Gå til innhold

Tråden for utvekslingsstudenter


MartinF

Anbefalte innlegg

Har blitt godkjent av både Explorius og Speak. Veldig usikker på hvem jeg vil reise med.

Jeg vil være sikker på at jeg får byttet familie dersom jeg ikke trives ved den jeg får "tildelt". Leste ei jentes blogg som dro med Aspect, hun fikk hjelp til å bytte familie kun èn gang. Den andre gangen(blir altså hennes 3 familie) fikk hun beskjed fra områderepresentanten om at hun skulle sendes hjem. Men neida, hun gikk rett på sak og skaffet seg ny vertsfamilie på egenhånd. .. Jeg vil ikke havne i samme krise! Og såvidt jeg vet er det noe mellom Speak og Aspect. Så jeg står her, vipper litt frem og tilbake.. Tror jeg trenger noen tilbakemeldinger fra personer som har dratt med disse to organisasjonene. Hvem er greiest å ha med å gjøre? Hvem er mest hjelpsom?

 

Lykke til dere som drar og har dratt nå i år! :-)

 

Har forresten lest Nybbs negative ord om Explorius. Noen fler der ute? Campen er dessverre ikke like viktig for meg som det er å skifte familie dersom det ikke fungerer.

Det bør jo ikke være for lett å bytte familie heller. Er det noe som er riv ruskende galt, som f.eks. at de tror at du er en slave for dem, at de ikke behandler deg pent, ikke gir deg mat osv, så tror jeg de fleste organisasjoner vil forstå dette, og ordne med ett bytte.

 

Men vil du bytte familie, bare fordi de ikke er rike nok, bor på feil plass, eller ikke lever opp til forventingene dine, synes jeg ikke det er rett at man skal bytte familie. Husk at det er du som skal følge deres regler, og leve sammen med deg. Jeg sier ikke at du skal finne deg i alt, men man må ha ett åpent sinn, og være klar over at mye kan være annerledes. Husk at det er de som tar imot deg, ikke omvendt! ;)

 

 

Klart det! Er en ellers så grei jente å ha med å gjøre, tilpasser meg veldig lett både regler, miljø osv. (Tilbakemeldinger etter en måned i utlandet med venninne og hennes familie, osv. Klar over at dette ikke kan måle seg med hva jeg har i vente.)

 

Hjemme er jeg et nogelunde fritt menneske, og får lov til ganske mye. Jeg vet at jeg vil bli plassert i et hjem med noen meget strammere tøyler. Men, dette uroliger meg ikke overhode! Føler jeg er så forberedt som en kan bli på dette området, egentlig. En ukjent familie åpner hjemmet for en ukjent student. Klart en skal følge familiens regler når det er deres hjem, og de som har takket ja til å "ta hånd" om deg.

 

Men, hvis det bare ikke fungerer mellom oss som personer(jenta jeg før har nevnt her ble kalt stygg osv., av vertsfaren), eller som du sier; jeg blir mer eller mindre brukt som slave, vil jeg være sikker på at det er mulig å få byttet familie. Det er tross alt familien jeg vil tilbringe mest tid med, og det første som møter meg når jeg kommer hjem fra skolen. Jeg vil kunne slippe å gå rundt og grue meg til å komme hjem! (Hvilket jeg ikke tror vil bli et tilfelle.)

 

 

- Men sjansene er jo der. Og det er dette som engster meg. Jeg vil nødig havne i samme situasjon som jenta jeg har snakket om. Vil ikke la vertsfamilier hindre meg i å ville fullføre året mitt. Vil ikke bekymre meg om å måtte dra hjem dersom jeg blir behandlet dårlig hos en familie. Klart, jeg gjør min del og de gjør deres. Jeg vil gjøre det jeg kan for at det skal fungere, men igjen; vil slippe å tvinge meg selv til å bli hos en "ufyselig familie" i frykt for å bli sendt hjem. Litt tvinging er jo helt OK, men dersom det blir utholdelig..

