Gå til innhold

Urimelige vilkår for opplåsningskode hos tele2.no


Anbefalte innlegg

datating; du mener altså at i tillegg til de 1500 kronene tele2 krever for å bryte feks tele2 45, så er det spyttet inn enda 2000 kr på telefonen bare fordi den er låst. Halvparten av det du nettopp har skrevet henger ikke på grep, og det faktum at du sier du jobber for expert (jf. tidligere) får meg til å lure på hva du vet om sponsingen.

 

Det du antyder med w800i eksemplet er at de i tillegg til en formidabel sponsing via binding, i tillegg sponser 2000 kr pga telefonen er låst.

 

Ja, jeg vet om unlock etc, men disse tukler med softwaren, og jeg ville helt ungå det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
datating; du mener altså at i tillegg til de 1500 kronene tele2 krever for å bryte feks tele2 45, så er det spyttet inn enda 2000 kr på telefonen bare fordi den er låst. Halvparten av det du nettopp har skrevet henger ikke på grep, og det faktum at du sier du jobber for expert (jf. tidligere) får meg til å lure på hva du vet om sponsingen.

 

Det du antyder med w800i eksemplet er at de i tillegg til en formidabel sponsing via binding, i tillegg sponser 2000 kr pga telefonen er låst.

 

Ja, jeg vet om unlock etc, men disse tukler med softwaren, og jeg ville helt ungå det.

5807077[/snapback]

Jeg har ikke sagt at jeg vet provisjonen på Tele2 (og det er jo fordi det ikke selges der jeg jobber).

 

Hva er det som ikke henger på grep her?

Det at Tele2 ikke uten videre vil gi slipp på mange kroner er jo forståelig siden de tydeligvis sponser telefonene veldig mye og det skjønner jeg godt!

 

EDIT: Tar de 1.500 kr. for å si opp abo + 2.000 kr. for telefonen er det såklart urimelig - det skal jo kun være en avgift hvis du vil kjøpe deg ut synes nå jeg.

Endret av datating
Lenke til kommentar
Sony Ericsson W800i helt åpen: 3.148 kr.

Sony Ericsson W800i m/ Tele2 Mobil Pluss: 990 kr.

 

Forskjell: 2.158 kr.

 

Her er det klart at Tele2 spytter inn en god del, vet ikke akkurat beløpet, men vil tippe det ligger mellom 1.500 kr. og 2.000 kr. ;)

 

Den samme prisforskjellen kan du f.eks. også se på D600 så her er det klart at Tele2 gir det billig telefon hvis du vil være kunde hos dem å bruke telefonen på ditt abonnement...

 

Telenor og NetCom har jo ikke like stort avslag og det kan du jo enkelt se overalt...

5807028[/snapback]

 

Tingen her er faktisk at Tele2 selger telefonen og taper penger på det, og dette for å få kunder fra andre operatører.

Jeg jobber selv for en av de store elektrokjedene som mobilselger, og det skjer tritt og ofte at vi selger telefoner med abonnementer og taper penger totalt sett på dette. Si at min butikk tar inn mobiltlf til 2500 i kostpris og selger denne til Mr.forbruker for 799 kr med feks netcom activetalk. Det vil da si at butikken får 799 kr for telefonen + 1200 kr i provisjon fra netcom, totalt sett 1999 kr. Da taper vi over 500 kr på bare dette salget. Så neste gang dere tenker på å prute på mob med abb, bare glem det.

 

ed:

Dvs at operatørene tjener stort sett penger på å selge subsidierte telefoner så lenge folk bruker dems abb, mens butikkene taper penger på dette.

Endret av Beop
Lenke til kommentar

Jeg skjønner at selskapene har bindingstider og må ta slike gebyrer for brudd på bindingen. (Hva er poenget med å låse opp dersom man skal holde seg til bindingen?)

 

Det jeg ikke skjønner er at det er lov å ha slike bindinger. Det er jo ikke lenge siden myndighetene fastsatte at det skulle være lov å bryte forsikringer i løpet av "bindingstiden" og at prisen man skulle betale for forsikringen var samme andel av totalprisen på forsikringen som andelen av forsikringsperioden man har benyttet. Jeg synes selskapene bør påbys å skille på de to tjenestene de tilbyr: avbetaling av telefonen og telefonabbonement. Hvis man vil forlate en av delene bør man også kunne gjøre det uten urimelige kostnader. F.eks om man vil bytte operatør så bør man få lov til det uten noen andre kostnader enn en rimelig omregistreringsavgift, mens man fortsetter avbetaling av telefonen til det første selskapet, eller velger å kjøpe telefonen ut av avbetalingsordninga eller vil flytte avbetalingstjenesten til et annet selskap.

