Gå til innhold

KOMMENTAR: Ikke kjøp deg smarttelefon


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Synes artikkelen overdriver krafig. Menyoppsettet i S60 har ikke endret seg siden 7650. Men hvorfor i all verden skulle det det? Det er jo et helt genialt system som fungerer utrolig godt, og ligner de fleste dumbphones menyene på en prikk. Sammenlig en N73 og en 6233. Det er neimen ikke store forskjellene! Og hvorfor endre noe som virker så flott fra før?

7093623[/snapback]

Mener du det?

Har nettopp snakket med en bekjent som har blitt prakket på en N73 av jobben hans, og sammenlignet med kona han sin K800 var kommentaren hans på N72: "Treg og klønete telefon"

Lenke til kommentar
Synes artikkelen overdriver krafig. Menyoppsettet i S60 har ikke endret seg siden 7650. Men hvorfor i all verden skulle det det? Det er jo et helt genialt system som fungerer utrolig godt, og ligner de fleste dumbphones menyene på en prikk. Sammenlig en N73 og en 6233. Det er neimen ikke store forskjellene! Og hvorfor endre noe som virker så flott fra før?

7093623[/snapback]

Mener du det?

Har nettopp snakket med en bekjent som har blitt prakket på en N73 av jobben hans, og sammenlignet med kona han sin K800 var kommentaren hans på N72: "Treg og klønete telefon"

7093686[/snapback]

Nevnte jeg noe om fart? N73 er selvfølgelig treigere enn k800i. Det vet jeg godt. Men problemet med treige smarttelefoner er på vei ut. N93 og kommende N95 er ikke treige i det hele tatt.

Lenke til kommentar

Det beste kjøpet noensinne har gjort, er min 6600, som jeg fremdeles bruker til alt mellom himmel og jord.

 

Jeg får lest pop-mail, spilt bøttevis med spill (gameboy color f.eks), styrt PC'en, Tv'en, stereoanlegget, GPS, brukt Opera, MSN, IRC, FTP osv osv. Alt på min 3 år gamle 6600:)

 

Grunnen til at jeg ikke vil gå over enda til f.eks N73 er på grunn av den nye versjonen av Symbian (v3).

Mange produsenter har ikke kommet med update av programmene sine til denne nye versjonen av Symbian OS'et. Det er som er latterlig, er at ikke den nye versjonen er bakoverkompatibel med de første Symbian-systemene.

 

Men når det er sagt, så tror jeg det er bøttevis av selgere som pusher på dyre telefoner på uvitende folk som er keen på enda et status-symbol.

Til dere "anti-nerder" som leser dette; kjøp en Nokia 6310i. Den er en av de mest stabile Nokia-modellene som har blitt gitt ut, og inneholder telefon og modem via IR eller Blåtann. Batteritiden er _utrolig_ bra samt at den er kjapp som lynet. Bruktprisen er på rundt 6-700NOK.

Endret av fredriri
Lenke til kommentar

Jeg er helt enig. Jeg må bruke en windows mobile applikasjon i jobben, men kjører det heller på en ipaq og holder telefonen utenfor. Jeg tror ikke man kan kalle det intuitivt å bruke applikasjoner aktivt på mobilen uansett. Unntaket er kanskje P900 serien til sony ericsson, men den får jeg ikke brukt i dette tilfellet. Du kan ende opp med å føle deg jævlig dum, med en smart telefon ;)

Lenke til kommentar

Mange bra innlegg her, det er vel en av grunnene til at det ble skrevet på den måten det ble gjort, få litt oppmerksomhet og debatt rundt emnet.

 

Til de av dere med Windows OS, det ER det minst inntuitive og mest "kompliserte" (les minst bruker vennlige) mobil OS'et som er, derfor får det kritikk.

Selvsagt er det mulig å bruke, men det kunne kanskje vært mer smidig og enklere...

 

Mange av argumentene som blir brukt går igjen, når man skal fremheve smart mobilenes fortreffelighet, multitasking, e post, personliggjøre UI osv blabla...

Idag er det fullt mulig å gjøre veldig mye av dette på en ordinær mobil, som koster mindre, som er enklere i bruk, som er raskere, som klarer å holde en hel dag ved aktivt bruk...(batteri) som ikke er utsatt for virus osv osv.

 

Jeg forstår godt at noen trenger smart mobilenes muligheter, men det er flere som ikke trenger dem som har det.

Men mange av de som er voldsomt for disse, tror jeg ikke vet fullt ut nivået til java programmer, du kan få GPS, MSN osv osv.

Mht argumentet om større skjerm, neste år ser vi store skjermer på ikke smart mobiler også (3")

:)

Lenke til kommentar

Er jo bare å kjøpe telefon etter behov da. Selv har jeg en nokia 5500 sport som jeg kan gjøre alt med.

 

Kan surfe med internet på den på telefon eller pc.

Kan høre på mp3. Den har en yppelig kalender som kan brukes til så mangt.

