, er egentlig ikke anbefalt å bruke kredittkortreiseforsikring, da det kan være litt vanskelig å vite om man er dekket. At man må ha betalt 50 % av reisen med kortet kan defineres på mange måter...

Endret av eisa01
Lenke til kommentar

Er det bare meg, eller er det mye vanskeligere å få kredittkort nå enn før?

 

Jeg fikk mitt første kredittkort i 2008, søkte da med likning som kun hadde formue, og det gikk helt greit. Nå søker jeg med 2007 likningen, og da hadde jeg omtrent samme, men heller ingen inntekt oppført. Har fått avslag fra både remember card og bank norwegian.

 

Ser ut som jeg må klare meg med kort fra Santander og Gjensidige når jeg skal til USA i sommer.

Lenke til kommentar

mat innkjøpet på kreditt, der går grensen min.

Kiwi,Meny,joker,ultra og spar burde i teorien kunne ta et hvilket som helst mastercard, da trumf har et visa kredittkort, så må det jo ligge i både brukerstedsavtale og i terminalen at kredittkjøp er en mulighet.

Lenke til kommentar

http://www.aftenposten.no/reise/nyheter/article3116778.ece

 

Jeg kan ikke si jeg er veldig fornøyd med Norwegian som når har innført gebyr på bruk av kredittkort. Et gebyr som er HINSIDES deres utgifter. En stor aktør som norwegian kan umulig ha noe stort dårligere avtale enn 1%, og med et gebyr på 40kr per kredittkorttransaksjon så blir jeg bare gretten. Håper virkelig ikke dette er starten på en ny trend i norge.

 

Jeg håper virkelig at de seriøse kortaktørene i norge, som har mye foretningsreiser, tar et tak og sier fra om at dette er uholdbart.

 

Jeg kommer ikke til å booke norwegian billetter fra norwegian.no så lenge dette gebyret vedvarer. Da blir det booking fra via travel, de har også et gebyr, men det inkluderer topp service og bruk av kredittkort.

Lenke til kommentar
Jeg kan ikke si jeg er veldig fornøyd med Norwegian som når har innført gebyr på bruk av kredittkort. Et gebyr som er HINSIDES deres utgifter. En stor aktør som norwegian kan umulig ha noe stort dårligere avtale enn 1%, og med et gebyr på 40kr per kredittkorttransaksjon så blir jeg bare gretten. Håper virkelig ikke dette er starten på en ny trend i norge.

 

Jeg håper virkelig at de seriøse kortaktørene i norge, som har mye foretningsreiser, tar et tak og sier fra om at dette er uholdbart.

Jeg ble også provosert av dette og sendte epost til Amex kundeservice med spørsmål om de virkelig godtok dette og om jeg burde regne med at også restauranter og butikker kom til å adoptere denne trenden og om det var greit og fikk følgende svar fra Teller/Amex Brukerstedsservice:

Norwegian har ikke avtale med Teller men direkte med American Express, så

dette spørsmålet vil jeg anbefale deg å rette til Norwegian.

 

Teller følger for øvrig kortselskapenes regelverk.

 

Med Vennlig Hilsen

 

Teller AS

 

American Express Brukerstedsservice

Så, da er det vel bare å ytre sin misnøye mot Norwegian da, og evt Amex en gang til for at de tilsynelatende godtar dette.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har i det siste begynt å lure på hvor mye American Express lønner seg. Har som sagt et American Express Gold som jeg hovedsaklig bruker. Brukte Eurocard før da.

 

Anyways etter å ha brukt kortet et år syntes jeg det er noen småting som er litt påfallende. For det første er det hotellservicen de har. Prisene på den fellesportalen er bokstavlig talt hinsides i forhold til andre tilbud på nettet. Det er et direkte tapsprosjekt å bestille hoteller via Amex sine tjenester. Det er i hvert fall min erfaring med hoteller i norge, usa og kina hvor f.eks i kina sparer jeg på et normalt femstjerners fort en 10.000 yuan på å bestille via ctrip enn amex sine tjenester. I disse finanskrisetider betyr det jo faktisk litt.

 

Det andre er mangelen på tilgang til lounger. Når Gold er det offisielt "beste" kortet i norge fra Amex, hvorfor i alle dager ordner de ikke loungetilganger?

 

Det eneste jeg syntes henger igjen da er concierge-tjenesten, men jeg har tilgang til samme tjeneste gjennom platinumkortet til storebrand (som ikke gir mer enn amex da) så den gir meg iofs ikke noe mer den heller.

 

Hva er vits med amex da, når kortet praktisk talt gir null fordeler?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...