Da forstår jeg, så lenge du har ett åpent sinn, så tror jeg det meste skal gå bra! :) Er nok mange som ikke har tenkt på at vi i Norge faktisk er veldig selvstendige når vi er unge, vi blir ikke behandlet som barn! :)

 

Men skulle uhellet være ute, ser jeg for meg at en liten organisasjon er bedre enn en stor (Les, EF). Har de mange studenter og holde styr på, er det nok vanskeligere å ta tak i slike saker på en ordentlig måte! For det er viktig at organisasjonen stiller opp når man virkelig trenger den. Nå har jeg enda ikke reist, og jeg håper virkelig at jeg ikke kommer til å få behov for å bytte familie, men hvis det skal bli nødvendig, har jeg tro på at Explorius (eller ICES, som er organisasjonen min i USA), stiller opp for meg.

 

 

Hvor mye er det vanlig å få i stipend? Jeg fikk 43 k, lurer på om dette er vanlig?

Tror det er vanlig å få rundt 40k ja. Nå er jeg i samtale med skolen, angående om jeg får godkjent året mitt eller ikke. Håper det ordner seg! :)

 

 

Sant!

 

Har du fått vite noe? Stemmer det at du reiser med Explorius?

 

Jeg har ikke fått vite noen ting. Jeg reiser med Explorius ja :)

Ta gjerne en titt på bloggen min her. (jeg er kar, så jeg driver ikke sånn kjerringblogg med mote, party og sånn drit, kun interessant stoff angående utvekslingsåret ;))

Jeg har heller ikke fått vite noe, enda! :p

 

Håper jeg våkner til en mail en dag i løpet av de nærmeste dagene.. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dagens høydepunkt er når jeg sjekker mailen når jeg står opp (som regel i 13-14 tia).

 

Dagens nedtur er når det ikke venter en mail fra Explorius på meg der.

 

Og enda værre er det når jeg har fått mail fra Explorius, men det er noe de sender til ALLE studentene.. :(

 

 

Men vil heller våkne til en mail som sier at jeg har fått familie, og drar om en uke. Enn å få en telefon om at jeg har fått familie, men jeg må dra om 24 timer.. :/

 

Men jeg har begynt å pakke da! :p

Lenke til kommentar

Ringte for å få tak i Leonie idag etter ett mislykka forsøk på å nå henne igår, da hun ikke svarte. Fikk høre idag at hun var i New York. Også er det liksom hun som kan få svart på spørsmåla mine, om ting som begynner å haste litt. Dessuten var verken Lillian eller Karense der før neste uke.

Så sånn sett syns jeg explorius er litt dårlig bemannet.

 

Opptatt: Jeg ble ringt klokka 13.00 igår jeg. Fikk vite at de kom én dårlig og én god nyhet. Hadde helst sett at jeg hadde fått mailen uten noen dårlig nyhet. Sugde å høre at New York-reisa ikke kunne la seg gjøre.

Han jeg snakka med sa det var fullt på New York-turene, fram til skolestart på skolen min, som er om 10 dager. Fullt? Pinlig...

 

Nybb: Hvilken organisasjon har du i USA? Er jo organisasjonen i USA som er treig. I mitt tilfelle så hadde jeg to familier, før den endelige familen. Hos førstnevnte ordna det seg ikke med offentlig skole, og jeg fikk tilbud om kristne privatskoler. Den endelige familien sa de hadde brukt 2 uker på å plukke meg ut. Med andre ord; er ikke explorius som er treige ;)

Lenke til kommentar

Kjøper folk gaver til velkomstfamilien? Skal jeg ha med både til velkomstfamilien og til vertsfamilien når jeg får høre mer om den.. ?

