Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 121 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      140
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      112
    • Caffé Macchiato
      19
    • Caffé mocha
      110
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      353
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har du smakt Aeropress kaffe? Jeg ser poenget ditt og det er et godt og viktig poeng, men jeg tror egentlig bare vi vil se mer utvikling av Aeropress. Folk som James Hoffman og Tim Wendelboe hadde ikke brukt så mye energi på den hvis det ikke var noe i det.

 

Og det er forresten en Frisbie-produsent. ;)

 

Noen som har sett denne? Utrolig bra foredrag.

 

http://vimeo.com/28227701

Skrevet

At det kan være vanskelig å tro at et firma som ikke har tidligere erfaring med å lage kaffe kan gjøre det skikkelig, er for så vidt sant. Det samme gjelder troen på at hardplast ikke har noe å gjøre i mat. Men dette er plast av en helt annen kvalitet enn brusflasker og legoklosser. At firmaet har erfaring med støping av plast bør forøvrig bare tale til deres fordel. ;) Jeg foreslår at du faktisk smaker på en kopp fremfor å synse.

Skrevet

Har du smakt Aeropress kaffe? Jeg ser poenget ditt og det er et godt og viktig poeng, men jeg tror egentlig bare vi vil se mer utvikling av Aeropress. Folk som James Hoffman og Tim Wendelboe hadde ikke brukt så mye energi på den hvis det ikke var noe i det.

 

Og det er forresten en Frisbie-produsent. ;)

 

Noen som har sett denne? Utrolig bra foredrag.

 

http://vimeo.com/28227701

Kan du ikke bare oppsummere hele videoen da?

Merka at jeg var ikke så interessert i kaffe at jeg orka å se hele videoen.

Skrevet

Han prater først om historien til espresso, måten den har utviklet seg igjennom årene og ikke minst hvorfor den har utviklet seg.

Så prater han til slutt om hvordan han ønsker at epsresso skal utvikle seg videre med en artig vri på det hele.

 

Hans ønske er at espresso skal bli enklere å lage.

Skrevet
Hvordan tilbereder dere kaffe i aeropressen? Selv bruker jeg
''teknikken'' og synes den fungerer bra.
Jeg bruker også "opp-ned-metoden".

Hva er hensikten med opp-ned metoden sammenlignet med "riktig" vei?

Skrevet

Hvordan ønsker han at espresso skal utvikle seg da? Er den ikke ferdig utviklet?

 

Se filmen ;)

 

Kort oppsummert så ønsker han at det skal bli lettere å lage.

Så peker han på hvilke faktorer han mener kan utbedres, med spessiell vekt på kverning.

Skrevet

Håpløst å diskutere filmen hvis du ikke kan se den og bare skal ha et sammendrag. Jeg qoutet deg i inlegget, men filmen har ingen ting med det å gjøre, så det er helt frivillig å se. Vi som har sett den får heller ha en fin diskusjon om espresso i framtiden. :)

Skrevet

Jeg har fortsatt store vansker med å tro at kaffe fra en plastikkhylse, laget av en tennisballprodusent, kan lage nevnverdig god kaffe.

 

For meg høres hele greia ut som en trend, vi vil se tilbake på og le av i fremtiden. Mens alle syns fransk presskanne er best.

 

Smak før du uttaler deg. Aeropress gir en mye rundere smak, mindre bittert og surt.

Skrevet

Jeg har fortsatt store vansker med å tro at kaffe fra en plastikkhylse, laget av en tennisballprodusent, kan lage nevnverdig god kaffe.

 

For meg høres hele greia ut som en trend, vi vil se tilbake på og le av i fremtiden. Mens alle syns fransk presskanne er best.

 

Jeg har brukt aeropress nesten hver dag i neste to år, ofte flere ganger til dagen.

De gangene kaffen smaker dårlig/vondt, er det pga. gamle bønner, eller feil tilberedning. jeg fått mange gode kopper kaffe med aeropress.

