Gå til innhold

Tråden for aktive kaffedrikkere!


Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en  

1 100 stemmer

  1. 1. Når jeg er på kafé, bestiller jeg oftest en

    • "Espresso"
      123
    • Cappuccino
      137
    • Café au lait
      18
    • Café Latte
      121
    • Café creme
      4
    • Americano
      110
    • Caffé Macchiato
      17
    • Caffé mocha
      105
    • Caffé Ristoretto
      2
    • Caffé Corretto
      3
    • Ordinær filterkaffe
      346
    • Presskanne
      71
    • Annet (gjerne spesifiser type i tråden)
      47


Anbefalte innlegg

Hvordan er Svart Presisjon sammenlignet med Moccamaster?

Nå Har ikke jeg fantastisk mye erfaring med hjemmevarianten av moccamaster, men Presisjon er ekstremt rask til å varme vannet. Den største fordelen er kanskje den avtagbare vanntanken som gjør at du kan helle vann direkte i tanken fra springen. Man får generelt inntrykk av at det er et veldig gjennomtenkt produkt, med ekstremt fokus på kvalitet.

 

Men for all del Moccamaster er det shit det og. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvor får man tak i kaffesortene som står i kaffeguiden?

Kjøpte kløver filterkaffe til 40kr kg sist. Smaker helt greit.

 

Og hvor ofte burde en anstendig student vaske kaffetrakter? Har ikke gjort det på et halvt år og merker ikke noe til den dårlige smaken som jeg har kjent enkelte andre steder(les:jobb) fra skitten trakter. Kanskje jeg gradvis har vent meg til dårligere kvalitet.

Hvilken kaffeguide?

 

Du burde rense trakteren sin oftere enn det i hvert fall. :) tror generalle anbefalinger går på en gang i uka, men skjønner at du vil gjøre det litt sjeldnere da clean drops ikke er det første vi prioriterer som studenter. ;)

Lenke til kommentar

 

Hvor får man tak i kaffesortene som står i kaffeguiden?

Kjøpte kløver filterkaffe til 40kr kg sist. Smaker helt greit.

 

Og hvor ofte burde en anstendig student vaske kaffetrakter? Har ikke gjort det på et halvt år og merker ikke noe til den dårlige smaken som jeg har kjent enkelte andre steder(les:jobb) fra skitten trakter. Kanskje jeg gradvis har vent meg til dårligere kvalitet.

Hvilken kaffeguide?

 

Du burde rense trakteren sin oftere enn det i hvert fall. :) tror generalle anbefalinger går på en gang i uka, men skjønner at du vil gjøre det litt sjeldnere da clean drops ikke er det første vi prioriterer som studenter. ;)

 

Den i denne tråden

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Tim Wendelboe har vunnet World Barista Championship (2004) og World Cup Tasters (2005)

 

Robert Thoresen vant det første World Barista Championship i 2000 og ble året før Nordisk Mester (1999)

 

Siden har det vært ganske få førsteplasser, men vi hevdet oss i mange år i WBC med mange finaleplasser.

 

Av prestasjoner de senere årene er det verdt å nevne Ingri Johnsens andreplass i World Aeropress Championship (2012) og Nikolai Aunbakk sin fjerdeplass i World Cup Tasters (2013).

 

Jeg syns det er veldig fint at det er andre land enn de nordiske landene som har hevdet seg i de store konkurransene de siste årene, og da særlig at en del produsentland har gjort det så bra. Selvfølgelig kan det diskuteres om ikke vi burde klare å prestere bedre i konkurranser når vi (og alle andre) sier at vi har så høyt nivå her i Norge. Personlig syns jeg en del av konkurransene har fjernet seg veldig fra hva Barista-yrket handler om.

Lenke til kommentar

Lenge leve? Den videoen representerte for det meste skamløs produktplassering fremfor å gi noe ny kunnskap.

Fordi han nevner Aeropress og viser Wilfa-logoen i 2 sekunder? Han nevner at man bør kjøpe en trakter i øvre prisklasse; dette er ganske mange modeller fra forskjellige produsenter, så jeg skjønner ikke at dette kan kalles produktplassering. Greit nok at det blir vist frem et par bryggere med ganske gjenkjennbare design, men er alternative at han ikke viser frem noe utstyr i filmen i det hele tatt? Alt utstyret står inni en pappeske også tryller han frem en kopp nydelig kaffe? Lærer publikum mye av det?

 

Jeg møtte Aftenpostens produksjonsteam for noen uker siden, og jeg kan love deg at de kun er genuint opptatt av at deres lesere/seere skal lære mer om kaffebrygging og produksjon.

Lenke til kommentar

Lenge leve Wendelboe!

 

http://mobil.aftenposten.no/webtv/Lar-deg-a-lage-kaffe-av-en-verdensmester-7483013.html#.Uw0OTHi9LCQ

 

Eg kjenner at eg vil kjøpe vekt, men eg har definitivt ikkje råd til å kjøpe "den beste kaffen de har" rundtom. Nokon som har gode erfaringar med vekt? Og forøvrig god billig bønnekaffe (falt veldig for Evergood sine f. eks).

