Gå til innhold

Den Store paintball tråden.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det står gjerne på siden, men vet forskjellen gjerne er:

 

- Nytt og bedre løp

- Drop Forward, for bedre balanse

- Ferdig montert dobbel avtrekker for hurtigere skuddtakt.

 

på pro i forhold til non pro. Begge kommer med bolt som trekker seg tilbake for å hindre ballsprekk.

 

 

Edit for å legge til et svar til:

 

Frakt ble vel på 350 spenn eller no etter dagens kurs. Paintball utstyr går under sportsutstyr som tidligere nevt, er tollfritt på det meste av utstyr i sammeneheng med paintball, men må gjerne regne med moms på toppen av butikkprisen. Prisene kan variere veldig, gjerne en tanke billigere i usa, men for min del er det spesielt det å finne ting som ikke selges i norske butikker jeg bruker utenlandske butikker til.

Så porto på utstyr til 3000 NOK blir 350 NOK + 750 NOK (25% moms). Altså en betaler 1100 NOK totalt med porto får varer til 3000 NOK?

 

Så at frakten ble på nærmere 250 og ikke 350, men ja, regnestykket ditt er mer eller mindre riktig, det koster ca 1k i frakt/moms å få inn en vare til 3k. Totalt blir dette da 4k ink frakt. Man må da se dette i forhold til hva det koster i norske butikker, evt om de i heletatt har varen, og regne seg frem til om det er verdt det. Kundeservice/reklamasjon og garanti kan også være noe å tenke over.

 

Jeg handler som tidligere sagt, hovedsaklig fra norge, da jeg ikke føler jeg sparer så veldig på småtteri jeg til vanlig kjøper, men enkelte spesielle ting blir gjerne ifra utlandet. Om jeg skulle kjøpe meg en ny markør i dag, hadde den nok blitt kjøpt fra utlandet, men om jeg skulle anbefale noen førstekjøpere, ville jeg nok sagt en norsk butikk. Enkelt og greit pga garanti og alt det. Saken hadde gjerne vært litt anderledes om det var en kompis så jeg kunne hjelpe han å skru om det skjedde noe.

 

Normalt sett vil det ikke være noe problem å handle ifra utlandet, men jeg liker norske butikker, og ønsker flere norske butikker, så handler gjerne fra innlandet, og gjerne ifra butikker som har en vanlig butikk i tillegg til nettbutikk.

Endret av lain
Lenke til kommentar
Hva er forskjellen på Tippmann 98 Custom Pro ACT og Tippmann 98 Custom ACT!?

 

Jeg kjøpte pro utgaven for noen utgaven for noen uker siden, og er kjempefornøyd. Kan dessverre ikke sammenligne da :(

Den doble avtrekkeren er bullshit though. Jeg ville hatt en enkel en, fordi jeg klarer ikke å se noen grunn til at skuddtakten skal dobles ved det avtrekket jeg har.

Lenke til kommentar

En kompis av meg hadde samme problemet tror jeg. Markøren sjøt ca. 1 av 5 skudd vis han ikke trykken inn sylinderen på cyclonen...

Tror det var luftslangen til cyclonen som var tett eller noe så han måtte skifte den(vet ikke om den virker nå, han har ikke vært med på spill siden den klikket:S)

 

Kan være det, de selger deler til cyclon på paintballweb under reservedeler tror jeg :)

Lenke til kommentar
Tenker på å begynne med paintball. Men om jeg kjøper med luftsystem, kan jeg da fylle på flasken med vanlig kompressor?

 

En vanlig kompressor vil normalt gi et trykk på 8-10 bar, så da mangler du 180bar ca. Det du derimot kan gjøre, er å kjøpe en dykkerflaske på 15L og få den fylt på en brannstasjon i nærheten, så har du til 20-25 fyllinger på den lille tanken til markøren.

 

Evt sjekke om det er noen klubber i nærheten som har utstyr for fylling, og betale litt for det.

 

Kompressoren som fyller 200bar koster ca 20-25 tusen, så er dessverre dyrt å gå i innkjøp av, selv om jeg skulle ønske jeg hadde en selv.

Lenke til kommentar
Da blir det nok dykkerflaske og fylling på brannstasjonen :)

 

Har nesten bestemt meg for markør. Men hvordan er en Tippmann A-5 i skogen, i forhold til en Smart Parts Ion? Tenkte på å kjøpe med Assault Paintball Gun Kit, hvordan er det?

Har ikke erfaring med Smart parts ion, men a5 er jo selve skogsmarkøren. Den er solid og du slipper å ha elektrisk mater for å skyte fort på grunn av cyclone feeden.

 

Pakken ser grei ut, men ville nok slengt på remote coil så du får tanken på ryggen. Er ikke noe serlig med teleskopkolbe når tanken er på markøren.

Endret av Akidon
Lenke til kommentar

Hei folkens :)

 

Har spillt paintball i ca 3år, startet med noen venner. Er nå +- 15stk som har utstyr og spiller. Har kun spillt i skogen til nå, men siden vi er såppas mange som har utstyr osv. så prøver vi og skaffe oss en bane til våren.

Vi som spiller litt mer aktivt har allerede skiftet maske og markør siden vi startet. Og nå har jeg også lyst på nytt utstyr. Er lei av ballbrek i hytt og pine..

Alle bruker nå Co2 men vi bytter til luft snart.

 

Så jeg trenger da:

En lufttank (Vil den 0.8l 200BAR flasken til under 1000kr fungere fint)

Et magasin

En markør som funker til både skog og bane spill (Hva er det som gjør en markør til en skogs/banemarkør egentlig?)

 

Vil en Invert Mini duge?

Tenker på noe rundt 4500kr, kan også bestille fra utlandet om det lønner seg. Takke for alle tips :yes:

Lenke til kommentar

Den 0.8L tanken til 700 eller hva den koster er helt ok. Grunnen til at endel går for de dyre tankene er pga de gjerne er av karbonfiber, og hens er veldig lette i forhold til de billige tankene av stål.

 

Grunnen til at mange bruker begrepet skogsmarkør om enkelte markører, er at i woodsball er det gjerne ikke 20bps som teller. Når man går over til speedball er det gjerne å foretrekke bra skudd rate og "rett" skuddbane.

 

En annen ting som gjerne beskriver woodsball markører, er at de ofte er mekaniske og enkle å vedlikeholde, da man gjerne spiller i regn, søle, snø, og fyller markøren med dritt.

 

Invert Mini vil nok duge ja, men med tung tank bak, vil du kanskje føle den blir veldig baktung og ubalansert. Ellers så trenger mini å bli skutt inn før du kan justere den skikkelig etter din egen smak. Gjerne en fordel om du får testet en Mini som tilhører noen andre før du selv kjøper (om mulig).

 

Angående magasin, så er det mange forskjellige meninger om hva man bør kjøpe. Jeg liker Empire Reloader II, enkel i design og funksjon, men fungerer veldig bra. Magasinet rører rundt hver gang du skyter (evt banner høyt nok), da i stedet for ballsensor, brukes det mikrofon.

 

Evt kan du gå for et magasin som mater markøren direkte mer eller mindre, da har f.eks Viewloader eVLution 3 fått mye god kritikk.

 

Anbefaler deg å bruke f.eks pbreview og lese litt om de forskjellige, da smaken er forskjellig fra person til person.

 

Lykke til.

 

btw, hvor holder dere til?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...