Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

 

Jeg lurer på om jeg skal gå til innkjøp av en ordentlig kaffemaskin.

Bruker vanligvis presskanne.

 

Har sett litt på Isomac Maverick.

Noen som har erfaringer med den?

Har fått tips om merket Jura også, noen som har noe å si om det?

Isomac virker som en bra maskin, men du må ta i betraktning at dette er en espresso maskin, den lager ikke "traktekaffe". DVS. du kan lage amerikano, espresso tilsatt varmt vann fra maskinen. Dette blir tilnærmet "traktekaffe", og kan smake veldig godt.

 

Jura er en helautomatisk maskin som skal kunne lage "alt" Slike maskiner er dårlig likt i spesialkaffe miljøet. det blir litt som en lommekniv, du kan bruke kniven, sagen og saksen, men det kan ikke måle seg med en skikkelig kniv osv.

 

Takk for svar. Da var det slik jeg forestilte meg det.

Tror jeg går for Isomac'en.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Takk for det! Lager Aeropress bedre kaffe enn presskanne og trakter?

Hva anbefales av bønner?

 

Det er såklart smak og behag, men mange vil si ja. Presskanne og aeropress er såpass forskjellig at det kommer helt an på hvilke bønner du bruker.

Generelt sett er bønner kjøpt på kaffebarer bedre enn det du får i butikk, men pass på at de er nylig brent (tre uker eller mindre, typisk). I butikk er bønnene typisk ganske gamle, men det finnes sånn halvveis unntak. Jeg pleier selv å drite i hvilke bønner det er jeg kjøper når jeg er på dagligvarebutikken, ser bare på utløpsdato.

Lenke til kommentar

Hjelp! Moccamasteren min er blitt gal. Jeg har alltid syntes kaffen fra den var grei, men ikke god i forhold til aeropress. Så jeg vasket den med ''kafferens'' som man blander med lunkent vann i reservoaret.

 

Etter dette begynte den å sprute ut vann ganske hard, så ille faktisk at den kommer til å blåse ut kaffe fra filterholderen. Jeg stakk også et termometer i røret som drypper over kaffen, og der målte jeg oppunder 100°C. Den temperaturen kan forklare mye.

 

Etter å ha snudde og vendt på den, klarer jeg ikke å finne noe form for justering hverken av vannmengde eller temperatur.

 

Info på trakteren er:

''Type: 851.08B''

''Model: K''

 

Jeg trenger kaffe til eksamensøving, og det er tungvindt synes jeg å lage mye med aeropress.

Forslag?

 

edit: vannet kommer ut i normale mengder etter to runder med kaldt vann, men det er fortsatt 100 grader.

Endret av Eaan
Lenke til kommentar

Så.. Jeg åpnet den for å finne temperaturreguleringen. Etter litt feilsøking fant jeg ut at den eneste ''reguleringen'' er flottøren. Alså varmeelementet har to temperaturinstillinger; av og på.

Dette er svært skuffende siden Moccamaster er relativt dyre traktere, men også direkte hyklersk mener jeg siden de på sine hjemmesider skriver noe som ''brews a full pot of coffee in 6 minutes at a precise 92-96 degrees''

 

Eneste løsning her så vidt jeg kan se er å bruke kaldere vann eller innstalere kjølefinner på røret til filterholderen.

:hm:

Lenke til kommentar

Det er helt normalt at vannet blir blåst ut kraftig når du kjører rens, og de første par gangene etter det. Husk å kjøre gjennom vann noen ganger etter rens før du lager kaffe. Temperaturreguleringen i Moccamasteren skjer forøvrig ved at rørene slipper ut varme til omgivelsene, ikke ved hjelp av aktiv elektronikk. Siden det kommer kokende vann opp i dem, i like store mengder og ved omtrent like intervaller, fungerer det stort sett bra. Kaffetrakterrens er tyngre enn vann og har høyere kokepunkt, så det kommer ut ved høyere temperatur. Hva slags termometer er det forresten du bruker? Du kan måle temperaturen på kokende vann for å sjekke om det er presist.

Lenke til kommentar

Jeg bruker et digitalt steketermometer. Testet det i kokende vann nå, +/- 0.5°c.

Det er jo så klart mulig at jeg har misforstått hele greia og at alt er som det skal. Men det virker merkelig for meg at vannet skal komme i kontakt med kaffe mens det fortsatt er kokende. Jeg skjønner også at temperaturen synker i filterholderen og, som du sier, det kommer i intervaller.

 

Får vel prøve å kverne noe grovere å se om det blir bra.

Lenke til kommentar

Om en velger å sitte der så får en vel ikke papp på S&H i Mathallen? Har forøvrig opplevd bedre service på S&H i Mathallen enn på Wendelboe. Først og fremst når det kommer til hvor god tid de ansatte bruker på å hjelpe meg å velge kaffe, men også småting som en gratis kopp kaffe mens jeg venter på å få kaffen min kvernet osv (stod mellom to sorter, så en ansatt tilbød meg en kopp av den andre typen slik at jeg fikk testet den også). Nå gikk jeg riktignok på skole rett ved, så holdt meg stort sett unna Mathallen på de travleste tidspunktene.

Endret av blured
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ingen serverer vin i pappbeger, og slik er det med kaffe også. Gourmetkaffe fortjener ikke pappbeger, men det er dessverre en nødvendighet så lenge folk tenker på kaffe som en dagligvare, og konsumeres på linje med hurtigmat. Mat må en ha, og kaffe må vi ha ... Skal du leve av å selge kaffe er det dessverre helt umulig (nødvendig) å unngå pappbeger.

 

Når jeg drikker kaffe tar jeg meg tid til å nyte, og da duger ikke pappbeger!

 

Ja, om du skal sitte i baren får du ordentlige kopper hos SH i Mathallen :-)

 

OBS! Her ble det feil. Jeg mener selvfølgelig at det er umulig å unngå pappbeger. Feilen er rettet opp nå.

Endret av Tobias@Kristiansand
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...