Gå til innhold

Hvordan har musikksmaken din vært?


Lemkin

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Morsom tråd :)

 

når jeg var <10 år (~1990) kom vel alle musikkinntrykk fra eldre søske til meg og mine bekjente. Dvs mye A-Ha og Bon-Jovi. Min første kassett var en sort Bon-Jovi sak som jeg klarte å tape over etter en gjennomlytting...

 

Mine første cder kjøpte jeg gjennom dette velkjente introduksjonstilbudet til denne "musikk-klubben" det kom reklame for i postkassene hele tiden. Jeg var vel ca 13 år, og cdene var Alice In Chains, Nirvana, Pearl Jam og Soul Asylum tror jeg det var. I årene 13-16 gikk det for det meste i Seattle/Grunge-band, samt metallica, pantera, offspring, faith no more +++. Pearl Jam var den store favoritten, og jeg kjøpte alt som fantes.

 

På videregående oppdaget jeg en haug med musikk gjennom Roxrevyen tirsdag på p3 (med Marit Karlsen). Det ble mye Indie-musikk. Oppdaget også Tool, og spilte Ænima sikkert 1000 ganger. Sjanger-messig var det rimelig spredt, med band som Built To Spill (fortsatt mitt favoritt-band), Modest Mouse, Cake, Tool, Mr Bungle +++

 

Rundt 20 år gammel "gjenoppdaget" jeg Metallica (de gamle platene). Dette hadde nok en sammenheng med at jeg lærte meg å spille gitar, og Metallica-riff er både ganske lette og utrolig morsomme å spille.

 

Jeg er nå 25 år, og det går mest i prog og japansk musikk (er japanofil). Oppdager nye band og sjangre hver dag, men disse bandene går jeg aldri lei av: Tool, Smiths, Mars Volta, Led Zeppelin, Metallica, Built To Spill, Modest Mouse, Tomahawk, Mr Bungle, Faith No More ++

 

Last.fm

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

1-4 klasse: Knudsen og Ludvigsen og Queen

5-7 klasse: Pop/lite musikk

8. klasse: Byrjar etter forslag frå min eldre bror å utforske litt The White Stripes og liker også enkelte songar frå Kaizers Orchestra og liknande

9. klasse/10. klasse:

Veldig glad i The White Stripes.

The Raconteurs.

Neutral Milk Hotel

(Lenge nesten berre dei tre banda)

Band of Horses.

Ei stund ganske mykje Muse. Etter kvart Eagles of Death Metal og Vampire Weekend.

 

No er vel favorittane The White Stripes (Soleklar favoritt, og vil alltid forbli det, trur eg), The Raconteurs, Eagles of Death Metal, Vampire Weekend, Muse, The Beatles, Band of Horses, Neutral Milk Hotel, Fleet Foxes, Queens of the Stone Age, Red Hot Chili Peppers og The Greenhornes. Jobbar framleis med å utvide musikksmaken min. :)

 

Litt rotete skrive, beklager.

Lenke til kommentar

Når jeg gikk på barneskolen gikk det vel mere i Absolut Music. Vi hadde ikke cd-spiller de første årene på barneskolen så jeg fikk egentlig ikke hørt så my på musikk da.

 

Første albumet var faktisk Øystein Sundes's "Du må'kke komme her og komme her". Fordi sangen Frk. Bibelstripp hadde så "utfordrene" tekst. haha.

På ungdomskolen gikk det mere over i Offspring og Green Day. Og slutten av ungdomskolen falt jeg for Prodigy, og det er absolut band nr.1 for min del.

 

På vgs fikk jeg høre en låt av SOAD(Chop suey) og da ble det veldig mye SOAD framover. Så det er fortsatt de og Prodigy som står høyest hos meg.

Men jeg er hører egentlig på det meste når det gjelder musikk :)

Lenke til kommentar

Gikk vel mye i tvilsom pop or eurodance på 90-tallet. E-type var en favoritt fra ca. 1998-2002 eller noe sånt. Nå irriterer jeg meg grønn over overelektronisk musikk, det være seg trance, R&B eller andre ting. Hadde kick på den første Safri Duo-skiva også, men da pga. trommene. Syns fortsatt det låter kult, selv om jeg ikke er helt fan av trancelydene.

