Gå til innhold

Første PC dere var borti? :-P


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

den første maskine jeg eide selv var sharp mz720 ( den med kasettspiller ). progrm.språket basic var inebyget i systemt. andre programmer måte lastes inn via kasettspileren.

 

jeg har også ver bort i ibm pc (2 diskettsajoner ) xt med en harddisk.

 

den første pc at jeg eide selv var en comam 286at med windows 2 et eller anet kjøp hos datavarehuset.

 

jeg har oså så vit prøv andre skikelige gamle datamskiner men jeg husker ikke helt hvordan de var.

Lenke til kommentar

Hvem har vel ikke vært borti kjære Tiki-100 :love: . Spilte på den på skolen (for 100år siden). Spillet var sånn: trykk foreks "f" og så "d" osv, så kom man ett skritt nærmere å sende en rakkett til månen el noe sånt :-P Trykket du for fort klikka spillet :-P Noen som vet hva det het?

 

Kassettspiller i en pc? :ohmy:

Endret av Sap15
Lenke til kommentar

Min første maskin var en Toshiba T3100 :love:

Uttrykket laptop kan diskuteres, da dens vekt og størrelse ville gitt inntrykk av å sitte med en av dagens stasjonære i fanget. Ytelsen var i sin tid upåklagelig, men var langt fra allemannseie da denne herligheten virkelig kosta en god del flesk.

 

Min 10 år nyere, samtidig snart 10 år gamle Pentium Klamath (Pentium II's forgjenger) på 233MHz i et Asus P2L97 HK med 440LX chipset og 192MB SDRAM~66MHz er fortsatt for meg uunnværlig. Den putrer traust og stabilt som alltid, nå med XP Pro og SP2. Ikke alt trenger å gå fort, noe trenger bare være veldig stabilt :)

Lenke til kommentar
Min 10 år nyere, samtidig snart 10 år gamle Pentium Klamath (Pentium II's forgjenger) på 233MHz i et Asus P2L97 HK med 440LX chipset og 192MB SDRAM~66MHz er fortsatt for meg uunnværlig. Den putrer traust og stabilt som alltid, nå med XP Pro og SP2. Ikke alt trenger å gå fort, noe trenger bare være veldig stabilt :)

7276532[/snapback]

 

Unnskyld at jeg spør, men hva bruker du den til?

Lenke til kommentar
Savner min gamle IBM Aptiva

486 DX2-66Mhz. Hele 4 MB RAM. 4til ville kostet meg 1200 den gang :/

Mener å huske at disken var på 540MB.

Og en 14" skjerm.

 

Det var gode tider...

7248583[/snapback]

 

Hadde samme pc, tror pappa kjøpte den på Elkjøp rundt 1993, tror jeg. Operativsystemet var Windows 3.1

Lenke til kommentar

Den første vi hadde hjemme var en 386 pappa hadde med fra jobben :) Husker jeg installerte demoen av warcraft 2 (mye seinere) på den og det gikk! Tok rett nok 24 disketter, og det var bare demoen :p

 

Den første jeg var borti var en sånn orange og beige maskin med grønn/svart skjerm og ord-school diskettstasjon :) Fettern min hadde en sånn vi spilte orm på...

Lenke til kommentar

Første vi hadde var en amstrad pc1512, tror jeg. Var i hvertfall en amstrad. så lenge bildet er av en 1512 var det det vi hadde.. Bildet er av en fargeskjerm. Vi hadde sort/hvitt, men mener å huske at den støtta fargeskjerm.

Vi var trege når det gjaldt pc så pappa arva den. Windows 3.11 var vel egentlig det som gjaldt da han fikk amstraden. Kjørte DOS 3.25 tror jeg. Ett sted mellom 3.20 og 3.30 i hvertfall. Hadde omtrent 25mb harddisk, og ellers 2 diskettstasjoner (5.25"). Sort/hvitt skjerm osv. Kjørte litt spill på den: rogue, pinball/flipper, skiing, osv. pc en var fullt brukbar den. Hadde wordperfect også, og printer, enamstrad dpm 3000

 

er født i '91 så husker ikke mer specs på den enn dette. Dos var tungvint for en liten kar..

Maskina levde fortsatt når vi kasta den for noen år siden. Men var ikke noe poeng i å ha den stående å samle støv syntes pappa.. Synd egentlig, i år hadde den vært 20år.. jaja..

