Gå til innhold

Prosentøkning av alkohol ved frysing av sprit


Fredzee

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kom til å tenke på en ting her om dagen.

Hva hvis du slenger en vodkaflaske i frysern slik at vannet i flasken fryser, blir da vesken som ikke er fryst mer alkoholholdig? Evt. hvor mye større prosentdel?

6837599[/snapback]

Det fryser ikke! Det er alkohol. Ta og fiks emnetittel, det er for kort.

 

For større prosentdel må du destillere.

Lenke til kommentar
Det fryser ikke! Det er alkohol.

6837624[/snapback]

Det fryser...

 

In a few beverages, ethanol is concentrated by means other than distillation. Applejack is traditionally made by freeze distillation: water is frozen out of fermented apple cider, leaving a more ethanol-rich liquid behind. Fortified wines are prepared by adding brandy or some other distilled spirit to partially-fermented wine. This kills the yeast and conserves some of the sugar in grape juice; such beverages are not only more ethanol-rich, but also sweeter than other wines.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Freeze_distillation

Endret av LarsP
Lenke til kommentar
Det fryser ikke! Det er alkohol.

6837624[/snapback]

Det fryser...

 

In a few beverages, ethanol is concentrated by means other than distillation. Applejack is traditionally made by freeze distillation: water is frozen out of fermented apple cider, leaving a more ethanol-rich liquid behind. Fortified wines are prepared by adding brandy or some other distilled spirit to partially-fermented wine. This kills the yeast and conserves some of the sugar in grape juice; such beverages are not only more ethanol-rich, but also sweeter than other wines.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Freeze_distillation

6837802[/snapback]

Nå var da dette snakk om vodka, Lars...

Lenke til kommentar
Det fryser ikke! Det er alkohol.

6837624[/snapback]

Det fryser...

 

In a few beverages, ethanol is concentrated by means other than distillation. Applejack is traditionally made by freeze distillation: water is frozen out of fermented apple cider, leaving a more ethanol-rich liquid behind. Fortified wines are prepared by adding brandy or some other distilled spirit to partially-fermented wine. This kills the yeast and conserves some of the sugar in grape juice; such beverages are not only more ethanol-rich, but also sweeter than other wines.

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Freeze_distillation

6837802[/snapback]

 

Kan noen forklare hva som står der? Slik at det er litt lettere å forstå :)

Lenke til kommentar

Fortified wines, er det samme som fruklikør? Virker jo litt sånn.

 

Eller er det saft som gjærer, og så tilsettes sprit? Tja..blir vel samme saken.

 

Iallfall, det LarsP forklarte var at noen alkoholholdige drikker frysedestilleres, altså man fryser ned ferdig brygget cider, for så å få ut en mer konsentrert alkoholholdig væske av cideren. Altså det blir omtrent som å blande cider med litt sprit.

 

Allikevel tror jeg ikke dette blir på samme måte som vodka som er relativt sterkere.

Lenke til kommentar

en alko måler for veske koster ca 30-40 kr og selges på europris, kjøp en sånn , og en flaske vodka , la den ligge en uke eller mere i fryseren , slå av det som ikke er fryst , og mål prosenten , deretter mål posenten på vesken som var fryst .

 

deretter post resultatene her .

 

da får vi alle svar ;)

Lenke til kommentar

Jeg har en Tequila flaske i fryseren her (tror den holder rundt -10º eller no) og den har ligget en uke, og har ikke fryst det minste gran. Fortsatt like flytende.

 

Anyways, så vil du ikke få noe mer % alkohol i drikken din dersom du fryser den. Men i teorien, så ville det du helte ut av en flaske der deler av væsken er fryst hatt større konsentrasjon av alkohol enn den opprinnelige drikken. Men også lavere volum, så da er du egentlig like langt.

 

Et enkelt resonnement vil vise at du ikke får noe mer alkohol av å fryse en flaske vodka. (teoretisk)

 

1 liter vodka (40%) inneholder 4 dl sprit. Hell av 6 dl vann og du har fortsatt bare 4 dl sprit, men nå er konsentrasjonen høyere (oppmot 100%). Og uansett om du blander flaska som den er med juice, eller blander den rene alkoholen med juice vil du uansett ikke bli noe mer full, men kanskje litt fortere full.

 

Uansett blir du aldri "kvitt" alt vannet ettersom alkoholen er bundet til vannmolekylene i flaska.

Endret av Feh
Lenke til kommentar

Når man blander ethanol og vann, har man ikke lengre etanol og vann, men en blanding. Blandingen har et lavere smeltepunkt, avhenging av blandingsforholdet. Man vil ikke til særlig grad klare å fryse vekk vannet fra etanolen.

Som en fyr lengre opp sier, brukes denne metoden til noen typer drinker, men det som fryser er en blanding av vann og alkohol, og når man fjerner isen, vil man også fjerne noe etanol. Væsken som er igjen er riktignok sterkere. Denne metoden krever ganske heftig fryser, og du trenger lavere og lavere temperaturer jo sterkere væsken blir, og du sløser mer og mer etanol. Vil du få vodkaen sterkere, må du destillere på god gammeldags måte :)

 

Dersom du likevel vil prøve frysemetoden, må du nok bytte ut vodkaen med noe svakere, for eksempel cider (10-15% eller noe?).

 

Det at vodka ikke fryser er løgn! Rein sprit (96%) fryser ved ca -114C. Jo mer vann du blander i, jo høyere blir smeltepunktet.

Endret av Vaffelkake
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...