Oppdaga Stevie Wonder rundt 2003 vil jeg tippe, Prince i 2004, og har siden blitt ekstremt glad i funkmusikk. Jeg tør påstå at jeg er den i Norge som har hørt flest låter innenfor genren, og blir overraska om noen har hørt mer. Soul blir litt en sidegate som det også går mye i. Går også mye i jazz/fusion, gjerne av den funky eller rocka typen. Etterhvert har jeg også blitt mer glad i klassisk rock, funky rock, funk-metal og diverse annet. Ble frelst på Dream Theater for et par år sida, og er nyfrelst Muse-fan. Utvider musikksmaken hele tida, og kutter ikke ut noe selv om jeg kommer over noe nytt. Genrene jeg har nevnt er de mest sentrale, for hører på mye, mye annet også.

Endret av Dellers
Lenke til kommentar

Da jeg var rundt 12 (og under) likte jeg det meste som de andre jentene i klassen likte. Det vil si Beyonce, Christina Aguilera, Shakira osv. Savner ikke den tiden for å så det slik, men vil anta at det er ganske normalt at det er slik mellom jenter i den alderen. Etter hvert har jeg blitt ganske mye mer selvstendig i musikksmaken. Fra å høre på "syngedamer" har favorittbandene mine blitt Thin Lizzy og Iron Maiden. Men føler ikke at vennene mine har forandret seg så mye. De fleste liker "Radio1 og Nrj musikk" (som jeg kaller det). Går nå andre året på videregående, og de fleste har aldri hørt om Thin Lizzy, og kan ikke nevne en eneste Iron Maiden sang.

Lenke til kommentar

Det hele startet da jeg fikk min første cd, det var en Eric Clapton unplugged eller noe i den døren. Husker ikke om jeg gikk på skolen eller ikke. Men så ble det mye Guns 'n Roses på tidlig barneskolen, så mye Oasis senere og på slutten av barneskolen gikk det bare i Rap, det varte i noen år før det ble mye gammel rock som Neil Young, Pink Floyd, The Who. Nå hører jeg på det og mye House, electro osv...

Lenke til kommentar

I tidlig barneskole gikk det mye i listepop og diverse i hjelhørte cder som feks: Godzilla Soundtrack, og generelle Absoulute/McMusic. Mener å huske Dr. Bombay var rimelig bra på den tiden.

 

Så utviklet det seg videre i sånn 5-7 klasse med Tungtvann, Dr. Dre, Limp Bizkit, Offspring og slike ting.

 

På ungdomsskolen hørte jeg stort sett på alt. Lastet ned mye rart med Kazaa Lite for de som husker det, men gikk mye i Rammstein, Turboneger i starten. Så ble det hip-hop igjen mot 9-10, og da mest N.W.A, Eazy-E ol.

 

På VGS har det vært veldig variert. Kan høre på det meste utenom sånn veldig dramatisk elektroniskmusikk. Hører gjerne på en artist sin musikk og lignende artister i en liten periode, men så skifter det igjen. Det går dog igjen mest hip-hop hele tiden.

Lenke til kommentar

For meg gikk det slikt:

 

Et lite barn: Barnesanger

Barneskolen: Scooter

Ungdomsskolen: Mye trance og techno

Videregående: Heavy metal, death metal, viking metal osv. Startet med System of A Down. Ble kjent med flere band senere (Adema, Fear Factory, Arch Enemy, Lamb of God osv osv.)

Etter videregående (nå): Hard rock, metal, synthpop, softrock + veldig mye 80-tallet (a-ha, Keane, Mike + The Mechanics, Van Halen, Chimaira osv)

Endret av Biffsnadder
Lenke til kommentar

Nevner bare hovedfavorittene ellers blir lista alt for lang.

 

Hovedfavorittene i rekkefølge fra fortid( 80 tall) til nå:

Prince, Eurythmics

AC/DC

Faith No More, Red Hot Chili peppers

Anthrax,Nirvana

Rage Against the Machine

KoRn

System Of A Down

Og nå: Kyuss og Queens Of the Stoneage

 

Hører fortsatt sånn av og til på de gamle favorittene, men det går mest i QOTSA og Kyuss nå.

 

 

 

 

Hvis jeg skal illustrere musikksmaken etter en grafe så må det bli noe sånn som dette, selv om den kan være misvisende. Hva som er soft for enkelte er hardt for andre og motsatt:

post-76707-1255291484_thumb.jpg

Lenke til kommentar
For meg gikk det slikt:

 

Et lite barn: Barnesanger

Barneskolen: Scooter

Ungdomsskolen: Mye trance og techno

Videregående: Heavy metal, death metal, viking metal osv. Startet med System of A Down. Ble kjent med flere band senere (Adema, Fear Factory, Arch Enemy, Lamb of God osv osv.)

