Gå til innhold

Nå er jeg lei alle "warez-politiene" her!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Piratkopiering er ulovlig, men de ulike spillene/programmene hadde ALDRI blitt så populære hadde det ikke vært for piratkopiering.

F.eks. Windows, hadde ingen hørt om det, hadde ikke du betalt 1500kr for det uten å prøve det.

 

Så hører jeg noen rope "demo-versjon". Men etter å prøvd demoer av ulike spill/programmer har jeg lagt merke til at demoer har en tendens til å inneholde flere feil enn fullversjonen.

 

Derfor ser jeg ingen hindring i at folk piratkopierer programmer, prøver dem, og hvis de liker det og ønsker å bruke det videre så skal de støtte produsenten og kjøpe det.

Dette gjelder selvsagt privatpersoner...

Lenke til kommentar

Hvorfor kjøpe noe man kan skaffe seg gratis?

 

Oki tilstår jeg er 14, men jeg har plenty penger..

 

Grunnen til at jeg ikke gidder kjøpe spill er at:

 

1. Jeg har ikke tilgang til internett med MIN egen maskin, så jeg gidder ikke betale 500 kr. for noe jeg bare kan spille singel player på...

Som da for meg kun er verdt 250 kr...

Altså burde produsentene release en multi til 250 og en single player til 250 kr.... men vanligvis når de gjør sånn, koster single player delen 500 og multiplayerdelen 250 i tillegg... For multiplayerdelen er jo like my verdt som single playerdelen....

 

2.Warez Ruler... Det er rått og gjøre noe "illegal"...

BLÆHH.. neida det var useriøst, men punkt 1 mener jeg..

 

-Jørgen

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-29 14:13, skrev kindings:


:smile: Fordi det som regel er disse som leker "politi" etter min oppfatning. De bryter enhver annen lov enn piratkopieringsloven med cracking, hacking og viruslaging, uten at de tenker på det engang. Det skal sies at jeg ikke er noe versting, de aller fleste av programmene som jeg bruker er lisensierte på en eller annen måte, men jeg liker IKKE dobbelmoralister i denne sammenheng.


 

Nå synes jeg du er mektig urettferdig! Jeg har aldri fått noe intrykk av at Linuxbrukere generellt leker "politi"! Det er jo akkurat "politi" de fleste av oss IKKE vil være! Selvølgelig finnes det unntak blandt "oss" også.

En ting som forundrer meg når det gjelder Windowsfolk, er at de "MÅ HA" Adobe PhotoShop (ulovlig kopi) bare for å resize noen bilder. Eller at de "MÅ HA" Microsoft Office (ulovlig som oftest den også) bare for å skrive brev til oldemor, når f.eks AbiWord, duger som bare det! Det er da ikke ALLE GNU/OpenSource programmer som er "bare dritt'n", heller!

Er du helt sikker på at de fleste virus er laget på en Linuxmaskin? Jeg tør å påstå, at det finnes vel mer verktøy for virusmakerier til Windows, enn til Linux. I allefall finnes det mer tvilsom software til Windows, når det gjelder ripping o.l. I Linux finnes bare noen få slike tools, og en av dem er transcode.

Hacking driver mange Linuxfolk med. Det er helt lovlig, så lenge du bruker den RIKTIGE termen på hacking!

Hvorfor sitte på en Linuxbox når du skal cracke spill til Windows (det er jo til Windows de fleste spillene finnes)? Ikke skjønner jeg - må da være fryktelig tungvinnt.

 

Som nevnt før: Det finnes unntak, men hvorfor generalisere slik? Og hvorfor gjøre det ovenfor en gruppe som helst ikke vil ha NOE med Windows å gjøre?

 

Du nevner: "dobbelmoralister"! Pass nå på, at du ikke nevner deg selv, da! Du har vel _noen_ ulovlig programmer du også.

