Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Hvilken nettverkstopologi fungerer best?


Anbefalte innlegg

Heisann,

 

I et nettverk med ca. 350-400 personer, hvilken løsning vil fungere best?

 

Jeg tenker at oppsett 1 vil core-switchen få mye last, ettersom alt må gjennom den. Vil en mesh-løsning, som på oppsett 2, med noe fancy routing fungere bedre? Eller bør jeg gå for noe helt annet?

 

Og mens jeg har en tråd, hva er fordelene/ulempene mellom statisk routing og andre protokoller, feks. OSPF? Hva fungerer best i et slikt nettverk?

post-20869-1155394551_thumb.jpg

post-20869-1155394557_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Statis routing er jo en del mer arbeid... greiere med OSPF som faktisk oppdaterer seg automatisk. Opp til 10 nett så går det med statiske router, men etter det hadde jeg nok funnet på noe annet.

 

OSPF har jo fordelen at den finner beste route selv basert på antall hopp og hvor kjappe linkene faktisk er. Litt mer avansert å sette opp, men det er jo bare gøy.

 

Nettverk er ikke min sterke side, men er nok noen andre smartinger som har noen gode svar til deg.

 

Du kan jo eventuelt opplyse om det er noen treige linker mellom de ulike personene eller om alt er i samme bygg forbundet med bra linjer?

Lenke til kommentar

Det eneste som skal til for å kjøre OSPF er en coreswitch med støtte for det og en haug helt vanlige lag2 switcher, sant? Og hvordan fungerer oppsett av det, er man nødt til å definere alle mulige baner selv eller bare skrive noe alà "OSPF on" og vips ferdig?

 

Anngående hastighetene på linkene er fortsatt litt usikkert, tar gjerne imot tips eller andre synspunkter om hvor raske de bør være per oppsett/protokoll.

Endret av Jonas
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Gjest Slettet+8745264

OSPF må støttes i hver router som skal benytte seg av det. Man kan fint bare enable OSPF uten noen form for konfigurasjon, men i større nettverk er det greit å ha det planlagt og delt opp i Areas slik at topologi-databasene ikke skal bli så voldsomt store.

 

Og artig, nå så jeg at denne tråden er 2 år gammel.

Lenke til kommentar

Jeg vil si 2 er best. Design nummer 1 har for mange hops imellom switchene slik at STP diameteren blir for stor om noen av de øverste switchene mister forbindelsen med core. Traffiken må også faktisk gå helt ned til edge switchene sånn som linkene er satt opp.

 

Ville ha satset mer hierarkisk med lag 3 i core (unngå lag 2 loops), om belasting er stor imellom vlans som er spredt, lag 3 på distribusjon switchene (routing imellom vlans) som har lag 2 til edge switcher. Redundante linker fra Core til distribusjon. redudans fra distribusjon switcher til edge switcher.

 

OSPF vil kun bli enablet der det er lag 3 og kun med ett area, Unntaket er om man ikke skal gjøre noen veldig spesielle policing/filtreringer.

Endret av VictorOsborn
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...