Gå til innhold

Filmprat v2.0 - Generell diskusjon om/rundt film


LarsP

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
En ting jeg har grublet på. Kan ikke-amerikanske filmer vinne andre kategorier enn "best foreign language film" under Academy Awards?

 

 

Det kan de, La Vita è bella er en som jeg kommer på i farten som ble nominert til mange også beste film i tillegg til beste utenlanske film, står flere av nominasjonene under linken...

 

2008 Beste kvinnelig hovedrolle ble vunnet for hovedrollen i en fransk flim (Môme, La), og to andre filmer i kategorien var ikke fra USA (ok, en av de var kanadisk ;) ), Så jeg vil anta at det er fult mulig å både bli nominert og vinne. Men det er nok ikke så mange filmer som ikke er engelskspråklige som når høyt opp i andre kategorier enn "beste fremmedspråklige..."

Lenke til kommentar

Jeg vil tro at det har mye med at skal du stemme på filmene så må man ha sett filmene og da rekker vel ikke de "utenlanske" filmene opp.

 

Er mye enklere når de får fem filmer å forholde seg til i beste utenlanske så slipper de å lese så mye tekst :)

 

Edit:

 

Ser det har dukket opp en trailer til Max Manus, det ser ut som det kan bli veldig bra. Jeg skal i hvert fall på kino 19.12 for å se den det er helt klart.

Endret av Manx
Lenke til kommentar
Max Manus så jæklig storslått ut for å være en norsk produksjon, men håper Axel Hennie får begrenset med replikker på engelsk.

 

Det er da vel ganske ålreit om engelsken ikke er flytende i en slik film? Han skal da tross alt spille en norsk ung mann på -40 tallet som ble med i motstandsbevegelsen. Synes ikke det ville vært naturlig om engelsken lød perfekt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...