 

runmad

Lenke til kommentar

Vel, det var nettopp det som var poenget. Selvfølgelig har jeg program/spill som jeg bruker uten å ha lisensen i orden, men poenget mitt var at de færreste som har PC, MAC eller whatever klarer å unngå dette. Personlig prøver jeg som sagt å få tak i lisensierte programmer så langt det er mulig, men noen programmer er urimelig dyre eller så kan ikke bruken min forsvare et kjøp. Sef bruker jeg freeware dersom det er et alternativ, men freeware er freeware, og av navnet er kvaliteten ofte varierende, i beste tilfelle.

 

Og selvfølgelig generaliserer jeg mht Linux brukere, poenget mitt er at Linux brukere har en tendens til å bruke _veldig_ mye tid til å overbevise andre om å bruke Linux. Også jeg har gått i den fellen, alt er gratis og blabla, jeg innstallerte og det så fint ut. Det første jeg klarte var å få GNOME til å bryte sammen(tok meg mindre enn 10 minutter), kanskje det forteller mer om meg enn om Linux, men.... Og det er vel også sant som du sier at de fleste virus bli laget på windows plattformen, men det er ikke tilfeldig etter min mening at det nesten ikke finnes virus for Linux.. man driter tross alt ikke i sin egen bakgård.

 

Og jeg innser at mine meninger kanskje kan oppfattes som dobbelmoralisme, på den ene siden kritiserer jeg linux brukere for gnåling, hacking, cracking og virusmakeri, mens jeg på den andre siden til en grad forsvarer piratkopiering... For det jeg vet kan det være at dette er sant, da jeg ikke har noen fasit på hva som er dobbelmoralisme og ikke. Det jeg _vet_ er dobbelmoralisme er alle som kritiserer piratkopiering og som aldri har lest lisensavtalene, et hvilket som helst brudd på lisensavtalen er like ille som piratkopieren... dvs også det å "låne" bort windows CDen til en kamerat eller liknende. OK det er ikke du som fysisk kopierer, men du legger til rette for kopiering og det gjør deg til medskyldig og linsensavtalebryter :smile:

 

ugh, hater disse lange innleggene.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-10-29 13:00, skrev fullifaencom:

Quote:


Når du derimot kopierer et spill, taper verken PRODUSENTEN eller noe BUTIKK ei jÆvla krone! Grunnen bør du kanskje skjønne selv..?


 

Dette må være blandt de teiteste påstandene jeg har hørt på lenge. Dersom kopiere og bruker spillet/programet, taper produsenten/butikken penger. Grunnen bør du kanskje skjønne selv..?

 

Ikke nødvendigvis, jeg hadde aldri kjøpt meg Win XP Pro for noen tusen-lapper. Men jeg tar det gjerne hvis jeg får det brent. Men nå er jeg så "helldig" at jeg har fått XP Pro og 2000 Pro original igjennom jobben til far.

Lenke til kommentar

Grunnene til at "proff" software er så uhorvelig dyrt er vell at det egentlig ikke er bereignet på privatmarketed?

Men heller til bedrifter som må kjøpe orginalt grunnet lisens og legale forhold, da er det vel morro at det koster tusenvis for en lisens? (sett fra produsentens side)

 

Meg sell kjøpte masse spill før, men desvere har det blitt mindre med tiden, det er slik at når jeg har fått i huet å kjøpe et av di spilla jeg bare vet jeg kommer til å spille å like, så kommer det en eller annen kameraten som sitter å spiller samma spillet gratis.. også når man sier , jaja jeg stikekr vertfall å kjøper det - så får man en hau med negative komentarer etc. da gidder man ikke bruke penger på det rett og slett.

 

Piratkopiering er vel så vanlig nå at di fleste tenker vel egentlig ikke over at det di gjør egentlig er ulovelig.

Lenke til kommentar

jeg kjøper de spill programmvare og cd-er jeg liker for det kan bidra til videreutvikling av det. men jeg mener ikke at piratkopiering er det samme som tyveri. det har flere postere her gitt en god formulering på. men jeg oppfordrer folk til å kjøpe de tingene de laster ned. Sist jeg sjekket så var det ikke brudd på opphavsloven å laste ned noe for å teste det, men du må slette det etter 3 dager eller noe. vet ikke om det er endret nå, men det synst jeg er greitt.