 

Den har epost klient. Det eneste jeg mangler er kanskje en java klient for messenger. Ellers dekker den alle behov lett.

 

Jeg kjøpte en nokia 6210 for noen år siden. Den var skamdyr og fikk aldri brukt alle funksjonene på den.

 

Behov behov behov.... det sier alt. Tenk før du kjøper. :thumbup:

Lenke til kommentar
-ikke er utsatt for virus osv osv.

 

-Mht argumentet om større skjerm, neste år ser vi store skjermer på ikke smart mobiler også (3")

:)

7094099[/snapback]

Man skal være ganske dum for å få virus på mobilen. Man må jo først godta å få viruset, og så må man installere det selv. Hvor dum er man ikke da?

 

Og er det ikke bedre å ha en smarttelefon med stort skjerm enn å vente et år for å få stor skjerm på dumme telefoner?

Lenke til kommentar
Bare syns denne artikkelen ga en litt feil vinkling. At, er man ikke proff bruker har man heller ikke behov for en telefon med S60 system

 

Enig. Eg flyg ikkje rundt i dress og slips med ein design-koffert, likevel har eg ein Symbian S60-telefon. Og angrar ikkje eit sekund på at eg kjøpte den, og syns det er vanvittig kjedeleg å sitte med ein gamal Samsung no når S60-telefonen er på reperasjon. WLAN sparar pengar på mail-lesing (IP-telefon er og aktuelt med WLAN, men brukar det ikkje sjølv) og surfing, MSN, alt ein gjer på nettet. Eg kan styre musikkavspeling på datamaskina mi, utan å flytte meg ein centimeter (lenge leve latskapen! :D). Eg kan få masse funksjonar ein som oftast berre kan drøyme om med ein "dumtelefon" (artig ord :)).

Lenke til kommentar

Hadde man bare kvittet seg med mobiloperatørenes "sponsing" av telefoner, hadde man nok nærmest kvittet seg med dette problemet.

 

Mitt inntrykk er at det store flertallet av de som i dag kjøper en smarttelefon burde styrt langt unna. Har selv vært i kontakt med hundrevis av folk som påstår de har software-problemer med telefonen bare fordi det tar noen sekunder å starte den.

 

Folk med gjennomsnittlig interesse for mobil får med seg hva som er det nyeste og beste i dag. Man kan knapt åpne en nettavis lenger uten å bli møtt med bilde av en ny mobiltelefon med tilhørende terningskast.

 

Man trenger altså ikke å lese en eneste test for at gjenkjenningsfaktoren er stor når man går inn hos en forhandler av mobiltelefoner. Er bindingstiden på mobilabbonnementet da ute, er nok veien til kjøp kort. Altfor kort.

 

En parallell kan trekkes til Finland, vår nabo i øst. Ja, det er et skikkelig Nokia-land. Men mobilparken kan nok ikke sammenlignes med den norske. Sitter man på bussen og telefonen til en medpassasjer ringer, er sannsynligheten stor for at det er en 3310 eller 3510i.

De fleste finske mobilforretninger har brukte telefoner utsilt for salg. Gamle brukte telefoner til stive priser.

 

Hvor ligger forskjellen? Inntil nylig har man måttet betale full pris for alle telefoner. I år er det innført, for første gang, et tilbud som kan minne litt om det norske. Man kan kjøpe en 3G-telefon for en rimelig penge hvor man samtidig tegner et abbonnement på 24 mnd med stiv pris. Til gjengjeld inneholder dette abbonnementet både ringeminutter og drøssevis med "gratis" SMS.

 

Resultatet av denne innføringen er vel at 6630 og 6680 denne sommeren ble bestselgere. :) Men samtidig har de også helt andre priser for mobiltelefoni. Abbonnement med ubegrenset GPRS for €10 pr mnd hadde hvertfall ikke vært med imot. Faktisk var det, når jeg flyttet til Finland sommeren 04, billigere å ringe til norske fasttelefonnumre fra Finland med finsk kontantkort enn det var å ringe det samme nummeret fra Norge med et norsk kontantkort.

 

Jeg er ikke i tvil om at vi hadde hatt et langt bedre mobil-Norge uten subsidiering fra operatørene. Da hadde folk vært langt mer bevisste når de gikk til innkjøp av ny mobiltelefon. Ikke minst med tanke på pris.

Lenke til kommentar
Idag er det fullt mulig å gjøre veldig mye av dette på en ordinær mobil, som koster mindre, som er enklere i bruk, som er raskere, som klarer å holde en hel dag ved aktivt bruk...(batteri) som ikke er utsatt for virus osv osv.