Etter videregående (nå): Hard rock, metal, synthpop, softrock + veldig mye 80-tallet (a-ha, Keane, Mike + The Mechanics, Van Halen, Chimaira osv)

haha, for noen helomvendinger!

Lenke til kommentar

Tidlig hørte jeg vel på det som de fleste hører på som barn, McMusic og sånt møl. Så ble slik at jeg og noen kompiser hørte mer på rock, startet med Guns'n Roses og ac/dc, så ble det mer Iron maiden og Manowar (det var tider det :D) og slikt.

Så når jeg kom på ungomskolen var det vel fortsatt Maiden ol. jeg hørte mest på, før jeg gikk gjennom en del LP'er som pappa har på hytta. Da ble det fort anderledes (og bedre :p), ble først veldig mye Pink Floyd, noe jeg fortsatt hører mye på, og vil vel alltid gjøre det, ble også en del Dire Straits, Supertramp og Queen, noe jeg også enda hører på. I senere tid har jeg fortsatt fått dilla på mer psyc. trance som Infected Mushroom og nå den siste tida har jeg hørt en del på Justice og albumet cross som jeg digger atm.

Lenke til kommentar

Jeg var helt inni Metallica på ungdomsskolen da jeg begynte å spille trommer. Etterhvert som jeg fant ut av Lars Ulrich IKKE er verdens beste trommis fant jeg Depp Purple blant annet som jeg likte svært godt. Ian Paice var heller ikke verdens beste trommis virket det som. Den tronen gikk til Phil Collins og står der fortsatt for min del.

 

Så gikk interessen videre for progrock og jeg ble helt frelst på Genesis, Yes, King Crimson og Gentle Giant spesielt. Dette pågikk i mange år faktisk og ingen annen musikk var interessant. Helt til en kompis introduserte meg for The Beatles. Og da forandret alt seg for min del. Spesielt som trommis :)

 

Etterhvert gikk interessen mer mot intellektuell musikk som The Beach Boys og der står jeg egentlig nå også. Klassisk begynte å bli svært så interessant, spesielt Edvard Grieg (Siste Vår er helt nydelig herlig) og jazz. Spesielt jazztromming er veldig utfordrende. Men de siste årene har jeg åpnet meg veldig for moderne musikk også. Spesielt hip-hop og rap. Jay Z er fantastisk synes jeg og man bør ha et så bredt spekter som overhodet mulig, spesielt om man skal være låtskriver selv. Jeg har forelsket meg helt inn i beats og prøver nå med egne låter å lage latterlig fine melodier og deretter krydre det til litt med noen fete beats! :)

 

Kort sagt, nå hører jeg på alt som er bra :)

Lenke til kommentar

I fare for at noen vil analysere utviklingen og konkludere med noe...ehm, usunt.

 

3-7:

Sputnik :blush: , Knutsen og Ludvigsen samt de vanlige sviskene.

7-10:

Beatles, Paul McCartney, Prince, Kim Larsen Hans Rotmo.

10-16:

Prodigy, Pink Floyd, Sepultura, Pulp, Jimi Hendrix, Metallica.

16-20:

Pink Floyd, Metallica, The Doors, Morphine, Radiohead, Per Bergersen, Jokke.

20-25:

Depeche Mode, Bauhaus, Pink Floyd, Joy Division, New Order, Mogwai, Godspeed you! Black Emperor, Zappa.

 

Mm. i samtlige epoker, men de dominerende er vel nevnt. Oppramsing av sjangere blir også feil da f.eks pop/rock innehar mye jeg motsetter meg på det sterkeste.

Endret av Komakino
Lenke til kommentar

Da jeg var liten hørte jeg vel på Smurfene, Kaptein Sabeltann osv.

 

Da vi kom på barneskolen og begynnelsen av ungdomsskolen hørte jeg vel for det meste på det alle andre hørte på, uten at jeg egentlig fant noe spesielt givende ved den musikken. Noe var greit, men likevel.. Hang meg bare på.

 

Fra slutten av ungdomsskolen og frem til nå hører jeg på den musikken jeg selv syntes er bra og liker, endelig. Det kan være veldig varierende, truth be told, med går for det meste i metal og disney-musikk.

Endret av Sapientia
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...