Gå til innhold

Raskt pc-kjøp: Conroe/AM2!


Anbefalte innlegg

Bruttern min er utolmodig om dagen og skal til å kjøpe seg pc til 5000,- rundt der.

 

Burde man med tanke på hva som kommer bygge seg ut med 775 eller AM2 sokkel? Og er Conroe CPU'ene noe spesielt godt valg fremfor X2 hos AM2?

Komme forresten det forresten Opteron-cpuer til AM2 i tiden framover?

 

Takker for raske svar her! har litt dårlig tid.. : :)

 

5000,. omfatter:

Skjermkort

Hovedkort

CPU

Strømforsyning

Minne

 

resten har han fra før har vi funnet ut.

Endret av nollie
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg synes nå at det er tull å kalle en PC for framtidsrettet. En PC er etter min mening noe av det minst framtidsrettede man kan kjøpe. Men AM2 er fortsatt et godt valg. Men for å svare på spørsmålet så tror jeg det kommer flere CPUer til AM2 ja. dette hovedkortet er bra, med et drøss tilkoblingsmuligheter og støtte for SLI. På skjermkortfronten er GeForce 7900GT mye for penga nå for tida, og det er å anbefale å ta en av de billigste 7900GT-ene, og eventuelt klokke det hvis det skulle være nødvendig. Ta et bar GB med billig minne og den kraftigste CPUen du får inn i budsjettet hvid det ikke skal klokkes, ta en billigere CPU og mer klokkevennlig minne hvis det skal klokkes. Denne PSUen skal visstnok være bra.

Lenke til kommentar

Flott med god respons her! :D

Men for å kunne klokke en billig cpu, må jeg da gå for de ofte dyreste hovedkortene for å gjøre det? Tenker på MSI K9N SLI Platinum, men det ligger på vel 1000-lappen. Om det er andre kort, ikke nødvendigvis med SLI, som har klokkepotensiale, så hadde det vært kjekt med forslag.. :)

MSI K9N bynner vel kanskje å bli gammelt også nå? om det har noen betydning.. :hmm:

 

Fint oppsett Pizzafordi. Men vil jeg trenge kun 420W for å kjøre dette?

Er ikke så flink til å beregne PSU-styrke, og er dessuten noe nyskjerrig på om datan drar masse strøm om jeg tar å klokker litt CPu'n kanskje..

Lenke til kommentar

Et lite innspill når det gjelder det du sier om dyre HK, for det er helt riktig det du er inne på og det er det mange som glemmer:

 

Det som er viktig når man skal sette opp en "klokke-pc" til andre, dvs. at klokkingen skal gjøres for nyttens skyld og ikke entusiasme eller å få det raskeste oppsettet uansett pris;

 

Vær oppmerksom på at det gjelder å få mest ytelse pr.krone - og ikke høyest klokkefrekvens. Ikke gå i fella å kjøp rådyr 5-2-2-2 ram, kembokjøler, 600W PSU og et rådyrt hovedkort hvis det ikke gir særlig høyere prosentvis høyere ytelse enn det nestbeste.

Endret av eternal
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Komme forresten det forresten Opteron-cpuer til AM2 i tiden framover?

6372524[/snapback]

I følge denne artikkelen kommer det Opteron til AM2.

6378861[/snapback]

 

Kun 1000 serien som legger opp til dette står det. Håper de er nok så like 100-serien som jeg idag bruker. Skal de ideelt være like klokkevennlige som til s939 Optys?

 

Edit 1:

 

Har kjøpt PC-delene m +3500. Det fungerer fett! :D

Noe jeg må poengtere er en del problemer med hovedkortet. Problemer med at den ikke klarer 1,44" Floppy, viser en del feil i temp, og har en kokende passiv chipsetkjøling, gjør at jeg ikke scorer så høyt på det. Jeg ahr klart å brenne meg på chipsetribba mange ganger. Jeg satte på en 5000opm chipsetvifta, så løste problemet seg heldigvis. Men ingen løsning på floppy ennå. Også bundelen til Neo er tydligvis ikke lagt inn støtte for AM2 ser det ut til. Siden omtrent alt bundle gir feil klokkfrekvens, feil info om sensorer, vifter osv i hardwaren. Litt sløvt av MSI dette.. software fra 939 ville jeg trodd :thumbdown:

Endret av nollie
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...