Gå til innhold

Kommer det nye Cpuer til 939?


tommy007

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

K8L/K9 blir vel AMD sin egentlige Conroe konkurent.

 

Intel har endret nesten hele kjernen etter att Athlon 64 overkjørte Netburst. AMD er i gang med å endre sin kjerne og, kommer til neste år.

 

AMD tar nok over ytelsestronen med sin Quadfather(4x4), men de oppsettene kommer til å koste utrolig masse.

Lenke til kommentar
Jeg synes de kuttet 939 sokkelen litt vel fort, tenk på hvor mange prosessorer

AMD kunne solgt til alle de som har 939 kort, jeg kunne godt tenke meg en

X2 5000+ f.eks, har 3700+ idag

 

lqpl

7341894[/snapback]

 

Når jeg søkte i prisguiden, så fant jeg riktignok denne, men finner den ikke igjen hos Mamoz.. :nei: Det beste til sokkel 939 jeg har funnet er X2 4800+ , men i prisguiden er den nærmere tre ganger så dyr som X2 4600+, og da tilnærmet uaktuell, iallfall for meg... :whistle:

Lenke til kommentar

hvorfor må det lanseres en prosessor for at du skal kunne oppgradere? det finnes jo mange prosessorer du kan oppgradere til allerede. kjøp en x2 3800 og sett htt rett til 250 hvis du har minne til det. hvis ikke rett minne til 166 først. eventuelt kan du velge x2 4400 fordi den har dobbel l2 cache. eller 165/170... mest sannsynlig klarer du en del mer enn 2.5ghz også, men da må det nok tweakes litt mer

Lenke til kommentar
Ok,så synd da, systemet mitt var liksom et av de beste for kort tid siden, å nå er den liksom bare driit, eller har 3700+ som er klokka til 2.850, er vel ikke såå dritt. Kommer amd tilbaket å overtar tronen snart? med en super duper cpu?

7341875[/snapback]

Nå ville ikke jeg akkurat kalle en 3700+ med den klokken for noe drit! :ermm: Den holder da i lange baner for de fleste! Hadde det vært opp til meg ville jeg nok beholdt den en stund til. ;)

Lenke til kommentar
Jeg synes de kuttet 939 sokkelen litt vel fort, tenk på hvor mange prosessorer

AMD kunne solgt til alle de som har 939 kort, jeg kunne godt tenke meg en

X2 5000+ f.eks, har 3700+ idag

 

lqpl

7341894[/snapback]

 

Jepp, det er greit at utviklinga går framover, men med en gang det kommer noe nytt fases det gamle ut alt for fort. Synes AMD har hoppa veldig mye fra sokkel til sokkel de siste åra. Først fikk vi 754 i 2003, men like etter at den var ferdig var det 939 som skulle ta over, året etter der igjen var det spekulasjoner om ny sokkel igjen som skulle ta over. Etter det jeg har skjønt kommer det enda en til nå snart? AM2+ eller noe sånt.

 

Jeg har 939 og er storfornøyd med det. Kommer nok til å bruke det i noen år framover, men det er dumt at det ikke lages flere til den, egentlig har 939 fremdeles masse potensiale å gå på, bortsett fra DDR2 støtte og slikt.

Lenke til kommentar
AMD tar nok over ytelsestronen med sin Quadfather(4x4)

7341905[/snapback]

Det har jeg liten tro på, for kjernearkitekturen er jo den samme. Quadfather vil bare yte litt høyere enn nåværende Dual Opteron-systemer, pga bedre minneeffektivitet og bedre tweaker-muligheter. Quadfather har riktignok en bedre plattformstruktur enn Kentsfield (HyperTransport og en dedikert minnekontroller pr CPU), men det spørs om det holder.

 

Men det viktigste poenget for vanlige brukere er nok at det ikke er behov for fire kjerner, og så lenge programvaren ikke er optimalisert er det jo ikke slik at ytelsen skyter i været av flere kjerner. Jeg tror AMD i beste fall overtar tronen når de lanserer K8L.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...