Jeg er veldig fornøyd med min Bonavita vekt. Er usikker på om du får kjøpt den i Norge, jeg skaffet min under Nordic Barista Cup. Ellers kan jeg også anbefale den vi bruker på jobben, aner ikke hva den heter, men er egentlig en vanlig kjøkkenvekt. Vi selger den for 295 kroner (S&H Mathallen i Oslo).

Lenke til kommentar

 

Lenge leve? Den videoen representerte for det meste skamløs produktplassering fremfor å gi noe ny kunnskap.

Fordi han nevner Aeropress og viser Wilfa-logoen i 2 sekunder? Han nevner at man bør kjøpe en trakter i øvre prisklasse; dette er ganske mange modeller fra forskjellige produsenter, så jeg skjønner ikke at dette kan kalles produktplassering. Greit nok at det blir vist frem et par bryggere med ganske gjenkjennbare design, men er alternative at han ikke viser frem noe utstyr i filmen i det hele tatt? Alt utstyret står inni en pappeske også tryller han frem en kopp nydelig kaffe? Lærer publikum mye av det?

 

Fordi alt utstyret han viser frem er fra Wilfa. Utstyret har ingenting med kvalitet å gjøre, det er kun der fordi mannen tjener penger på det. Den kverna f.eks. er noe søppeldårlig drit som er sveiset sammen uten mulighet for normal vedlikehold, ikke engang normal rengjøring er mulig. Jeg kan aldri tenke meg at en person som er opptatt av kvalitet i hele produksjonsløypa rent objektivt ville anbefalt noe slikt. Og da har jeg ikke nevnt Wilfas svart manuell....

 

Genuint opptatt av kaffe? Selvsagt er både Tim Wendelboe og helt sikkert Aftenpostens team det. Det har dog ingenting med saken å gjøre.

Lenke til kommentar

 

 

Lenge leve? Den videoen representerte for det meste skamløs produktplassering fremfor å gi noe ny kunnskap.

Fordi han nevner Aeropress og viser Wilfa-logoen i 2 sekunder? Han nevner at man bør kjøpe en trakter i øvre prisklasse; dette er ganske mange modeller fra forskjellige produsenter, så jeg skjønner ikke at dette kan kalles produktplassering. Greit nok at det blir vist frem et par bryggere med ganske gjenkjennbare design, men er alternative at han ikke viser frem noe utstyr i filmen i det hele tatt? Alt utstyret står inni en pappeske også tryller han frem en kopp nydelig kaffe? Lærer publikum mye av det?

 

Fordi alt utstyret han viser frem er fra Wilfa. Utstyret har ingenting med kvalitet å gjøre, det er kun der fordi mannen tjener penger på det. Den kverna f.eks. er noe søppeldårlig drit som er sveiset sammen uten mulighet for normal vedlikehold, ikke engang normal rengjøring er mulig. Jeg kan aldri tenke meg at en person som er opptatt av kvalitet i hele produksjonsløypa rent objektivt ville anbefalt noe slikt. Og da har jeg ikke nevnt Wilfas svart manuell....

 

Genuint opptatt av kaffe? Selvsagt er både Tim Wendelboe og helt sikkert Aftenpostens team det. Det har dog ingenting med saken å gjøre.

 

1. Han viser frem en Wilfa CGR-1, to Wilfa Svart Presisjon (i to forskjellige farger) og en vekt fra Wilfa. Jeg kan ikke si noe om vekten, men Wilfa Svart Presisjon kjenner jeg godt (har en på Studentbedrift-kontoret) og Wilfa CGR-1 har jeg hatt nå i 4 år og den funker fortsatt veldig bra. Selvfølgelig finnes det bedre kverner på markedet, men ikke så billig og den funker utmerket til hjemmebruk. Ja, det har vært litt problemer med Wilfa CGR-1, men disse er faktisk rettet opp på Wilfa CGR-2, som nå er i salg. Jeg har selv måttet levere inn én og har mottatt et par dårlige eksemplarer i butikken jeg jobbet i tidligere, men har bare opplevd god service og forståelse på dette fra både Tim Wendelboe (butikken) og Wilfa (leverandør).

 

Skjønner ikke hva du mener med at rengjøring ikke er mulig. Hvordan rengjør du kverner? Jeg kan rengjøre min Wilfa akkurat som jeg rengjører Ditting'en og Mahlkönig'ene på jobben.

 

2. Leste du hva jeg skrev? Prøv igjen. Kanskje du ser sammenhengen nå? EDIT: Jeg limte det inn her like godt jeg, så blir det litt enklere. :)

Jeg møtte Aftenpostens produksjonsteam for noen uker siden, og jeg kan love deg at de kun er genuint opptatt av at deres lesere/seere skal lære mer om kaffebrygging og produksjon.

 

Endret av Barista Bob
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...