Gå til innhold

D70s: bildene ble ikke lagret


Anbefalte innlegg

heisann,

 

Da jeg kom ut fra jobb i dag fikk jeg plutselig et innfall om å knipse ett par bilder. Motivet var igrunn ikke noe spesiellt, men siden jeg for en gang skyld hadde kameraet tilgjengelig så gjorde jeg nå engang det.

Knipser ett par bilder, ser at det blir vist preview på displayet og tror alt er fint. Ene bildet jeg prøver å ta så finner ikke kameraet noe fokuspunkt, greit nok så jeg endrer fokuspunkt og prøver igjen og da finner det fokus og bildet blir tatt. Denne gangen sjekker jeg previewen på displayet når det kommer og ser at bildenr er 1/1. Stusser litt på dette og trykker 'play' knappen når previewen er borte og får da beskjed om at 'folder contains no images'. Jeg tar et par testbilder til og ingen av disse lagres heller. Tar til slutt ut minnekortet for å se om alt er ok her. Minnekortet ser ok ut, det samme gjør pinnene nedi "minnekorthullet". Minnekortet var tilsynelatende også satt riktig på plass.

 

Tar noen testbilder til og da er alt helt ok igjen. Så problemet er jo forsåvidt løst, men likevel så ble jeg litt bekymret.

Er dette noe som kan skje en annen gang? Er dette et vanlig problem med D70? osv...

 

Nå var det jo ikke så veldig kritisk med disse bildene, men om dette hadde vært noen blinkskudd så hadde jo alt vært mye værre. Jeg skal på ferie også om litt under en måned og hadde da tenkt til å la kamera få jobbe litt så om det skulle klikke på samme måte da eller enda værre, slutte å virke totalt så ville det være litt frustrenede.

 

Så for å endelig komme til poenget, noen som har opplevd noe lignende? Hva gjorde du i såfall?

 

Uansett så er det kanskje en greie som kan være litt lurt å være oppmerksom på at kan skje.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mitt Olympus E500 har en funksjon som bare viser bilder uten å lagre dem automatisk. Når de vises, må man da altså velge å lagre. Som du nok har gjettet: blir aldri brukt.

 

Kanskje ditt kamera også har en slik dum funksjon, og du har aktivert den på ett eller annet vis ved en feiltagelse?

Lenke til kommentar
Mitt Olympus E500 har en funksjon som bare viser bilder uten å lagre dem automatisk. Når de vises, må man da altså velge å lagre. Som du nok har gjettet: blir aldri brukt.

 

Kanskje ditt kamera også har en slik dum funksjon, og du har aktivert den på ett eller annet vis ved en feiltagelse?

7144832[/snapback]

Hmm.... det hørtes da ut som en totalt meningsløs funksjon for et digitalkamera. Tror ikke mitt har en slik funksjon ,men er vel det som er hele problemet så jeg får ta en titt i bruksanvisningen for sikkerhetsskyld... ;)

Lenke til kommentar
Til trådstarter: Og du har ikke på noen som helst måte klart å bytte mappe/ opprette en ny på minnebrikken (ved hjelp av kameraet) etter du tok bildene? Ikke at jeg tror det er så sannsynlig, men...

7146007[/snapback]

 

Nei, har aldri opprettet egne kataloger på minnebrikken. Kun brukt det som er default fra kamera og når dette skjedde så hadde jeg kun skrudd det på og trykket på utløseren. Men en god tanke og jeg kommer til å sjekke for sikkerhetsskyld om noe slikt likevel kan ha skjedd når jeg får muligheten.

Lenke til kommentar

Hmm,da har jeg sjekket litt mere og jeg har bare de vanlige katalogene på minnekortet.

 

Formatering av minnekortet er det kamera som tar seg av. HVer gang jeg har overført kamera og skal tømme kortet for bilder bruker jeg format funksjonen på kamera.

 

Tatt endel bilder etter dette nå og ikke hatt noen lignende problemer. Tror jeg riktignok kommer til å ta noen testbilder hver gang minnekortet har vært ute.

 

Takker for alle svar!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...