Gå til innhold

Funnet mobil - problematisk?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg mener at hvis du har muligheten til å finne ut hvem sin telefon det er, så må du nesten gjøre det og lever den tilbake. For noen år siden fant jeg en splitter ny sony-ericsson liggenes i snøen, mens jeg luftet bikkja. Hadde ekstremt lyst å beholde den selv, men jeg følte at det var min plikt å finne eieren og levere den tilbake. Du må tenke tanken på om det samme hadde skjedd deg. Du ville vel helst at de som fant 'din mobil skulle levere den tilbake?

Uansett, jeg krevde finnerlønn, og fikk det :D

 

Men det er vell ikke ulovlig å ta vare på noe du finner. Alt er lov om du bare ikke blir oppdaget. Litt kynisk sagt men..

Endret av T0th
Lenke til kommentar

Om telefonen var på når du fant den behold telefobnen til batteriet går ut, er det ingen som ringer og savner telefonen så bytt simkort og behold telefonen.

Første bud for de som mister telefonen er å forsøke å ringe den.

Bryr eieren seg så lite om telefonen sin at de ikke ringer til den etter å ha mista den så er det bare å beholde den, blir som at eier har stilltiende gitt den bort.

Har funnet 2 telefoner hvorav eieren ringte den ene så han fikk tilbake den.

Eieren av en spillerny Nokia 3210 ringte ikke i løpet av de 3 dagene batteriet varte så den beholdt jeg.

Er telefonen av så stiller saken seg litt annerledes ettersom eieren ikke har noen mulighet å ringe telefonen så da er det bare å levere den på hittegods på politistasjonen.

Lenke til kommentar

Jeg hadde GARANTERT levert den tilbake. En jeg kjenner fant en mobil på bussen(Sony ericsson). Så tok han vare på den, brukte den noen dager. Så en dag fikk han et brev i posten fra Politiet, om forespørsel om han hadde funnet en mobil, siden de sa de hadde sporet opp en stjålet mobil på adressen hans.

 

Da leverte han den fort :thumbup: Og han gjør ikke det engang til

Lenke til kommentar

Du bryr deg ikke mye om telefonen din om du ikke ringer den når du har mista den.

Det kan minne litt om de diskusjonenen som som er i begynnelsen av den store "Vi som digger EL-retur tråden" hvor juristspirer begynner å krangle om lovligheten av å rote i søpla til andre.

Har du mista noe og gidder ikke å løfte en finger for å få det tilbake så er det i mine øyne det samme som at det er kasta.

Regner med at det ikke er noen som leste om det jeg skrev når telefonen er avslått eller at eieren ringer.

Lenke til kommentar
Når du leverer inn en mobiltelefon til hittegodsavdelinga på politistasjonenn så kartlegges den og om eieren ikke dukker opp for å hente den så blir den destruert et halvt år etter.

5697790[/snapback]

Da har du i alle fall gjort ditt. Hva Politiet gjør, er for meg totalt irrelevant. Jeg har gjort det jeg kan gjøre, og overlatt telefonen til Politiet.

Lenke til kommentar
Lever mobilen tilbake!

 

For det første kommer du nok til å få lite glede av den om den sperres via imei nr. For det andre blir du tatt så sliter du.

5698780[/snapback]

En person som ikke ringer telefonen sin kommer neppe til å melde den stjålet/mistet heller.

Er man bedagelig så er man bedagelig!

Hva er enklest av å slå et 8 sifret nummer hvor man har en mulighet for at noen svarer på telefonen eller å gå på politistasjonen for å melde den savnet?

 

Folk som ikke ringer kan takke seg selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...