Gå til innhold

TV3/TV Norge gjør om 16:9 til 4:3


Anbefalte innlegg

Har sett på CSI på TvNorge en stund nå, vet at dette sendes i HDTV i USA som er 16:9. Men når det sendes på TVNorge er det 4:3, og hvis man strekker det til 16:9 på tv'n blir det helt feil...

Så begynte jeg å se på Bones på TV3 forrige uke, der var det akkurat likt...

Lurer egentlig på horfor de gjør dette :hrm:

Imens på TV2 som sender 24, så er det 16:9...

Endret av MarkusG
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du ei vanleg antenne, kabel eller parabol?

 

På det analoge bakkenettet (antenne) så finnes det ikkje 16:9-format, dei kan ikkje sende i dette formatet. Det som blir gjort er å sende i Letterbox, eit format der du får tilnærma 16:9-format ved å bruke Zoom-funksjonen til TVen.

 

Når du ser eit sånt program i 4:3 har du svarte strekar på sidene (kanskje eit par oppe og nede og), på 16:9-innstilling får du svarte strekar oppe og nede og proporsjonane blir feil. Med Zoom-innstillingen blir proporsjonane korrekt og du får eit tilnærma 16:9-format.

Endret av zeph
Lenke til kommentar

Humm, trodde det var noe tull med innstillingene på tv'n hjemme, men man kan tydeligvis ikke gjøre noe med det? Vi har en 32" og på enkelte kanaler blir bildet kuttet, hvis jeg skal se fotballkamp på nrk(eller tv2, husker ikke) så ser jeg ikke hele resultatet oppe i venstre hjørne.

Lenke til kommentar

TV2 og NRK sender i widescreen med logo og tekst inne i bildet, så da kan man croppe bildet med fjernkontrollen og få bildet slik det skal. Når TVnorge sender i widescreen så lar de teksten ligge nedenfor bildet, så man ikke får croppet det. Utrolig irriterende! Lost har de faktisk klart å sende riktig den siste måneden.

 

edit: Forøvrig kan kanalene velge hvilket format de vil kjøpe fra leverandøren.

Endret av Wildbill
Lenke til kommentar

Har selv digital parabol fra Canal Digital og alt som sendes i 16:9 fra NRK, TV2, TvN og Canal+ ser helt fint ut her. Ikke problemer med kutting av bilde eller noe som helst. TvN har da normalt sendt i 4:3 frem til for ikke så lenge siden om jeg ikke tar feil? Har ihvertfall ikke fått LOST i ekte 16:9 før den siste tiden..

 

Hvis jeg switcher over til kabel-tv på de samme kanalene får jeg svarte striper oppe og nede, men det kommer igjen av at ekte 16:9 ikke videreformidles i det analoge kabelnettet jeg er tilknyttet.

 

Tv3 derimot sverger tydeligvis fortsatt til 4:3.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...