Endret av shaaland
Lenke til kommentar
...Pentium Klamath (Pentium II's forgjenger) på 233MHz...

Klamath var vel egentlig den første generasjonen Pentium II (slot1), fantes i 233, 266 og 300 MHz. Siste x86 fra Intel før den var P6 og P6T (Pentium Pro og Pentium II Overdrive, begge i socket8 tror jeg), og neste var Deschutes (2.generasjon Pentium II, slot1).

Felles for alle disse var at de hadde flyttet L2-cachen fra hovedkortet til prosessoren (eller prosessor-modulen). Brått ble det mulig å adressere mer enn 64MB/128MB RAM gjennom L2-cachen - et betydelig fremskritt :)

 

Men, siden trådstarter spurte om første PC (altså egentlig ikke uansett datamaskin, men en PC-klone burde vel være nær nok), her er min:

Commodore PC-20; 4.77Mhz Intel 8088, 640kB RAM, 20MB HDD, 360kB 5.25" FDD, Hercules-grafikk med 16 gråtoner (OK, grønntoner på 12"-skjermen jeg hadde :p )

Husker det tok litt tid å flytte markøren fra start til slutt (Ctrl-End) i et 220-siders WP-dokument (kun tekst). Ca 20 minutter...

Lenke til kommentar

C64 var første maskin vi hadde i hus, første maskin(i praksis en slags spillekonsoll) jeg prøvde var en Phillips(ett eller annet), mener jeg å huske. Etter det hadde vi en Amiga og den ble igjen etterfulgt av første IBM kompatible PC med Windows 3.11(som selvfølgelig av en nedtur etter år med AmigaOS), dvs i mellomtiden hadde jeg også tak i en Commodore maskin med innebygd skjerm. Anyway, PCen var av typen Brick og var utrustet med en Intel 486DX266 CPU med 8 MB RAM, denne maskinen sviver faktisk enda! Det gjør forsåvidt også Amigaen, C64en tok kvelden.

Lenke til kommentar

Første var en Vic 20 for meg. Så ble det en C64, deretter en Amiga 500.

Hadde så en pause fra spilling, og kom tilbake da Pentium ble introdusert. Hadde en Pentium 100 som første "skikkelige pc" Lånte en 486DX 2 av en kompis og spilte Worms på den, var nok det som tente spille motoren min igjen hehe.

Etter Pentium 100 ble det en 233, så en 700. Har nå en 3ghz som straks skal byttes ut.

Endret av Darkrevan
Lenke til kommentar
Den første datamaskinen jeg brukte var min brors Commondore VIC-20. Brukte mye tid på et spill som gikk ut på å lande et romskip. Hvis noen har en anelse om hva det heter så blir jeg evig takknemlig :)

 

Første PCen jeg eide selv var en 386sx 16Mhz.

 

Oh, the good times

7248899[/snapback]

 

Tror spillet du tenker på het noe slik som "Lunar Lander" eller lignende. :)

 

Jau, husker fortsatt min kjære Philips G7000. Fulgte med en cartridg med basic (broderns favorit), jeg brukte den mest til spilling, favorit spillet var "Monkey Shines", timevis med morro. :D

Problemet med basicen, var at når man slo av maskinen mistet mean alt man hadde skrevet. 0 lagring mao. :wallbash:

Endret av Sean M.
Lenke til kommentar

første pcen jeg var borti var en gammal toshiba som faren min fikk låne fra jobben. Grå forholdsvis liten(!) boks som veide bly :p

 

Husker ikke hva den heter og veit ikke noe specs annet enn en harddisk på rundt 5 gb og windows 95 :D

 

Redigerer inn ting når fattern kommer hjem fra bodå, da han fortsatt bruker pcen i jobbsammenheng. Der sitter folk med 12 tommere med coreduo og fattern med en gammal bærbar med maks en, hmm... 500 mhz trur jeg :p

 

klarte utrolig nok å dra aoe 2:D

 

Deretter fikk vi en compaq presario 2000, litt usikker på om det var 2000 men det var ihvertfall compaq presario :p Denne gikk det til bånns med da den hadde Windows ME, rart at jeg har fortsatt med windows egentlig etter å ha vokst opp med det dritt OSet:P

 

Deretter blei det en dell, og ca. 5 måneder senere kjøpte jeg min første egne pc fra psdata

Endret av hailgodset91
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...