Lenke til kommentar
ed:

Dvs at operatørene tjener stort sett penger på å selge subsidierte telefoner så lenge folk bruker dems abb, mens butikkene taper penger på dette.

5807601[/snapback]

 

Jeg jobber i en av de største mobilkjedene i landet. Vi taper ALDRI penger på et salg (så lenge vi selger til annonsert pris.) Når vi f.eks selger en telefon til 1 krone så er kombinasjonen av innkjøpspris og subsidier slik at vi i det minste tjener en 100-lapp.

 

De eneste kjedene som driver den praksisen du snakker om, er store kjeder som Elkjøp osv. De lokker med tilbud som er langt lavere enn konkurrentene, og taper penger på det. Personalet læres opp til å selge noe annet enn de annonserte lokkevarene og antallet varer på lager er aldri særlig stort. De vil jo ikke tape "for mye".

 

Poenget mitt her er at det du nevner ikke er vanlig praksis. Fortjenesten på mobiltelefoner er svært lav, det er helt riktig. Men salg med tap er det ikke mange som driver med.

 

-snubbel

Lenke til kommentar
Hvorfor skal du fjerne operatørlåsen for å kjøpe deg en ny telefon?

5808271[/snapback]

 

Jeg tipper at Christian ønsker å benytte et tilbud for så å bryte avtalen med én gang for å spare noen hundrelapper i forhold til å kjøpe en telefon uten abonnement.

 

-snubbel

Lenke til kommentar

Alle her er klar over at man bare kan levere en hvilken som helst tlf hos GSMTEKNIKK og få den åpnet for 299,- :D

Selv om den er låst i 12 mnd

(for de eier ikke skrupler)

 

tenkte jeg bare skulle nevne det hehehe

 

 

og forresten TELENOR tar 1500 viss man bryter i bindingstid

Endret av Goldeneye
Lenke til kommentar

Siden jeg like sågodt er i gang med dette, så kan jeg fortsette.

 

Jeg har Tele2 45, men jeg har også youngtalk, der foreldrene betaler hele kostanden, og jeg har gratis sms som en følge av det.

Siden tele2 45 abonnomentet ligger ubrukt, så tenkte jeg at jeg kunne kjøpe en telefon med litt lavere pris, slik at jeg endelig fikk løst problemet med at jeg sitter uten telefon hver gang N90en (jf. Annen sak) går inn på verksted og tar seg en tur til Tyskland.

 

Tingen er at:

1. Tele2 opplyste til meg at de ville kreve 2000 kroner for koden (Alene!)

2. Bryter jeg bindingen så ville jeg bli avkrevd for det og. Sist jeg sjekket kontraktet (stund siden), så var det vel 1400 kroner.

 

Sum sumera er at jeg måtte betalt 3400 kroner ekstra for å komme helt ut av det, eller 2000 kroner bare for å få låst opp telefonen.

 

Jeg syns dette er urimelig ettersom jeg føler at jeg betaler vanvittig mye, for noe andre operatører greier å gjøre billigere. Jf at Telenor feks lar meg få koden gratis hvis jeg binder meg til dem.

 

Jeg finner det hele urimelig uansett, fordi summen for å låse opp en telefon ikke passer inn til sposningen som fremgår av sidene deres (grovt regnet).

 

Hvorfor jeg vil kjøpe en telefon med lås etc. Står nå så godt forklart ovenfor at flere spørsmål er overflødig, føler nå jeg.

 

Datating; jeg oppfattet deg slik at du mente at prisen for kode etc var helt grei, fordi det er det de sponser med. Det er jeg grovt uenig i, men hvis jeg misforstod deg og var litt skarp i tonen, så beklager det.

 

Hva angår GSM teknikk, de tar ikke alle telefoner, og prisen er 199 for de fleste sist jeg sjekket.

Lenke til kommentar

Hvis låsen fjernes, mister operatøren muligheten til inntjening via telefonen de har sponset. Man kan da på den ene siden si at pris for opplåsing skal være lik den rabatten man får, men på den annen side mister operatøren potensielt mye mer penger enn som så. Tele2 har tydeligvis bestemt seg for at potensielt tap er noe rundt 2000 kroner og det er det de velger å kreve av kunden. Fair enough.

 

-snubbel

Lenke til kommentar
(...)

Jeg mener ordningen fungerer helt fint som den er i dag. Det er HELT frivillig å inngå en binding, og dersom ikke folk klarer å tenke litt igjennom hva de skriver under på er det faktisk deres problem.

 

Dersom man har behov for muligheten til å bytte operatør uten å kjøpe seg ut av avtalen kan man jo bare kjøpe seg en ulåst telefon uten binding. Dersom man ikke har råd til det får man ta en billigere telefon eller være uten.