Skrevet

Jeg har fortsatt store vansker med å tro at kaffe fra en plastikkhylse, laget av en tennisballprodusent, kan lage nevnverdig god kaffe.

 

For meg høres hele greia ut som en trend, vi vil se tilbake på og le av i fremtiden. Mens alle syns fransk presskanne er best.

 

Smak før du uttaler deg. Aeropress gir en mye rundere smak, mindre bittert og surt.

Les litt tilbake; Dette er alle ting Ramius setter pris på i en kopp kaffe...

Skrevet

Jeg har fortsatt store vansker med å tro at kaffe fra en plastikkhylse, laget av en tennisballprodusent, kan lage nevnverdig god kaffe.

 

For meg høres hele greia ut som en trend, vi vil se tilbake på og le av i fremtiden. Mens alle syns fransk presskanne er best.

 

Smak før du uttaler deg. Aeropress gir en mye rundere smak, mindre bittert og surt.

Les litt tilbake; Dette er alle ting Ramius setter pris på i en kopp kaffe...

Nei sur kaffe er ikke noe godt. Men en viss bitterhet må den ha for å merkes på tunga.

 

Når folk sier espresso er bittert, så tror jeg dere har eksperimentert for lite med bønner. Hvis man for eksempel kjøper kaffebønner for vanlig kaffe, og justerer kverningsgraden et eller to hakk grovere, så vil espressoen bli tynnere, ala aeropress / presskanne.

Skrevet

Det er ingen grunn til at vi skal ha Starbucks her, fordi de ville laget dårligere kaffe enn selv Kaffebrenneriet. Som åpenbart har kopiert hele kjeden sin etter Starbucks.

Du klarer å provosere meg omtrent hver eneste gang du legger labbene på tastaturet. Jeg foretrekker anonymiteten jeg har her på diskusjon.no, men angrer litt på at jeg aldri har invitert deg til en av kafeene jeg har jobbet i, så skulle jeg vist deg Kaffebrenneriet. Nå har jeg sluttet og er student langt unna Oslo, så det går jo ikke.

 

 

Selv er jeg fornøyd med Stockflet's og Kaffebrenneriet. I alle fall på generelt grunnlag: Jeg har blitt skuffet begge steder.

 

Mitt "lokale" kaffebrenneriet her like ved jobben (på skøyen) lager god kaffe. Jeg har fremdeles til gode å være misfornøyd. Dog: Er jeg misfornøyd så sier jeg i fra og får kaffen laget på nytt.

Jeg jobbet tidligere i akersgaten, rett ved stockfleth's i lillegrensen og er jevnt over fornøyd der også. De har god kaffe begge steder, og i en sammenlikning mellom de to nevnte stedene er Stockfleth's et lite hår forran.

 

Kaffebrenneriet i enden av akersgata, bak stortinget, er derimot begredelig. Der har jeg skjelden fått kaffen "riktig" på første forsøk. Der har jeg til og med opplevd at de har sukret latten min før servering, noe jeg absolutt ikke vil ha noe av.

 

Stockfleth's på Oslo City har jeg også mange negative erfaringer med, men de er en litt mer "samlebånd"-kaffebar enn det jeg føler den i lillegrensen er!

  • 3 uker senere...
Skrevet

Kjøpte nettopp en kilo med espressobønner fra Waynes coffee. Som plutselig har blitt Skandinavias største kaffekjede. Selv om jeg oppdaget dem bare nylig, da de åpnet på Grünerløkka.

 

Den var god. 10 prosent robusta i, måtte males mye finere enn den forrige espressoen min. Man må ha robusta i syns jeg. Det er liksom en trend at mange baristaer vil henge ut robustabønnen, men den er nødvendig for å styrke karakteren i cappucino.

Skrevet

Dårlig nykvernet kaffe er bedre enn ferdig kvernet. Hvis du skal bruke den til filterkaffe og størrelse er veldig viktig, vil jeg tro at denne er bedre enn ingenting. Den under, fra Krups, er forøvrig helt grei til filter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...