Jump to content
Sign in to follow this  
Elverum

Ytelse messig forskjellen ?

Recommended Posts

Dual Core = to kjerner. I teorien vil ytelsesøkningen være 50%. Slik er det ikke i virkeligheten, men den vil være mye bedre i bla. multitasking. Programvare og spill som støtter dual core vil også gå raskere og man vil få bedre flyt i Windows.

F.eks. man kan decode en film mens man spiller uten at det går utover ytelsen i begge programmene.

Share this post


Link to post

I teorien vil man få en 100% ytelsesøkning ved dual core (evt. 50% ytelsestap andre veien :p ). Man kan også i teorien dekode en film mens man spiller, men da er man avhengig av nok minne så det ikke går utover minnekravene til spillet... (sorry, litt kverulant for øyeblikket ;) )

 

I praksis vil jeg si en ting: jeg skal ALDRI bruke noe mindre enn to kjerner i mine fremtidige maskiner. Ingen påvirkning av andre prosesser ved krevende oppgaver. Jeg hadde før et problem med å kjøre BSPlayer og Firefox, der BSPlayer hakker ved scrolling, og med to kjerner forsvant dette.

Edited by baronKanon

Share this post


Link to post
Hva er forskjellen på en valing prosessor og en Dual core?

Sånn ytelses messig liksom..

6725759[/snapback]

Beklager, men jeg blir litt satt ut av slike spørsmål. Jeg anbefaler folk å lese gjennom posten sin før man sender den, slik at man unngår de groveste leifene. Valing prosessor? Ytelses messig? liksom..?

Share this post


Link to post
I teorien vil man få en 100% ytelsesøkning ved dual core (evt. 50% ytelsestap andre veien :p ).
Jeg kan akseptere at man får dobbel teoretisk regnekraft, men graden av utnyttelse kommer jo også an på programvaren. Det mener jeg er en del av teorien også, ikke bare praksis ;)

 

Man kan også i teorien dekode en film mens man spiller, men da er man avhengig av nok minne så det ikke går utover minnekravene til spillet...
Det kan man helt uproblematisk gjøre på en singlecore også. Selv merker jeg absolutt ingen ytelsesreduksjon på "forgrunnapplikasjonen" så lenge kode-programmet har mulighet til idle-operasjon. Jeg bruker Xmpeg, og minnebruken er såvidt jeg husker på noen titalls MB. Du har helt klart et poeng i det at filmkodingen (på singlecore) kan stå rimelig stille mens man spiller, men den kan ihvertfall gå i bakgrunnen uten at man behøver ofre den en tanke.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...