Lenke til kommentar

Quote:


Snask skrev (2002-10-29 14:01):

Quote:


Den 2002-10-29 13:51, skrev fullifaencom:


Ok, jeg skal huske det, når jeg skal ha grønnsaker f.eks. det er jo ikke verdt 20kr kiloen, så da er det greit at jeg ikke betaler for dem (uten om gulerøtter kanskje).



 

jeg ler av dine argumenter :wink:

Det gjør ikke eg. For det er jo det mangen som sier at produsetene av spillene/programene ikke taper penger om du/dere kopier dem. Han bare brukte grønnsaker som et eksempel, Er jo en produsent som har dyrket dem. Stjeler han dem taper jo produsenten penger.
Lenke til kommentar

Quote:

Lurer på en ting eg. Hva er forskjellen mellom STJELING og KOPIERING?? Når du kopierer noe så er det i mine øyner stjeling.


 

Ikke ta dette gal vei, Kjetil, men hva _du_ mener betyr ingen verdens ting når lovverket mener noe annet.

 

Eksempler er listet opp tidligere, men jeg kan for ordens skyld nevne det på nytt. La oss si at du laster det ned 3dsmax til den nette pris av for eksempel 100k. Dette er et program du ikke _ville_ ha kjøpt, og kopieringen din forhindrer dermed ikke et salg. Ergo kan heller ikke produsenten av firmaet bokføre det som et tapt salg.

 

Hadde du derimot vært i stand / ville ha kjøpt 3dstudio, hadde saken stilt seg annerledes. Da kunne man ha sagt at bedriften "mistet" et salg ved at du kopierte. Likevel er dette _ikke_ det samme som tyveri, fordi ingen parter mister eiendomsretten over produktet.

 

Magnus

Lenke til kommentar

Hm.

 

Skal jeg ha en mening om dette ogsaa? En mening som jeg bare MAA la dette ut av hullet mitt fordi jeg er saa moralsk at Gud HELT sikkert elsker meg og lar meg faa sitte i strandstol og kikke paa slemme-mennesker-som-stjeler brennende i ******* mens jeg drikker alkohol-fri voerteroel?

 

Naeh.

 

Brudd paa opphavsrett innbefatter pirat-kopiering, og jeg ser ikke noe problem med aa bryte loven. Ergo kan ikke loven haandheves for digitale data, saa den er kun en sovende paragraf.

Lenke til kommentar

>Det gjør ikke eg. For det er jo det mangen som sier >at produsetene av spillene/programene ikke taper >penger om du/dere kopier dem. Han bare brukte >grønnsaker som et eksempel, Er jo en produsent som >har dyrket dem. Stjeler han dem taper jo >produsenten penger.

 

Her tar du nok helt feil. - Hvis vi forutsetter at tyven stjeler i butikken så har produsenten allerede fått betalt. - Da er det rimi-hagen og rema-reitan som taper, - og det er vel ingen her som har dårlig samvittighet for å stjele fra de?

Lenke til kommentar

Har selvfølgelig ikke vett til å holde meg unna... :smile:

Quote:


Den 2002-10-29 19:31, skrev gordito:

Tror ikke Gates ligger å sulter hjemme i en pappeske selv om noen piratkopierer.


Nå er vel Gates den personen i verden med minst økonomiske problemer så du har nok rett i det.

 

Etter å ha lest dette, og lignende, argumenter forstår jeg at jeg selvfølgelig har tatt helt feil av den jevne "pirat".

 

Selvfølgelig setter folk seg inn i hvor god økonomi programvareprodusenten har, slik at de kun kopierer programvare fra de rike... :roll:

 

Å nei, selvfølgelig, feil igjen. ALLE produsenter og programmerere har jo toalettpapir laget av tusenlapper og Champagnedispenser på kjøkkenet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...