Gå til innhold

Psychomputer (budsjett 150 000kr)


Anbefalte innlegg

Jeg jobber for tiden med et prosjekt der jeg skal velge ut komponenter til et ordentlig helvete av en maskin. Kostnadsrammen er satt til 150 000kr og jeg har så langt kommet frem til noen av delene.

 

Maskinen skal oppfylle en del krav. Det skal være 2 stk DualCore prosessorer. Maskinen skal være beregnet på Windows Vista, og stå ferdig mot januar/februar. Det skal satses på Xeonprosessorer, noe som er voldsomt dyrt, men penger er ikke problemet med denne maskinen.

 

Det skal være 2 stk like skjermer, gjerne med et uttak for ekstern skjerm (TV-ut / HDMI elns).

 

Hovedkort: Asus PVL-D

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=314952

 

Prosessorer: INTEL Xeon DP 2.8GHz 4MB DualCore

http://www.strettoshop.no/PartDetail.aspx?...24;c:36124;r:pg

 

Rambrikker: Crucial DDR2 ukjent antall av denne

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=321145

 

Skjermkort: Jeg så en stund på dette ( http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=321140 ) men det er i PCI-Express, noe som ikke finnes på hovedkortet. Mitt spørsmål er derfor om det finnes et lignende hovedkort (støtte for 2stk DualCore) med PCI-Express. Eller enklere et skjermkort som passer på hovedkortet (512mb er absolutt minimum).

 

Jeg enda ikke kommet til kjøling og kabinett. Har kikket litt på dette ( http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=302453 ) men ser at det har fått en del negative tilbakemeldinger, slarkete dører osv.

 

Denne maskinen skal først og fremst brukes til foto-, film og musikkredigering. Men skal også ha gode muligheter for spilling og andre "kontoroppgaver".

 

Harddisker, kontrollere og slike ting tar jeg etterhvert. Vil ha de viktigste kompenentene på plass først.

 

----

Det er ikke aktuellt med AMD-prosessorer, da oppdragsgiveren hater dette for alt i verden.

 

Jeg har vært ute av hjemmebygginga lenge. Så det er mye jeg ikke har fått med meg. Forrige byggeprosjekt gjorde jeg i 2001-2002 (som brant så brått julen 2003)

Endret av Aalton
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/no/no/sm/WF...4-12489856.html

 

Kjøp en der så slipper du å bygge å vurdere så utrolig mye hva du skal ha i pcen.

7082748[/snapback]

 

Jeg har i lange og harde diskusjoner forsøkt å overtale til å kjøpe et ferdig system. Har innhentet priser fra forskjellige leverandører, men det er ifølge "oppdragsgiveren" helt uaktuellt.

 

Han skal ha bygge-PC, som han kan skryte av å ha laget selv...

 

----

 

Det er PCI-Express på det hovedkortet du så på :)

7082810[/snapback]

 

Men er ikke det 8x PCI-E

Skjermkortet har 16x PCI-E

 

Har dette noen betydning?

Endret av qxvrea
Lenke til kommentar

Med tanke på support og slikt, tror jeg du ville gjort et lurt valg i å ta alle deler fra en butikk, da jeg ser for meg at support og støtte vil bli mye enklere om noe skulle skje. Just my 2 cents...

 

 

edit: Pseudo-touch er ikke bra for rettskrivingen.

Endret av oOF
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-xQBEIgcH

Ærlig talt, så tror jeg ikke det er så mye å tjene på å gå for et serveroppsett. Jeg tviler på at det kommer til å yte noe spesielt bedre til spill. Ta en kikk på www.alienware.com. Sett sammen ei skikkelig rå maskin der, så ser du sånn ca hvilke komponenter som funker best til gaming slik det er i dag. Jeg satte sammen den meste hårete pc'n jeg klarte, og endte på ca $10k.

Lenke til kommentar

Håper han oppdragsgiveren vet at maskinen du bygger til 150.000kr kommer til å yte 0,01% bedre i f.eks spilling enn en maskin til rundt 50.000kr...? Hvis han kan leve med å vente 2 sek lenger på oppstarten og kanskje 15 sek lenger å encode filmene sine, så kan han dra på 5-6 sydenferier..

 

Hehe..monstermaskin til 150k...og så skal man ha Windows Vista på den..:p

Endret av brsseb
Lenke til kommentar

Helt enig brsseb.

 

Er i det hele tatt Xeon lagd for spilling? Det er vel mer serverbasert CPU. Da ville vel en E6800 Extreme vært et bedre kjøp tror jeg, men koster vel omtrendt det samme.

Man får vel også bedre RAM for den prisen, hvertfall hvis det skal brukes til en del spilling, som også sikkert virker helt fint til kontor og musikkredigeringsprogrammer også.

Det er ikke alltid det dyreste og det man finner nederst på lista som nødvendigvis vil være best

Endret av skyhawk
Lenke til kommentar

Hva får deg engang til å tenke på å kjøpe en maskin til 150' til Vista uten at den støtter DX10? Vent på de nye skjermkortene som kommer om en stund, så tenker jeg du kan begynne å shoppe. Det å kjøpe svindyre kort nå, vente på at vista kommer ut og så kjøpe noen nye svindyre kort er faktisk penger ut av vinduet. Hvis oppdragsgiveren din har så mye penger, vel, røde kors og redd barna trenger pengene mer enn nvidia....

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...