 

Jeg kjøpte gave til velkomstfamilien min, men siden jeg bare fikk sagt hei til dem på flyplassen ga jeg heller gaven til IECen min siden jeg bodde hos dem en dag :)

 

Hva heter velkomstfamilien din? Lurer siden både antall barn, den tyske studenten og by stemmer godt med velkomstfamilien jeg fikk :)

 

Edit: Hadde også gave til vertsfamilien selv om jeg fikk dem rett etter at jeg hadde reist til campen :)

Endret av Bellamella
Lenke til kommentar

Kjøper folk gaver til velkomstfamilien? Skal jeg ha med både til velkomstfamilien og til vertsfamilien når jeg får høre mer om den.. ?

 

Jeg hadde med gaver til min vertsfamilie, men de hadde hatt studenter i sånn 25 år elns så de hadde jo en hel hylle full av troll. Mange i utlandet liker ikke Norsk sjokolade så godt heller tror jeg, i vertfall ikke Engelskmenn. Sørlands chips var de helt gærne etter da. Anyway er vel greit å ha med en liten gave men jeg ville ikke brut skikkelig mye penger på det, vertfall ikke over 100lappen. En pose norske drops og en norsk stein/statue(sånn typisk fra turistbutikker) er nok synes nå jeg :)

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar

Hehe takk, da kjøper jeg noe småtteri til både velkomst- og vertsfamilien! :)

 

Bellamella: Familien heter Pessolano, de de har 5 barn. 3 gutter og 2 jenter :)

 

Må forresten spørre om en ting til; husker det var en liste som gikk rundt i tråden her med masse spørsmål til familien. Noen som har den?

Endret av robbern9292
Lenke til kommentar

Amerikansk sjokolade smaker forferdelig, spesielt Hershey's (herrejesus, det er så jævlig). Melkesjokolade var en slager her, og ikke minst brunost - de elsket de. Ellers fikk jeg tilsendt både vaniljesukker og mer til i posten, de selger de ikke der. Ikke slik vaniljesukker vi bruker her i hvert fall... Det er en nettbutikk man kan bestille det fra også, men da må du ha VISA-kort.

 

Troll og slikt piss hadde jeg aldri tatt med. De er jo ikke direkte pene, og hvem vil virkelig "pryde" hjemmet sitt med noe slikt? Hadde jeg aldri ønsket velkommen i mitt hjem, ALDRI.

Lenke til kommentar

Dere er heldige ass, bare venter på at skolen med studiespesialisering skal ringe meg og si at 3 stykker har takket nei sånn at jeg kan begynne der :roll:

 

Har regna litt på det de siste dagene, og med stipendet så tror jeg jeg har råd til et utvekslings år i Usa, så nå håper jeg at jeg kommer inn på Stusp. Og hvis jeg kommer så langt får jeg ta en prat med mor og far.

 

Bare lurte på en ting, dere som skal dra, hvor mye lommepenger plannlegger dere å ha med? Har hørt om folk som skal bruke 4000kr i måneden og sånn, og det synes jeg er litt insane.

Lenke til kommentar

Hehe takk, da kjøper jeg noe småtteri til både velkomst- og vertsfamilien! :)

 

Bellamella: Familien heter Pessolano, de de har 5 barn. 3 gutter og 2 jenter :)

Må forresten spørre om en ting til; husker det var en liste som gikk rundt i tråden her med masse spørsmål til familien. Noen som har den?

 

De var velkomstfamilien min :D Jeg var på camp med den tyske utvekslingsstudenten de hoster :)

Lenke til kommentar

Hehe takk, da kjøper jeg noe småtteri til både velkomst- og vertsfamilien! :)

 

Bellamella: Familien heter Pessolano, de de har 5 barn. 3 gutter og 2 jenter :)

Må forresten spørre om en ting til; husker det var en liste som gikk rundt i tråden her med masse spørsmål til familien. Noen som har den?

 

De var velkomstfamilien min :D Jeg var på camp med den tyske utvekslingsstudenten de hoster :)

Aaah så koselig da! :) Var de hyggelige? :o Eller.. Har fått inntrykk av det etter det jeg har pratet med dem om, men kunne vært greit å vite :p Er de strenge?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...