Jump to content

Dozer

Medlemmer
 • Content Count

  216
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Nei, Raid hjelper deg ikke med det i det hele tatt. Å ha seperate disker hjelper her. Dersom OS-disken din ryker, må du fremdeles reinstallere / hente tilbake fra backup. Å ha viktige data på et annet volum enn OS-disk er noe du bør gjøre uansett. Raid er aldri backup. Korrekt. Man kjører begge deler.
 2. Flere her som tydeligvis ikke forstår hva Raid er, og hva backup er, samt forskjellen. Raid1 hjelper deg mot feil på en harddisk. Dør en disk, har du fremdeles dataene dine tilgjengelig på den andre. Om leverandøren av raidkontrolleren/NAS er litt sleip, kan du risikere at du må betale dem penger for å få tilgang til dem. (ref: ) Raid0 hjelper deg ikke i det hele tatt, det er kun godt for hastighet. Dør en disk, mister du alt av data Raid 2,3,4 er ikke i bruk. bruker du dem, er du litt sær og vet faren med dem. Raid5 har kapasiteten til (N*antall)-N (hvor N er kapasiteten til den minste disken/partisjonen.) En disk kan forsvinne, og alle data er fremdeles tilgjengelig. Raid6 har kapasiteten til (N*antall)-2N. 2 disker kan dø, og data er fremdeles tilgjengelig. Så, dere som mener Raid er mer enn godt nok for backup. Slett en fil, forklar meg hvordan du skal få den tilbake. Evt kan du gjøre den korrupt; endre innhold osv. Nyere OS har en viss form for gjenskapning av endrede data, men stort sett ikke på en NAS eller tilsvarende. Evt kan du ta pc'en/NAS'en din, sette fyr på den, og derette få tilbake data. Dere som mener "det bare er å ta disken fra nas'en, og plugge den i pc'en min" er inne på noe, men det er HELT avhengig av om leverandøren av NAS'en din faktisk bruker en eller annen form for standard som du kan lese. Mange bruker linux, som er vel og bra, men de har stort sett sine egne modifikasjoner på koden som kan medføre at uthenting av data er tidkrevende og kjipt om selve hardwaren skulle krepere. Løsningen er svært enkel: - Raid for å sikre seg mot feil på harddisker (alle harddisker dør før eller siden.) - Backup for å sikre seg mot datatap Backup kan være så mangt, selv bruker jeg http://www.jotta.no for bilder jeg tar, samt andre viktige data. TL;DR: Backup er viktig. Raid er ikke backup
 3. En Amiga 2000 har som standard bare en 68000 cpu, noe som medfører at det bare er en fancy Amiga 500 (jada, med isa/zorro-slotter og cpu-slot, men argumentet står fremdeles) Ikke forvent mer enn 5-600 kr for den; og da skal du i tillegg sende den. (som vil koste flesk, siden maskinen veier 10-15 kilo etter hva jeg husker Kanskje på tide å hoppe på nostalgi-toget og bruke den litt selv ?
 4. Raid er ikke backup, Raid er for å sikre seg mot defekte disker. og, "to 500GB er bedre enn en 1TB" tankegangen kan jeg forsåvidt forstå, men to 1TB er bedre enn to 500GB er og en helt gyldig tanke.
 5. snillere å bare skrive ### Lenke fjernet av moderator ### uten referral code.
 6. Vi har da LAN i Bergen og. ByLAN ble arrangert samtidig med The eXperience, og vi trakk rundt 800 stk (nei, jeg har ikke eksakte tall dessverre).
 7. Virker som om anmelder her ikke har spilt slike spill før. Dette spillet er fantastisk bra, og inneholder akkurat så mye frustrasjon og korrekt vanskelighetsgrad. Om det er for vanskelig, er det kanskje på tide du setter deg ned og prøver de litt eldre adventurespillene?
 8. http://www.imdb.com/title/tt0097138/ <- Cyborg. Denne så jeg dubbet til nederlandsk, og spesialeffektene var nok til å trekke den ned ... LANGT ned.. http://www.imdb.com/title/tt0089695/ <- No retreat, no surrender. Man kommer ikke unna den, slåsscenene er legendarisk. Samt at Jean Claude er russer ...
 9. Den der er helt ubrukelig, ettersom du trenger hyller, psu osv
 10. Raskt ute? Jeg har hatt kortet liggende under sengen på datarommet siden i sommer ... Har enda ikke klart å somle meg til å kjøpe ram + cpu, så ... det blir liggende litt til.. Dog, en noe tynn test som så mange har sagt før meg. Og, bare for å være slem mot dere andre her inne, jeg betalte 400 kr for kortet (en kamerat vant det på assembly, og gadd ikke ta det med hjem, så jeg kjøpte det av han der)
 11. USB gir aldri mer enn 500 mA pr port uansett hvordan du vrir og vender på det
 12. Siden vi andre tar 150-200 kr, så sliter du litt da Dog, du trenger litt mer enn det du nevner. Det letteste er å kjøpe Cruiser eller SETool for SE telefoner, og JAF for Nokia. Du vil ganske fort merke at du skal låse opp / oppgradere en del telefoner før det lønner seg.
 13. Nei, unbranding i dag medfører at du flasher inn ny progamvare, og denne er helt uten branding. Så der er du trygg
 14. jada, men det koster litt penger. http://www.totalmultiserver.com http://www.davinciteam.com/ og sikkert enda flere, men de to der er de mest kjente. Dog, du kan (dersom noe går galt) ende opp med en død telefon og må sende den inn... Det har skjedd en del ganger, og det vil nok skje igjen, men sjansen for at det skjer med akkurat deg, er nok liten, så fremt du leser manualen til programmet før du plugger telefonen din inn
 15. N70 er bøttetreg med original firmware. Ved oppgradering, vil den bli litt kjappere, og det er ikke lengre 10 sekunder fra "mottatt SMS" vises til du får faktisk lest den Dog, det er ikke så ekstremt at jeg vil kalle det en revolusjon. Og ja, jeg kan sikkert gjøre det for deg om du er intressert.
×
×
 • Create New...