Gå til innhold

Bra speilreflekskamera med vridbar LCD-skjerm?


Anbefalte innlegg

Er en liten amatørfotograf som har funnet ut at jeg skal hoppe over til Speilreflekskamera. Har kikket litt og Nikon D70 virker til nå som et bra valg. Desverre tar jeg en del bilder som forutsetter å kunne løfte, senke og vrid kameraet en del uten at hodet kan følge etter =P Hadde vært utrolig kjekt med et bra speilreflekskamera med vridbar LCD skjerm da =)

Har ikke mulighet til å betale så veldig mye mer enn ca 7000 kr.

Noen som har noen gode råd på hvilke kameraer som kan være aktuelle? :hmm:

 

Janne

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er nok slik at det er få eller ingen speilreflekskameraer som tilbyr LCD som aktiv søker i dag. Grunnen er skuffende enkel: Inntil svært nylig var det ikke mulig å gjøre de store sensorene i speilreflekskameraene aktive uten at det ble tregt og med stort batteriforbruk. Derfor har omtrent alle DSLR-kameraene kun optisk søker. LCD-skjermen på DSLR-kameraer er kun for menystyring og for å se på bildene etter at de er tatt.

 

Det er imidlertid en del såkalte "ultrazoom"-kompaktkameraer som viser at det er mulig å gå opp på sensorstørrelsen og samtidig ha den aktiv slik at man kan få en elektronisk søker på LCD-skjermen.

 

Mitt standardeksempel på et slikt kamera er Sony Cyber-shot DSC-R1

Lenke: https://prisguiden.no/product.php?productId=36669

Dette kameraet har imidlertid ikke utskiftbar optikk, slik et speilreflekskamera har.

 

Store, aktive sensorer bærer bud om at vi ganske snart kommer til å oppleve en større grad av utflytende grenser mellom digitale "kompakt"-kameraer og digitale speilreflekskameraer.

 

Jeg tror man etterhvert vil få to hovedklasser med systemkameraer (kameraer med utskiftbar optikk):

* Speilreflekskameraer, både tradisjonelle (der optisk søker er eneste søker) og versjoner med aktiv sensor der speilet kan vippes opp slik at man kan bruke LCD-skjerm som søker.

* Kameraer med store, aktive sensorer med både LCD-skjerm og EVF (Eklektronisk søker ala videokamera). Denne siste klassen finnes det vel få eller ingen eksempler på ennå, men jeg tipper det kommer, og jeg tror også at dette ville passet bra for dine behov.

 

Inntil videre faller ønsket ditt mellom to stoler. Hvis det likevel skulle finnes kameraer som oppfyller ønsket ditt, som sannsynligvis er et kamera med stor sensor, utskiftbar optikk og LCD-basert søker, så er jeg bare glad for å bli korrigert. Selv kjenner jeg ikke til noen slike kameraer akkurat nå.

 

EDIT: Ser at jeg er korrigert allerede før jeg rakk å poste: Du bør kanskje sjekke ut Olympus E-330... :)

Endret av Sarge
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...