Gå til innhold

noen har byttet ut aludekslet på en disk med plexi


dominus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

har tenkt å demontere en som allerede er ødelagt og lage delene først. Så åpne den som virker på badet som er 100 flislagt. pælme ut alle håndkær og slikt før kjerringa vasker det neste gang. det er vel det stedet i huset hvor det er mist sjanse for støv.

 

mislykkes jeg så går det til "ett annet sted" :-)

Endret av dominus
Lenke til kommentar

burde fungere greit i et rom som er helt fritt for støv.. da mener jeg HELT fritt. Men om du får så mye som ett eneste støvkorn inn på en av platene så er sjangsen stor for at den slutter å fungere. Beste ville vært å gjort det i et lite "kammer" som er konstruert med filter som fanger opp støv som kommer inn.. og eventuelt ett eller annet som suger ut luft som er i kammeret.. da får du trekt ut støvet og all luft som kommer inn er "ren". Men det krever at du har en eller annen måte å demontere harddisken inne i "kammeret" og skru på en plexiglass rute uten å åpne kammeret.

Lenke til kommentar

Har god erfaring med dette på gamle disker på rundt 10GB. Kjørte en pc i flere uker uten deksel på harddisken. Klarte faktisk å "søle" en liter vann på platene og kretskortet uten at den tok merkbart skade av det, eneste som skjedde var at turtallet gikk litt ned pga. friksjonen.

 

I de fleste tilfeller låste windows seg når vi tømte vann på disken, men da var det bare å reboote.

 

Tømte også vann på hovedkortet og minne uten at det påvirket pcen.

 

Disken tok kvelden når jeg la igjen noen fingeravtrykk på platene.

 

Dette var en Seagate-disk forresten :)

Lenke til kommentar

Gode gamle overklokking.no hadde en fin artikkel der de testet dette. Resultatet var ikke vellykket, men interesant å lese.

 

Link:

http://www.hardware.no/tester/kabinett/harddiskvindu/15466

 

Etter min memning har slike gode tester/artikler som dette blitt helt fraværende etter at overklokking gikk sammen med hardware.no. Hvor ble det av boksåpner modden. Voltmodding av skjermkort. Prosjekt Direct Die osv :cry:

Lenke til kommentar
Gode gamle overklokking.no hadde en fin artikkel der de testet dette. Resultatet var ikke vellykket, men interesant å lese.

 

Link:

http://www.hardware.no/tester/kabinett/harddiskvindu/15466

 

Etter min memning har slike gode tester/artikler som dette blitt helt fraværende etter at overklokking gikk sammen med hardware.no. Hvor ble det av boksåpner modden. Voltmodding av skjermkort. Prosjekt Direct Die osv  :cry:

7311587[/snapback]

 

Elektrisk boksåpner

Direct Die

 

For eksempel.... Søkefunksjonen er helt knall ;)

Lenke til kommentar
Ett støvkorn kan bety total kræsj, ja, Men de fleste diskene dauer fordi toppdekslet holder platene i balanse og det er en ventil som sitter i dekslet som er nødvendig. Og hvorfor blir det røde prikker under det jeg skriver?

7314626[/snapback]

 

Røde prikker?

 

Bruker du firefox 2.0?

Det er den innebygde ordboken

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...