Gå til innhold

Noen spørsmål ang Azureus


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Network Adress Translation (NAT) er en teknikk for å skjule mange nettverksenheter i et nettverk bak en offentlig IP-adresse ut mot internett. Det er begrenset tilgang på ledige IP-adresser, men ved å bruke NAT kan mange PC'er ha tilgang til internett gjennom en felles IP-adresse.

 

Dette foregår ved at man i bedriftens nettverk, eller hjemmenettverket bruker et av tre IP-adresse-områder som er reservert til fri bruk i private nettverk. Alle enheter i det private nettverket får en adresse i det reserverte området. Kontakten med internett foregår via en ruter som har fått aktivert NAT-funksjonen. Ruteren oversetter den interne IP-adressen til den eksterne internett-adressen. For å vite hvilken interne adresse datapakken tilhører, merkes den nye pakken med et portnummer i området 1024-65585. Når data kommer tilbake som skal til den interne adressen, oversettes adressen til korrekt intern-adresse ved hjelp av portnummeret.

 

Det anbefales å ikke bruke Azureus standardporter (6881-6999), da mange ISP'er har blokkert disse portene, for å forhindre ulovlig fildeling i større grad. Du kan lese mer om det her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...