Jump to content

ED209

Medlemmer
 • Content Count

  597
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

About ED209

 • Birthday 06/14/1974
 1. Som emnetittel sier, er det noen som vet av nettbutikker hvor man kan få kjøpt deler til mobiltelefon? Niesa mi var så uheldig å miste sin to uker gamle Samsung i9000 i bakken og knuste dermed displayet på telefonen. Dette er et touch display, ikke bare et plastdeksel. Har funnet en norsk nettbutikk hvor dette selges, men lurer altså på om dere vet av andre nettbutikker hvor man kan få kjøpt (litt rimeligere) og gjerne utenlandske. Nevn i fleng. Takker på forhånd for svar.
 2. I Picasa kan du legge til vannmerke når du enten eksporterer ett bilde eller en hel mappe. Tror nok det er det enkleste jeg har vært borti.
 3. Det er nok med den kabelen som du fant hos komplett.no Har gjort akkurat samme opplegget for sønnen min som har PS3'n på rommet. Eneste du må huske på er at du ikke får lyd gjennom DVI. Da må du evt. bruke originalkabelen som er beregnet for å koble til TV/SCART (rød, hvit, gul) og koble den til feks. et stereoanlegg. Hadde et gammelt minianlegg med audioinngang bak som jeg koblet rød og hvit inn på. Du får opp spørsmål på skjermen om du vil kominere bruk av DVI kabel og audio. Gudd løkk.
 4. Her er et kamera som kanskje passer til deg, med tanke på reise. Les mer om det ved å søke litt rundt på nettet.
 5. Fikk mitt Olympus E-520 for litt over en uke siden og er kjempefornøyd så langt. Jeg hadde samme problemstilling som deg med tanke på hva jeg skulle ta bilder av (familie etc.) og kom frem til at dette dugde til mitt formål. 14-42 objektivet duger godt i første omgang til familiebilder ol. Rimligste jeg fant var hos Japan Photo. Kit med 14-42 objektiv, lader, kabler, CD'er, norsk bruksanvisning og 4GB CF brikke kom på 4518,- inkl. frakt. http://www.japanphoto.no/product/digital-s...-zuiko-14-42mm/
 6. Hei. Les innlegget her som SHPhoto har skrevet: https://www.diskusjon.no/index.php?session=...&p=14138149 ... og denne av jpsalvesen: https://www.diskusjon.no/index.php?session=...&p=14138924
 7. Sorry, fant ut av det jeg og. http://www.dpreview.com/reviews/olympuse620/ Sammenligning lenger ned på sia.
 8. Om man ikke er opphengt i antall megapixel, så ville jeg valgt 520 fra Japan Photo. Eneste forskjell på 620 og 520, er 2 megapixel. Ellers er det akkurat samme kamera.
 9. Bare for å komme med litt konstuktiv kritikk til dere her som hoier opp nikon og canon, TorVilde og Anew er inne på noe her. Jeg har i alle år fått høre at "nei, skal du ha kamera, så må du kjøpe Nikon/Canon!!". Vel, ble ingen av delene. Ingen av disse folka har nevnt et ord om Olympus. Som nevnt, så er jeg en helt vanlig familiefar som har lyst til å ta litt bedre bilder enn hva mobiltelefonen min kan levere. Altså en ren ubesudlet hobbyfotograf med erfaring lik null når det kommer til valg av kamera. TorVilde nevner dette med fanboys av Audi/BMW. Skal jeg løpe ut å rive meg ut en BMW, bare fordi at "gutta" sier at det er det eneste som duger? Pffff, ville ikke hatt en BMW eller Audi om de så hadde blitt kastet etter meg. Jeg er strålende fornøyd med min Citroen Berlingo 1,4. Den får meg fra A til B like godt som nevnte bilmerker. Samme gjelder for kamera, mener nå jeg.
