Gå til innhold

Canon 30D vs Nikon D200


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nikon er marginellt bedre på en del ting, Canon på andre.

Begynner man å telle, vil man sannsynligvis finne at Nikon vil vinne denne marginelle kampen.

Men vil man merke disse små forskjellene i praktisk bruk? Høyst sannsynlig ikke.

 

Kjøper du Nikon D200 blir du kjempefornøyd, og det samme blir du hvis valget faller på Canon 30D.

Lenke til kommentar

30D og D200 er så gjevnbyrdige at det fort koker ned til personlige preferanser. D200 er en del dyrere, men også litt mer forseggjort. Jeg siterer fra dpreview.com sin konklusjon på 30D-testen:

 

We have to consider every camera as a whole, the sum of its parts. Compare it to the competition and it's clear that the 30D really can hold its own. The primary competition coming from Nikon's excellent D200, a camera which in many ways betters the EOS 30D, user interface, features and flexibility are all a step up. However as we have noted there's no significant difference between eight and ten megapixels (especially considering the EOS 30D's "crisper" per-pixel sharpness) and that the D200's sensor just isn't as good as the Canon CMOS at higher sensitivities (ISO 1600 / 3200).
(kilde)

 

Er det verdt prisforskjellen? Hvis man begynner på et helt nytt system er det kanskje ikke det, men det synes jeg sikkert fordi jeg er gneten og av den oppfatning at man får mye mer igjen for pengebruken når det gjelder optikk framfor kamerahus. På den annen side må man ut med noen tusen ekstra for å få for eksempel den blitzfjernstyringen D200 tilbyr, så kanskje det betaler seg i det lange løp likevel. Ingen av kamerahusene er "best!!1" om man tar prisen i betraktning, og husk at kamerahuset kun er en del av systemet.

 

Jeg eier D200 selv og er kjempefornøyd, men kunne jeg i dag tatt like gode bilder med 30D med litt ekstrautstyr? Absolutt. Det er likevel ikke sikkert at jeg hadde lært meg så "mye" om aktiv blitzbruk om jeg hadde gått for en Canon-løsning fra starten av.

 

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos30d/

http://www.dpreview.com/reviews/nikond200/

http://www.dpreview.com/reviews/canond30/ (fra 2000)

Endret av CWalken
Lenke til kommentar
Soleklar seier til Nikon (bortsett fra pris). Canon D30 ble sluppet i 2001 og har i overkant av 3MP.

 

;)

6386402[/snapback]

 

 

dette stemmer vel ikke

canon 30d har vel 8 mp og er ikke fra 2001..

6386505[/snapback]

 

Joda det stemmer det jeg skrev [eller helt korrekt som CWalken sier, 2000 og ikke 2001]

Men nå snakker vi ikke om samme kamera heller:

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_eosd30.asp

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Canon/canon_eos30d.asp

 

:tease:

Endret av ragamuffin
Lenke til kommentar

Og her fra http://www.dcresource.com/reviews/canon/eos_30d-review/

 

There really aren't any major negatives to talk about here. The only thing that pops into my head is that the 30D isn't a very exciting upgrade over the 20D. Then again, that camera didn't need a lot of improving in the first place.

 

The EOS-30D earns my highest recommendation, and it's right up there with the Nikon D200 as a best-in-class midrange D-SLR.

 

Lenke til kommentar
Men en talentfull fotograf kan han oppnå samme resultat med NIKON D50 som med NIKON D200? Og det gjelder samme spørsmål for Canon 350D og Canon D30?

 

Ser fram til råd... :dribble:

6386753[/snapback]

30D og D200 er raskere og mer behaglig å bruke (bedre ergonomi og iallefall i D200s tilfelle større søker) enn de to rimeligere modellene, så under vanskelige forhold har man større sjanse for å klare å fange Bildet. Bildekvaliteten er derimot vanskelig å skille fra hverandre. Langt viktigere er optikken som blir brukt, spesielt under dårlige lysforhold.

Lenke til kommentar
Folkens, hvilken er best og hvorfor?

6386327[/snapback]

 

Ingen er 'best', det kommer helt an på hvilke behov man har.

Billedkvalitetsmessig er de i praksis like gode.

 

Siden jeg kommer fra Minolta-verdenen så liker jeg knapper og hjul fremfor menyer, i tillegg så passer Nikon-hus hendene mine bedre enn Canon-hus.

 

Derfor er Nikon 'best' for meg.

 

For andre med andre hender/preferanser kan Canon være best, det er umulig å svare generelt på et slikt spørsmål.

 

-Torstein

Lenke til kommentar

Selv synes jeg begge kameraene passer godt i mine hender, så for meg ville det blitt et spørsmål om hva jeg hadde hatt råd til. En annen sak, som betyr en del for meg, er at D200 er 100% kompatibel med AI-optikk. Det betyr at man kan bruke alle objektiver som er bygd for Nikon, så sant de er AI, eller ombygd til AI. Det gir tilgang til det aller største bruktmarkedet, siden det ikke begrenses til AF-optikk. Man kan også bruke AI-optikk på f.eks. 30D, men ikke med full funksjonalitet.

