Gå til innhold

Regler for å sykle i alkoholpåvirket tilstand


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+8745264

Jeg mener å ha hørt at promillegrensen for sykkel er det samme som for bil, altså 0,2. Om det var en fiskehistorie vet jeg ikke, men det ville vel uansett vært en fornuftig lov..

Lenke til kommentar

Reglene om promillegrense i veitrafikkloven gjelder kun for motoriserte kjøretøyer. Det er ikke noe promillegrense på sykkel, men veitrafikkloven sier at man må være skikket for å føre kjøretøyet, så det ville være ulovlig å være totalt dritings på en sykkel.

Lenke til kommentar

Tønsbergs Blad:

 

 

"Mann arrestert for fyllesykling

I Tønsberg har politiet siktet en mann for å ha syklet i fylla, etter at han onsdag ettermiddag syklet mot rødt lys og kolliderte med en bil. I følge Tønsbergs Blad kom mannen fra kollisjonen med mindre skrammer, mens frontruten på bilen ble knust. Da politiet kom til stedet ble det foretatt promillekontroll, og måleren viste da hele 1,8 i promille. Dermed ble mannen arrestert og siktet for promillekjøring – loven sier nemlig at ingen må føre kjøretøy når vedkommendes tilstand er slik at han ikke anses for skikket til å kjøre på en trygg måte."

Lenke til kommentar

er skikkelig mongo hvis det er mulig å miste lappen på den måten, men det er jo mange andre mongo regler her i landet også så..

 

f.eks. når man kjører eletrisk rullestol så regnes man som gående. altså, man kan kjøre eletrisk rullestol når man er sørpa dritings, uten å bryte noen regler (i utgangspunktet).

Endret av andesam
Lenke til kommentar
Er jo bare å legge det igjen hjemme :p

6504160[/snapback]

Og du trur det hjelpe deg? :roll:

 

er skikkelig mongo hvis det er mulig å miste lappen på den måten, men det er jo mange andre mongo regler her i landet også så..

6504184[/snapback]

Som bilførar skal du ha litt kunskap om farene som er i trafikken. Faktisk så mykje at du forstår at det ikkje er så lurt å vera drita når ein er der. Så om du sykle og utsett deg sjøl og andre for fare så vise du ganske klart at du ikkje har forstått alt du burde forstå.

Om ein faktisk tenker seg litt om er det ikkje så ulogisk, men ikkje så lett å komma på etter ein del pils...

Heldigvis er kontrollen med syklistar litt mindre.

 

Man kan så vidt meg bekjent miste lappen ved å slå plenen i påvirket tilstand også. Ingenting er umulig.

6504584[/snapback]

Tvile på at du miste lappen for det, men om du tar ein sånn liten plentraktor ut på veien etter mange nok øl så kan du heilt klart bli tatt for promillekjøring.

 

 

Oppdatering:

Leste dette på DinSide idag:

 

- Når det gjelder sykling er det hverken satt en fast promillegrense eller faste rammer for bøter, sier Jan Kristiansen Politioverbetjent i trafikkorpset. - Når det gjelder sykler er det en litt mer skjønnsmessig vurdering av forholdene på stedet, for eksempel alvorlighetsgrad til om det skjer skader.

 

I de aller groveste tilfellene kan du risikere fengselsstraff og å miste førerkortet.

Endret av Ggg
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...