Gå til innhold

asdf


Matias

Anbefalte innlegg

oksygen generelt er en giftig gass, det er det som bla er grunnen til alderdom. forbrenning med oksygen sliter på kropp og celler som gjør at vi aldres. hadde vi kunne brukt et annet stoff til forbrenning enn oksygen kunne vi kanskje levd i titusener av år.

 

 

for de første levende organismene på jorda var oksygen giftig som bare juling.

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
hadde vi kunne brukt et annet stoff til forbrenning enn oksygen kunne vi kanskje levd i titusener av år.

7764973[/snapback]

Det eneste dumme hadde blitt den psykiske påvirkningen. Hvis man hadde hatt en fortid på førti tusen år hadde det vært vanskelig å huske tilbake til når man ble født. Dessuten, tenk på de som har gjort en kriminell handling og skal være i fengsel for livstid. I vårt samfun er det også penger, jobb, hus og ly en må ha og tenk ossen det er å gjøre det samme på jobben i 4000 år. F.eks være mattelærer og når du er 4k år har du fortalt Phytagoras lærsettning flere ganger enn en vanlig pc har av elektroner. Nå er vi også på vei til å ødelegge oss selv ved hjelp av krig, global oppvarming og industri. Hvor skal det slutte?

 

Men hvis du tenker på ossen det hadde vært fra begynnelsen av, at vi f.eks hadde brukt Articfarium til å puste med, da skjønner jeg. Men ellers blir det litt vanskelig å forestille seg at jeg blir 300 år gammel.

Lenke til kommentar

Mest sannsynligvis fordi det oppstår så kraftig trykk at tanken og gassen sprenger, ergo; Har du den nærme deg dør du.  :ermm:

7264620[/snapback]

 

Sikker?

 

Jeg mener:

 

Det er høyt trykk nedi vannet. Det er lavt trykk i lufta.

Jo lavere nedi vannet man er, jo høyere trykk.

 

Flasken vil ikke eksplodere. Send den heller opp i verdensrommet.

7341138[/snapback]

Det som er mer sannsynlig å skje er at flasken imploderer, altså det motsatte av å eksplodere da det på ekstreme dybder er høyere trykk i vannet enn gassen (O2) inni flaska.

Eneste problemet er at man mest sannsynlig allerede er dø før man når dybder hvor flaska er i fare for å implodere, p.g.a trykket. En stålflaske med gass under høyt trykk (som under ekstreme dybder er å regne som lavt trykk siden trykk er relativt til omgivelsene) vil tåle langt større trykk enn menneskekroppen.

Endret av skag1
Lenke til kommentar

For å svare seriøst på denne tråden, kan jeg komme med svaret til den giftige oksygengassen:

 

Oksygen (O2) er en meget giftig gass... men grunnen til at vi ikke dør av den, er at vi har utviklet forskjellige enzymer som gjør dem harmløse.

Ozon er også en gass som er satt sammen av grunnstoffet oksygen (O) og danner O3. dette er en gass som bare finnes øvers i atmosfæren, og derfor har vi ikke kunne utvikle enzymer til å kunne puste inn denne gassen :cool:

Lenke til kommentar
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxygen

 

scroll ned 2/3....

 

og mens vi er innpå prinsippet med giftighet: mener du at en kobra ikke er giftig, siden de tåler hverandres gift? :p

 

som sagt: O2 er giftig, men vi har enzymer som uskadeliggjør gassen.

7877209[/snapback]

Hvis det er sant som du sier om kobraene, så er de ikke giftig for hverandre. De er såklart giftige for mennesker. "Giftig" er ikke en universell term, det krever to objekter for å gi en betydning - giften, og det den er giftig for (eller ikke giftig for). Vanligvis snakker vi om at noe er giftig for mennesker, det er da ofte det som er underforstått når vi bare sier at noe er giftig.

 

Oxygen can be toxic at elevated partial pressures.

Det som står her, hvis jeg har forstått det riktig, er at oksygen er giftig hvis konsentrasjonen blir for stor i forhold til andre gasser. Men det aller, aller meste er giftig hvis du får for mye av det. For mye salt? Dau. For mye mat generelt? Dau. For mye 2,4-dinitrofenylhydrazin? Dau. (Men akkurat det har ikke noe særlig med mengden å gjøre.)

 

Det er så mange som tror det er kun oksygen vi puster inn. Men det er 90 et eller annet nitrogen(var det det? Står helt stille) og reste oksygen. Så okygen er bare 1/10 av det vi puster inn.

7877233[/snapback]

Air @ Wikipedia:

It contains roughly 78% nitrogen, 21% oxygen, 0.93% argon, 0.04% carbon dioxide, and trace amounts of other gases, in addition to water vapor.

Ca. 2/10 av det vi puster inn er oksygen, altså.

Endret av MiSP
Lenke til kommentar

under "elevated partial pressures" er det giftig for mennesker ja (dykkere bruker ikke reint oksygen).

akkurat slik som fisken som dør på land :p den får feil konsentrasjon av oksygen...

 

men jeg vet at oksygen er harmløst pga det gøye enzymet :p

 

men hvis du ikke tror meg, melder du deg vel frivillig til å fjærne dette enzymet fra kroppen din :p

Endret av Grende
Lenke til kommentar

oksygengass er en fri radikal som i kroppen kan omdannes til en superoksid, som igjen bidrar til dannelsen av NO, ONOO^-, H2O3, også videre. Disse har det med å tukle med strukturer i kroppen (ødelegge dobbeltbindinger i umettet fett, blant annet), og dette kan føre til ødeleggelser i cellene og til slutt til celledød. heldigvis har kroppen MANGE (ikke bare et enzym) naturlige forsvarsmekanismer mot dette, blant annet catalase, glutathione og superoksiddismutase, og dette gjør at vi klarer oss rimelig bra. det er først når oksygenkonsentrasjonen overstiger forsvarsmekanismenes evne til å rydde opp at vi begynner å slite.

 

kloke wikipedia

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

For å si det enkelt. Du kan sammenligne oksygen med sprit. Drikker du en øl (0,33) blir du ikke særlig full. Derimot, drikker du samme mengde (0,33l) med 96% blir du dritings. I sammenpresset oksygengass er det x antall ganger mer oksygen i forhold til o2 som ikke er under trykk. Får man for mange o2 molekyler er man fucked.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...