Lenke til kommentar

Jeg har bare hatt Canon og har i dag Canon 30D.

Jeg kunne valgt D200 , men det er klart at jeg valgte 30D istedet. ;)

Fordi jeg etter min mening har kostbar optikk , og fordi jeg har lært meg Canon sin meny.

Jeg hadde ikke klart å ta bedre bilder om jeg solgte alt Canonutstyret og kjøpte D200 med tilsvarende optikk.

Men Nikon har gjort det bra med den nye D200 , nå har endelig Nikonistene noe å juble for :cool:

Hadde jeg ikke hatt tilknytning til noe system i dag , hadde jeg nok kunne valgt Nikon D200 lett , men jeg tror ikke noen av oss her kan se noen forskjell på de bildene som Canon 30D og Nikon D200 leverer.

Men trådene som dette vil vi nok alltid ha ;)

Lenke til kommentar

Vi ser nok forskjell, men hvilket resultat er det riktige?

Har man optikk fra Canon som er mer avansert enn en kitzoom og en 50mm, så taler det naturligvis for Canon. For meg ville det nesten blitt det samme hva jeg valgte. Med de ekstra kronene i lommen, så ville jeg nok valgt Nikon. Det er fordi jeg i dag er overbevist om at Nikon til slutt kommer med ff. Tidligere kunne jeg valgt annerledes, siden ff lå litt mer ut i det blå for Nikon. Vet det ligger litt ut i det blå fremdeles, men vi har litt mer å bygge antagelsene på.

Lenke til kommentar

Jeg foreslår å fjerne rettighetene til Rembrandt for å lage nye tråder i Digitale Speilrefleks-kategorien. https://www.diskusjon.no/index.php?act=Sear...ult_type=topics

 

Setter forøvrig D200 mye høyere enn 20D/30D.

Nei, du får ikke "prikk like" resultater med D50 som D200, men du kommver veldig langt ved å beherske kamerahuset til fulle og ellers ha gode kunnskaper rundt fotografering.

Endret av Nemo}
Lenke til kommentar

Dette er den 6. tråden han har lagd denne uken, som alle omhandler hans kameravalg. Rembrandt: Hva med å faktisk lage én enkelt tråd med et GODT åpningsinnlegg isteden, som informerer oss om hva du er ute etter, hva du legger vekt på, hva du kan fra før og andre ting som kan spille inn?

Lenke til kommentar

Det er noe jeg ikke forstår....

 

Ja, det blir masse diskusjon Canon vs. Nikon osv, likevel mener jeg at det går an å svare på spørsmål som trådstarter spør om eller enkelt og greit ikke skrive noe.

 

På grunn av en meget god moderator kan man lese med en gang hva en tråd handler om og er man lei av en slik diskusjon så kan man faktisk bare holde seg unna tråden.

 

Hvis det er noen personer som har ett av disse kameraene og er meget fornøyd med det så har han/hun all grunn til å anbefale dette kameraet så lenge diskusjonen holder seg på ett saklig nivå uten å bli kalt en "fanboy" (og verre ting) av den grunn. Noen her vet sikkert hva jeg snakker om... :thumbdown:

 

Husk at dette faktisk er www.diskusjon.no

 

Dere sier Nikon er bedre på en del ting og Canon på noe annet og SummaSumarum kommer de "likt" ut. Kanskje det heller går an oppsummere litt istede hva de forskjellige kameraene er gode/mindre gode på i forhold til den andre istedefor å gi trådstarter ett totalt verdiløst svar.

 

Skulle jeg investere titusenvis i ett nytt kamera hadde følt meg mye bedre med direkte anbefalinger fra forumister her enn en selger. Og ja, jeg ville faktisk startet en ny tråd skulle jeg kjøpt ett av disse kamera... :yes:

 

Har diskusjonen vært tatt opp før så gi ihvertfall en link til tråden da :)

 

Uansett er min anbefaling D200... hvorfor? fordi jeg har en D50 fra før og skulle jeg oppgradere hadde jeg ikke engang vurdert Canon. man vet hva man har men ikke hva man får.... kanskje litt "fanboy-aktig" :thumbup:

 

Lykke til med ett eventuelt kjøp!! :w00t:

Endret av Kameragutten
Lenke til kommentar
Det er noe jeg ikke forstår....

 

Ja, det blir masse diskusjon Canon vs. Nikon osv, likevel mener jeg at det går an å svare på spørsmål som trådstarter spør om eller enkelt og greit ikke skrive noe.

 

6389245[/snapback]

 

Synes strengt tatt trådstarter bør ta litt selvkritikk han lager stadig nye tråder hvor han spør om hvilket som er best av Canon og Nikon kameraene i samme klasse. Det er faktisk umulig å svare på særlig da trådstarter i de fleste trådene spør veldig generelt. Svaret er jo ganske enkelt å greit at alle merkene er bra nok (ikke bare Canon og Nikon, men også Pentax, Olympus og Sony), alle vil fungere godt til alle typer fotografering. Så det avgjørende vil være hva trådstarter faller for rent personlig, dette virker det ikke som om trådstarter vil godta, og da er det vel egentlig ikke så overaskende at trådene utvikler seg til å bli rene usaklige diskusjoner.

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...