Gå til innhold

PHP·pub - Programming With Attitude - and beer


Anbefalte innlegg

Startet som en liten utveksling av tanker i denne

tråden, men for å ikke ødelegge tråden der helt, så tar jeg med ting inn her istedenfor.

 

Vel, over 80% av webhoster kjører fremdeles PHP4, så jeg stiller meg veldig skeptisk til å bytte ut ext/mysql med ext/PDO eller enda et rammeverk å holde styr på i tillegg til mitt eget. :) Greit nok å gjøre slikt når en drifter egen server, eller spesifikt har valgt å kjøre programvaren på en PHP5-server, men når applikasjonen skal kunne distribueres mellom et utall forskjellige plattformer og oppsett blir det ikke fullt så enkelt å ta i bruk det nyeste nye. Selv SimpleXML er for nytt til at jeg tør å gjøre meg avhengig av det...

9068877[/snapback]

 

Today it is exactly three years ago since PHP 5 has been released. In those three years it has seen many improvements over PHP 4. PHP 5 is fast, stable & production-ready and as PHP 6 is on the way, PHP 4 will be discontinued.

 

The PHP development team hereby announces that support for PHP 4 will continue until the end of this year only. After 2007-12-31 there will be no more releases of PHP 4.4. We will continue to make critical security fixes available on a case-by-case basis until 2008-08-08. Please use the rest of this year to make your application suitable to run on PHP 5. '

Ved å lage programvare som kjører på en versjon som snart ikke støttes mer, gir du webhotellene valget å ikke oppdatere, noe som egentlig er uhørt. Wbhotell som etter tre år fortsatt kjører php4 alene er ikke verdt å satse på, og det burde snart forbrukerene få beskjed om også.

 

Ja, jeg forstår at du vil nå ut til størt mulig kundemasse, men på en annen side så risikerer du ende opp med samme problem som micrsoft og bakoverkompatibilitet.

Nei, jeg tror det beste er å holde programvaren på en plattform som er støttet en god stund fremover. Men det er også viktig å styre litt klar av cutting-edge, ettersom en del webhoteller er treige med å oppdatere(duuh), og php ofte introduserer en del bugs i nye funksjoner.

 

Hvilken versjon av php er den "laveste" du har valgt å støtte, og hvorfor?

9070789[/snapback]

 

4.3, men det betyr ikke at koden ikke vil kjøre fint i hverken 5.2 eller 6.0. :)

 

Visste forresten ikke at de hadde annonsert EOL på PHP4 enda, så de diskuterte det på developer-listen for noen uker siden, men rasmus var veldig imot det, så jeg trodde de droppet det.

 

Uansett, skal du lage noe som du ønsker brukes av flest mulig, har en ikke råd til å stenge ute 80% av brukermassen, uansett hvor inkompetente de må være. En såpass stor webhosting-leverandør som Servetheworld oppgraderte til PHP5 først i vår en gang, og da kun til dem som spesifikt ba om å bli oppgradert. Velger jeg å benytte meg av features som bare eksisterer i 5.x, er det like dumt som å velge å benytte meg av ting som Internet Explorer ikke støtter (80% markedsandel i begge tilfeller). Selv om vi optimalt sett burde ha gitt fingeren til IE og PHP 4.x, er det rett og slett selvskudd å finne på noe sånt.

 

De reelle fordeler ved PHP5 (OOP-kos) ville vi ikke kunnet utnytte uten en rewrite av store mengder av koden uansett. Husk at VB ble påbegynt lenge før PHP5 kom ut av beta. Så per i dag er fordelen ved å dumpe 80% av brukermassen kun det at vi kan benytte f.eks. ext/PDO og SimpleXML. Sånt sett er det ikke en lur ting å gjøre. :)

 

Men selvfølgelig, skulle jeg i dag begynt på et prosjekt hvor det ikke skal kunne distribueres rundt om kring, og hostingplattformen er kjent, ville jeg uten tvil valgt å benytte meg av så nye versjoner av ting som jeg bare ville. Problemet er bare det at når programmet skal kunne distribueres har jeg ikke den valgmuligheten.. :(

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Men kan være enig i at GoPHP5-initiativet er en god idé. :) Er noen features som skal på plass om neste versjon +1 som vil være vesentlig enklere å utføre med PHP5 enn PHP4 (plugins, f.eks.), og det kan være aktuelt å droppe PHP4 når vi får se hva resultatet av GoPHP5 og manglende support på PHP4 blir. :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+142

Noen som kan fikse kjapt REGEX for å få 8878th ut av dette for meg?:

!-RANK-!8878th!-RANK-!

 

Hvor 8878th også skal kunne være st, rd osv...

 

Sikkert enkelt, men jeg klarer det bare ikke, enda jeg har fikset regex før :hm:

 

Siste regex jeg har er /<b>!-RANK-!([0-9]?)(st|nd|th|rd)(.*[^!])!-RANK-!<\/b>/is

 

 

Kanskje noen ser at "Rank" på avataren min er satt til 0.. =)

 

Endret av Slettet+142
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg satt akkurat og skreiv en funksjon, hvor jeg plutselig fikk bruk for en variabel "utenfra". Uten å tenke deklarerte jeg funksjonen som global, og brukte den inne i funksjonen. Noe slikt:

 

<?php

$var = "hei";

function foo()
{
global $var;
echo$var;
}

 

Med tanke på at man kan ha argumenter (er det det heter?) på brukerdefinerte funksjoner, lurer jeg på om det er "gal kodepraksis" eller noe i den duren, selv om det fungerer.

Lenke til kommentar

Ved å ta variabelen inn som parameter så vet du at variabelen er satt. Du har ingen garanti for at en global variabel er satt med mindre den er en superglobal (_SERVER, _POST, _GET etc.)

 

Etter min mening er bruk av global "nei nei" med mindre du bare skal grise sammen noe raskt, men alle har jo sin mening.

Lenke til kommentar

Med tanke på videre utvikling av en applikasjon er globale variabler litt fy-fy. Hva skjer hvis du plutselig finner ut at "Nei, denne variablen her trenger da virkelig ikke være global! Vi flytter den inn i denne klassen"? Da sitter du litt i saksa. Ved å kjøre variabler inn som parametere har du bedre kontroll over det hele. Som Nazgul nevner veit man f.eks at den er satt.

Endret av Ernie
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+142

hmm. Hvordan lager man en "Widget"-motor(behandler) da?

Og ikke minst "Widgetsene"..? :p

 

Eller er det sånn at man kan bare inkludere f.eks "minwidget.php" til en side, men at en "Widget-kontrollør" sjekker at koden i minwidget.php ikke er skadelig elns? :dontgetit:

Endret av Slettet+142
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...