 10. Er selv en hobbyfotograf med fetish for speilrefleks. Har kun hatt ett speilreflekskamera før jeg investerte i nytt nå for en uke siden. Kjøpte et analog canon EOS500 i 1998, og det fungerte knirkefritt, bokstavelig talt, i 5 år. En dag jeg var ute og skulle ta noen bilder av sønnen min, skvatt jeg til da det plutselig kom en sinnsyk hyle/knirkelyd fra linsa. Viste seg å ha blitt slakk i drevene til autofokusen slik at de hyler når kameraet skal fokusere. Etter dette har kameraet stort sett ligget på hyllen, helt til nå når jeg bestemte meg for å kjøpe digitalt speilrefleks (litt lei av å ta bilder med mobiltelefonen ). Begynnte vel for ett par måneder siden å lete på nett. Valget var egentlig mellom Nikon og Canon. Har en onkel som er fotograf, og han har i alle år sagt stort sett det samme som deg SHPhoto. Men siden jeg allerede hadde Canon, så ble det et vanskelig valg, helt til at jeg kom over et brukt Olympus E-300 på finn.no Startet da å lete etter mer info om dette kameraet, og kom frem til at E-420 kanskje var tingen. Men etter å ha funnet en video på youtube av E-520, var saken klar. Her var kameraet for meg. Sjekket prisene hos Japan Photo, og dermed var bestillingen på vei. Kit med ett objektiv og tilbehør samt 4GB CF minnebrikke kom på 4518,- inkl. frakt. Til nå er jeg superfornøyd med kameraet. Enkelt i bruk og menyene er lett å finne ut av. Om det absolutt ikke er et must å kjøpe canon eller nikon, så vil jeg anbefale en titt på olympus. Tror du finner like bra kamera der, til en rimeligere penge.
 11. Hepp, ble ett Olympus E-520 kamera på meg. Kit m/ 14-42 objektiv, 4GB CF minne + porto - 4518,- fra Japan Photo. Ekstrautstyret til mitt gamle canon kamera passer på dette kameraet (filter etc.) da det er samme diameter foran på objektivet. Har fått testet det litt i dag og er kjempefornøyd så langt.
 12. Hei Dammed. Sitter med samme problem som deg. Har vurdert de forskjellige kameraene du har sett på nå i en måned ca. og ikke kommet til noen bestemt mening. Nå i kveld bestemte jeg meg for at det blir E-520 på meg. Vurderte lenge på å gå for E-420, men så fant jeg ut at jeg heller legger ut 1000 kr. til og kjøper 520'en istede. De fleste tester jeg her lest om det har vært sånn midt på treet, med noen utmerkelser. Skal visst være et greit kamera å bruke, når man først har satt seg inn i hvordan menyoppsettet fungerer. Fargegjengivelsen skal vissnok også være veldig bra pluss mye annet fancy. Har en onkel som er fotograf, og han har hele tiden sagt at det er nikon som duger, så da håper jeg inderlig ikke jeg blir alt for skuffet om jeg kjøper meg et olympus. :S I dag har jeg et canon EOS 500 analog kamera. Har vært veldig godt fornøyd med det, men de siste gangene jeg brukte det, kom det en forferdelig uling ut av linsa. Drevene/tannhjulene inni linsa som er for autofokusen har visst tatt kvelden, så kameraet ligger nå på hylla for godt. Vet ikke om det er tilfelle, men har hørt at det er en svakhet i linsene som følger med canon kameraene. men men, det er et gammelt kamera, så det fortjener vel "evig hvile". Uansett, lykke til med valg av nytt kamera.
