Gå til innhold

Spamkonge inngår forlik


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ah, herlig. Pitylak er enda en av "the bad guys" som har skjønt at det er mer penger i å si at de har omvendt seg og arbeide som sikkerhetskonsulent.

 

1. Tjene 1.1 mill. dollar på å sende spam

2. Bruke 1 mill i forlik mot MS, noe som gir gratis PR og gjør ham ikke lenger kriminell

3. Starte sitt eget sikkerhetsselskap, med enorm profitt. :)

Lenke til kommentar
Man trenger ikke kidnappe pc'er for å sende spam, de aller fleste spammere benytter sårbare smtp servere med open relays og det er mange som ikke benytter RBLs som enkleste spam beskyttelse.

6256948[/snapback]

 

Man trenger kanskje ikke å gjøre det, men det blir allikevel gjort i stor stil. Men det er jo mindre og mindre vanlig å godta mailserevere som sender utågende mail da, så det demper jo problemet.

 

AtW

Lenke til kommentar
Hva skjer med pengene han må betale? Er det microsoft som får dem? Tjener de penger på å drive med saksøking når det er andre som blir plaget av det?

6252966[/snapback]

Rekner med at dei blir brukt til kampen mot spam.

6253548[/snapback]

Hvorfor det? Nå har jeg ikke lest om saken andre steder, men ut fra hw-artikkelen er det inngått et forlik mellom Microsoft og Pitylak. Det skulle tilsi at Microsoft får pengene. Hva de eventuelt bruker pengene til blir spekulasjoner.

6256997[/snapback]

 

Selvfølgelig er Microsoft i sin rett til å bruke de pengene til hva de ønsker.

De har tatt risikoen det er ved å starte en rettsak, selv om denne for et selskap som MS er minimal, og kunne også hvis alt gikk galt tapt millioner til en spam-konge.

Vet ikke hvor mye penger MS bruker i året på å forhindre spam, men endel årsverk går det nok med, og advokatene til MS er nok ikke billige de heller ;)

Lenke til kommentar

ATW:

En mailserver må nødvendigvis sende ut mail, i de aller fleste tilfeller. Men det du tenker på er at det blir lagt inn flere teknikker for å sjekke om serveren er en open relay(at ikke godkjente domener/adresser kan sende mail via serveren) og dermed nektes.

 

RBLs ble brukt til dette via tidlig anti-spam løsninger. Etterhvert fikk også mailservere funksjonalitet for å teste dette når de mottok mail før godkjennelse for mottakelse mm.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...