Gå til innhold

Tatt av fotoboks


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
litt offtopic, men dere kan jo kanskje vurdere det samme som en gærning i Bodø gjorde.. tok fram en revolver og skjøt i linsa på'n,, ble nedlagt i 4-5mnd...|D

 

forskjellig man gjør for å unngå bot..:S

6173658[/snapback]

Som Mr.Berg sier har det ingen betydning om man allerede har blitt tatt isåfall... Bildet blir sendt til kontrollsentralen i samme sekund som du blir tatt. Det er slutt på at filmrullen ligger igjen i fotoboksen et par måneder. ;)

 

Å skyte ned linsa vil sikkert ta en stund å fikse ja, men det hjelper jo bare andre bilister, og ikke deg som allerede er blitt tatt. :p

Lenke til kommentar
Kjørte langs E18 på grensa Aust-Agder/Telemark her om dagen. Er en som har malt alle fotoboksene på strekningen gule.  :!:

6175542[/snapback]

Opplevde noe av det samme i Hordaland mot Sogn og Fjordaene sommeren for et par år siden. Alle fotoboksene (og de er det en del av) hadde hvite runde klistremerker over linsa. :p

Lenke til kommentar

Hmm, jeg har på følelsen at vi ikke er den første russebilen som er blitt tatt Håvard, og at de sikkert har en egen policy når det gjelder russebiler ellerno, fordi alle prøver å snakke det bort :p Skulle i hvert fall ikke forundre meg.

 

Får se hva som skjer, men legg bort den der irriterte tonen som Gjensidige-dama fikk servert :p

Lenke til kommentar

Utdrag fra veitrafikkloven:

 

§ 1. Trafikkforseelser som kan bøtelegges ved forenklet forelegg

 

1. Overtredelse av vegtrafikkloven § 5, jf. trafikkskilt 362 og 366 og/eller fartsgrense etter vegtrafikkloven § 6, samt overtredelse av forskrift om forbud mot bruk av beltemotorsykkel (snøscooter) på offentlig veg eller overtredelse av § 4 i forskrift om kjøring med motorvogn i terrenget og på veg ikke åpen for alminnelig ferdsel

- når fartsgrense på stedet er 60 km/t eller lavere, og fartsoverskridelsen er,

a) til og med 5 km/t kr 600,-

b) til og med 10 km/t kr 1600,-

c) til og med 15 km/t kr 2900,-

d) til og med 20 km/t kr 4200,-

e) til og med 25 km/t kr 6500,-

- når fartsgrense på stedet er 70 km/t eller høyere, og fartsoverskridelsen er,

j) til og med 5 km/t kr 600,-

k) til og med 10 km/t kr 1600,-

l) til og med 15 km/t kr 2600,-

m) til og med 20 km/t kr 3600,-

n) til og med 25 km/t kr 4900,-

o) til og med 30 km/t kr 6500,-

p) til og med 35 km/t kr 7800,-

Endret av OpterCop
Lenke til kommentar
Stemmer sikkert bra det ja.. kjørte i 74 km/t i 50-sonen jeg og fikk heftige 6500,- + 2 prikker....

6181196[/snapback]

Oi, fått bot Voluz? :ohmy:

 

Hvor var det du ble tatt?

6181238[/snapback]

Hehe, fikk en stygg bot ja... men ca. 10 måneder siden nå. :ermm:

 

4-felts vei og 50 km/t er jo høl i hodet, så jeg gav på litt.... :p Ble tatt i Torbjørn Bratts veg på Nardo i Trondheim om det sier deg noe... :p

Lenke til kommentar

Nye skilter

Muligens litt tynt, men så vidt jeg husker ble fotoboksene i området varslet med den nye typen skilt, som først gjør seg gjeldende 1. juni 2006. Skal jeg være like kverrulerende som jeg pleier å være, kan jeg si at jeg ikke hadde noen forutsetning for å vite hva dette skiltet betydde, før jeg f.eks. så en nyhet om det på NRK1 i går.

 

Har jeg som bilist plikt til hver dag å oppdatere mine skiltkunnskaper, i tilfelle Vegvesenet har funnet det for godt å innføre et par nye skilter? Bør jeg ikke få info om dette i posten? Jeg mener, jeg betaler 2865,- i året - penger som i alle fall ikke går til utbedring av veiene her til lands.

 

Betyr skiltet at det er mulighet for å ta portrettbilder rett rundt svingen borti høgget der? :p

Lenke til kommentar
Nye skilter

Muligens litt tynt, men så vidt jeg husker ble fotoboksene i området varslet med den nye typen skilt, som først gjør seg gjeldende 1. juni 2006. Skal jeg være like kverrulerende som jeg pleier å være, kan jeg si at jeg ikke hadde noen forutsetning for å vite hva dette skiltet betydde, før jeg f.eks. så en nyhet om det på NRK1 i går.

Tro meg, dette har jeg prøvd meg på.. Og det er ikke slik at boksene MÅ være skiltet for å kunne stå der, det er så enkelt at de bruker skiltene for at effekten av boksen skal vare over en lengre strekning (skilt---->boks). Husk at boksene ikke er der for å håve inn cash(selv om skulle tro det), men for å få folk til å holde fartsgrensen, og da blir effekten større med skilt i tillegg..

 

Det er heller ikke slik at det står ett skilt for hver fotoboks(det har jeg og prøvd meg på :p), kun minimum et skilt i hver kommune. DVS at det kan gå 3 bokser på 1 skilt.. Strekningen Kr.sand-Oslo er det eget skilt foran hver boks, bortsett fra én. Noe som ga meg en bot på 5000 og et par søte prikker.

 

For å oppklare noe annet som tydeligvis er feiloppfattet her, man får _ikke_ bildet i posten, men om man sier man ikke kjørte, blir man bedt om å komme ned å se på bildet. Du kan heller ikke få det med deg hjem for å ramme inn.. :tease:

Lenke til kommentar

Hadde vært artig å selge russebilen med fotoboks-bilde i plexiglasset ellerno... Jeje, der brast den drømmen.

 

Vi ringte uansett tidligere i dag og prøvde oss på skiltgreia, samt at han som ringte ba om å få se på bildet. Da sa de at de skulle se mer på saken, og da tar det sikkert enda lenger tid før regninga kommer, og før bildet kommer til lensmannskontoret...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...