 13. Var selv forsvarssjåfør i Nord-Norge, og kan ikke si jeg var spesielt imponert over veistandarden... Ja, du er en av de få som har sett dette... Skulle ønske det var flere, helst politikere. Ser noen sier at vi får mer pr. innbygger her nord av staten til veibygging. Greit nok at vi får mer, men så har vi x antall mer km vei pr. innbygger her nord enn de på østlandet. Bare å lete frem kart og linjal for å sette sammen mattestykket. For å komme til hjembygda mi, må man humpe avgårde på 12 km grusvei. Vi har sloss for å få fast dekke i 35 år av fylket og kommunen, til ingen nytte. I enden av denne veien ligger det et hurtigbåtanløp, som er like gammelt. Folk har ristet seg frem og tilbake på denne veien i alle år med buss og bil. Vi betaler veiavgift, skatt og alt som en god norsk borger skal gjøre, men til hvilken nytte. Som nevnt så har hver innbygger her nord x antall km mer å betale for. Og i tillegg når man bor litt utpå bygda, og må kjøre langt for å komme på jobb (selv kjører jeg 6,5 mil en vei hver dag) blir man litt irritert av å bli filleristet på disse veiene. Kollektiv transport ser vi heller ikke så mye av, passèrer en buss her 2 ganger om dagen, men den går som regel like før og like etter skoletid, så den passer ikke inn i jobbtidene mine. Joda, vi sutrer og syter litt her nord. Men kanskje det er en grunn til det? Spesiellt når vi hører sutringa til østlenningene som kommer en time for sent til jobben fordi det var forsinkelse på toglinjene. Er det noen av dere som har kommet 2 timer for sent til jobb, fordi dere kjørte dere fast midt på veien i vårløysinga? Det har jeg. 12 km grusvei er ikke noe vakkert syn på våren.
 14. Oslo Akershus kan bli egen stat. En femtedel av norges befolkning er vel "stua" sammen der? Da hadde jo "Norge" sluppet å unna alle politikerne som mener at alt nord for sinsen er utkantstrøk. Nye navnet på staten kunne vært "New Pakistan", eller "Little Somalia"?
 15. Hei. Ser denne tråden begynner å bli litt gammel, men det er vel verdt å skrive litt. Jeg er ansatt i et lite firma som heter Eika-Tronic og vi forhandler icom, yaesu, rexton og motorola radioer. Etter det jeg har erfart, så er nok icom det merket som har fått best omtale, men jeg vil nok holde en liten finger på yaesuen også. Som jaktradio selger vi mest icom, mens det går mest yaesu til mobile radioer (fastmontert i bil). Fikk nye brosjyrer fra importøren denne uken av tre jaktradioer fra yaesu, VX-180EV, HX-370 og VX-824. Dette ser ut til å være brukbare konkurrenter til icom. Fordeler og ulemper med yaesu? Fordelene må nok være konstruksjonen og rekkevidden. De tre som er nevnt over, har alle helt aluminium chassis, soe som gjør at den tåler en støyt. Det andre er rekkevidden. Feks. HX-370 er egentlig en marineradio som er gjort om til jaktradio. Snakket med en kunde som gikk kystskipperkurs og hvor en "medelev" hadde tatt med seg en slik radio i klasserommet. Læreren hadde kjennskap til denne radioen, og spurte om han fikk lov til å demonstrere rekkevidden på denne. Han hadde gått bort til vinduet og ropt opp hovedredningssentralen i Bodø, hvor han fikk melding tilbake at han hørtes klart og tydlig. Dette var på Sortland i Nordland (se kart). Den ene ulempen med yaesu er batteriet. De fleste radioene fra dem kommer med Ni-Mh batterier. Disse batteriene har ikke så fryktelig lang levetid (sammenlignet med Li-ion). Dette må man evt. kjøpe utenom, og da oftes med en ny lader. Dette blir fort å koste penger, rundt 1500,- inkl. mva. VX-824 selges med 2000mAh Li-ion batteri, men så er den litt dyrere enn de to andre også. Jeg for min del vil likestille yaesuen og icomen på lik linje, hvor icomen er litt bedre men ikke mye. Til audifreek:Hva er det kompisen din er misfornøyd med? Kvalitet eller brukervennlighet?
×
×
 • Create New...