 

Igjen, siden ingen ser ut til å se dette poenget, ja ordinære telefoner kan utføre de samme funksjonene, men ikke like bra, og i mange tilfeller, ikke like intuitivt. Mange av de ordinære telefonen kan feks motta epost, men skjermene og telefonen generelt egner seg lite til det. De fleste ordinære telefoner kan bruke MSN Messenger, men da må man enten bruke penger, eller anskaffe seg en gratis reklamesendene javaklient som er treigt, og lite pålitelig. De fleste ordinære telefoner kan har en kalender, men veldig få har en kalender man kan bruke til noe seriøst. De fleste ordinære telefoner kan synkroniseres med Outlook, men igien... ikke på langt nær like bra som feks Windows Mobile 5 telefoner.

 

Hvis enkelte absolutt ikke ser hvorfor man kan ha bruk for en smartmobil, så blir jeg litt skuffet :) Jeg er 17 år, og nyter stor glede av min Qtek 8500, grunnet den herlige kalenderen som gjør meg så utrolig mye mindre glemsk; jeg holder meg oppdatert på nyheter ved å surfe med Opera på en god skjerm, og lese .pdf nyhetsbrevene mine med ClearVue som fulgte med. Prismessig er ikke forskjellene alltid så store heller. K800i koster da skjorta den også!

 

Jeg er enig at mange kjøper ting de ikke trenger, men det betyr ikke at ingen trenger de!

Lenke til kommentar
Ære være smart telefon. En gang og aldri noe annet for min del. Multitasking, irc, msn, e-post you name it. Spes multitasking er helt genialt!

7091990[/snapback]

Bruker du virkelig alt det der ofte?

7092050[/snapback]

 

Ikke så ofte nå som før. Men på jobb før uten pc så satt jeg hele ettermiddagsskiftet pålogga både irc og msn. Nå går jeg på skole og har laptop. Akkurat derfor skal jeg ha smarttelefon som har mye flere muligheter for synkronisering av mobilen. Bruker også #mediaplace på ef.net (tror det var ef.net) for å skaffe allverdens programmer på telefonen.

Lenke til kommentar

Jeg jobber i en av norges største kundeservice, og det innebærer selvsagt mye folk og ikke minst mange mobil telefoner. Kjønnsfordelinga er ca 50/50 og det er litt interessant og se hva folk bruker av mobil telefoner.

 

Det er overraskende mange Nokia N80 og N73 der, har spurt både gutter og jenter hva de bruker de til, og svaret er det samme over hele fjæla, ringer, sender sms og tar ett bilde hvert jubelår. Ikke en av de jeg spurte har noensinne lagt inn programmer eller brukt mp3 funksjonaliteten. Det er ett par stykker som alltid har med mp3 spiller de bruker fra og til jobb, spurte om de ikke hadde vurdert mp3 spiller i mobilen, og ante ikke at de hadde det engang.

 

Har en 7610 som synger på siste verset, og ser ingen grunn til å kjøpe en smartphone igjen. Trege menyer, kort batterilevetid. Bruker i hovedsak den til å ringe, sms/MMS, ta bilder av og til (skjer ting på en slik jobb også !), kalkulator og alarm. Laster aldri ned ringetoner, wallpapers m.m. så har ikke noe behov for høy hastighet pr idag, men fikser det selv ved PCn. Vurderer Nokia 7390 som neste mobil mest pga utseendet, men at den også har mp3 spiller som er eneste virkelig savnet på 7610, får samtidig erstattet iRiver HP-120 spilleren som også sliter med dårlig batteri om dagen.

 

Har en mistanke at det er alt for mange gadgets freaks der ute (inkl meg selv) som alltid må ha den mest fancy enten det er mobil, laptop, kamera osv osv uten at det reelle behovet egentlig er der.

 

Men som hvilket som helst forhold så er det mest moro de 14 første dagene :love:

før hverdagen kommer med full kraft :nei:

Endret av JoonGoii
Lenke til kommentar
Bruker også #mediaplace på ef.net (tror det var ef.net) for å skaffe allverdens programmer på telefonen.

7094874[/snapback]

Det er vel ikke så veldig lurt å si rett ut at du piratkopierer, er det? (:

 

Og til dere som utnytter smarttelefonene deres: Artikkelen snakker ikke om dere; den snakker om folk som trenger en telefon til å ringe og sende meldinger med, men ender opp med en SUPERULTRAMEGATELEFON M/ 100 MEGAPIKSLER OG WINDOWS-UIQ-S60-LINUX-UNIX v7.2 OG STEREO OG SURROUND OG LAN OG PARKERINGSPLASS.

Lenke til kommentar
LoL <(^^,)> Derfor: 6310i

7095639[/snapback]

Selv K610i til 2200 kr har multitasking, kan copy/paste og kan kjøre flere javaprogrammer samtidig. Alternativet til trege smartelefoner finnes altså, og for folk flest betyr det ikke at de må bytte til en gammel telefon. :)

 

Og ja, jeg vet mange bruker smarttelefoner til alt mulig. Dessverre er få forumbrukere representative for den vanlige mannen eller kvinnen i gata, og lederen må derfor leses med det i bakhodet.

Endret av Sigmund_Freud
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...