Gå til innhold

Den sunne slanketråden!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det dummeste fleste gjør når de skal gå ned i vekt er å bare kutte ned til 1/4 av vanlig kaloriinntak og tro at da går de ned i vekt. Sånn som de der anoreksikerne jeg så på tv for litt tilbake. Det var cornflakes til frokost (Meget høy G.I.), og cornflakes til kvelds, bokstavelig talt. Det som da skjer er at kroppen får en negativ nitrogenbalanse, man får et ekstremt vekttap FORDI man mister muskler. Videre så reduseres forbrenningen og man legger raskt på seg igjen etter dietten men da med mer fett enn muskler. Fin jojo-effekt der, men for å ha det klart, ja, du skal ha et kaloriunderskudd. Det er bedre å starte for høyt enn for lavt. Begynn med 28 kcal * x kg kroppsvekt og trapp det nedover etterhvert. Du må se langsiktig når du skal ned i vekt, spesielt når en har lavt aktivitetsnivå.

 

Nøkkelen til å knekke søtsuget krever disiplin, og at du har et kosthold som holder blodsukkeret stabilt, d.v.s. mat med lav glykemisk indeks. Da både øker man forbrenningen og søtsuget avtar. Hvis du ikke er veldig aktiv og spiser mat ofte med høy G.I. vil de karbohydratene som ikke blir brukt blir lagret som fett.

 

Ville også prøvd å gå litt regelmessig før frokost. Stå opp, drikk litt grønn te, ta deg en times gåtur med litt tempo, gå hjem, spis en fin frokost med tunfisk, egg, en håndfull nøtter, et glass melk osv.

For å forbrenne fett, må du også ha et fettinntak. Da ville jeg prøvd og droppet mettet fett mest mulig og hatt ett større inntak av flerumettet-fett, d.v.s. kjøp en eller annen omega 3,6,9 blanding på flaske som du tar deg en skjei av to ganger om dagen. Fordel også måltidene på flere måltid for å holde metabolismen oppe.

 

And then the quote-o-mania begins. :)

Lenke til kommentar

Det var ikke noe spesifikt tall jeg brukte, brukte det bare som eksempel for å vise at om man hopper ned fra et daglig inntak av 1800 kcal til 450 kcal og tror at det går bra i lengden så får de seg en liten wake-up call etterhvert.

Les en gang til du. :thumbup:

 

edit: skriveleifer.

Endret av Chris88
Lenke til kommentar
Det var ikke noe spesifikt tall jeg brukte, brukte det bare som eksempel for å vise at om man hopper ned fra 1800 kcal til 450 kcal og tror at det går bra i lengden så får de seg en liten wake-up call etterhvert.

Les en gang til du.  :thumbup:

6547221[/snapback]

 

En med daglig inntak på 1800 kcal vil som regel ikke ha behov for å slanke seg "in the first place" ;)

 

Jeg hoppet ned til ca 900 kcal da jeg begynte å slanke meg, og det gikk innmari bra :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...