 

Det er faktisk mulig å bryte bindningsiden å betale en tilsvarende del tilbake alt etter hvor lenge man har hatt den. Hos Tele2 starter dette gebyret på en høyere sum enn det forhandlere får i provisjon. Hvorfor det er slik vet jeg ikke.

 

Brudd på operatørlåsen må holdes helt adskilt fra dette. Man er jo også klar over at telefonen er låst når man kjøper den. Er det et problem, kjøp en ulåst!

Lenke til kommentar

Skjønner ikke at dette er noe problem...man må jo være klar over hv man kjøper...derfor telefonen er så billig!

 

Kjøpte min samsung E730 for 299 i Januar jeg...kjøpte et Champion abbonement i tillegg, og lar bare tele2+ abbonementet ligge i skuffen...299+ 12*119 = 1727... Det er et røverkjøp spør du meg..Knallfornøyd:D

Lenke til kommentar
Hvis låsen fjernes, mister operatøren muligheten til inntjening via telefonen de har sponset.

5811609[/snapback]

For å flisespikke litt: Operatøren taper ingenting på at låsen fjernes. Operatøren taper dersom abbomenementet ikke blir brukt så mye som de har forutsett at det skal bli. F.eks hvis eieren av telefonen bruker et annet SIM-kort i telefonen til daglig og bare ringer en gang i måneden eller to for å simulere at abbonementet er i bruk. Abbomementene er som regel langt dyrere enn de billigste nettopp for å fungere som en slags avbetaling. Dersom SIM-kortet ikke brukes så unndrar jo eieren avbetalinga si og det er dette operatøren vil forhindre. Men det er altså ikke fjerningen av låsen som er problemet. Problemet er eventuell manglende avbetaling.

 

Hvis operatør-tjenesten og avbetalingstjenesten (som egentlig er en banktjeneste på linje med lån) hadde blitt adskillt så ville det forenklet bytte av telefon, forenklet sammenligning av priser og forenklet bytte av SIM-kort, låseproblematikken osv.

Lenke til kommentar

Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være et problem hvor mye de tar for å låse opp telefoner.

 

Skal jeg være helt ærlig så mener jeg at telefoner ikke skulle kunne bli låst opp før bindingstiden er over.

Når du kjøper telefonen så står det ganske tydelig over hele esken hvilken teleoperatør denne telefonen er handlet hos, og hvor lang bindingstid det er på den. Så det er ikke noe skjult hake.

Det er som regel også de med bindingstid\operatørlås(hva dere vil kalle det) som har de laveste prisene, nettopp på grunn av dette.

 

Om du så vil spekulere og spare penger på telefonkjøpet med bindingstid ved å bryte abbonementet og så gå over til noe annet, så får du sjekke nøyere etter før du handler telefon.

 

Hvis det ikke hadde vært mulighet til å låse opp før tiden, så hadde ikke dette vært noe problem.

 

Jeg mener ikke at det er en operatør sin feil at du vil bryte en avtale som ble inngått når du kjøpte telefon. da mener jeg de skal kunne ta så mye de vil for å la deg bryte, (de forandra jo ikke akkurat prisene når du sa du ville bryte).

 

I bunn og grunn, du kunne jo handlet telefonen uten lås og sluppet å komme inn her og grini etterpå fordi du mener at de tar for mye for å bryte noe DU var villig til og valgte og være med på.

Lenke til kommentar
Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være et problem hvor mye de tar for å låse opp telefoner.

5812417[/snapback]

Bare for å sette det litt på spissen: Synes du det hadde vært OK om operatørene hadde satt prisen for opplåsing av telefonen til 10.000 kroner?

 

Sponsing av telefoner gir selvfølgelig lave priser på selve kjøpet av telefonen, men så er jo prisen på abbonementene så høye at det skal betale ned telefonen i løpet av bindingstida. F.eks 99 kroner per måned i 1 år + 199kr i innmeldingsavgift = 1387 kr. Ofte tilbys det samme abbonementet uten månedsavgift og innmeldingsavgift til de som ikke kjøper sponset telefon. Månedsbeløpet og innmeldingsavgiften kan altså sees på som et forbrukslån man betaler månedlige avdrag på. Jeg ser ingen grunn til å forby eller ta overpris for innløsing av dette lånet. Alle banker har denne muligheten, samt mulighet for å bytte bank man har lånet i. Hvorfor skal dette forbys eller gjøres umulig for forbrukslån til mobiltelefoner?

Lenke til kommentar
Bare for å sette det litt på spissen: Synes du det hadde vært OK om operatørene hadde satt prisen for opplåsing av telefonen til 10.000 kroner?

Egentlig er det helt greit for meg. Det også greit om noen setter prisen på en sjokolade til 10000 kr. Men tror du jeg kjøper den? Det er heller ikke påbudt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...