Gå til innhold

Emesis - Last ned nå!


Cuneax

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
I natt drømte jeg en veldig merkelig drømm, jeg drømte at Emesis var på IMDB, og at den hadde fått rundt om 8.5/10 i score  :!:

6139669[/snapback]

 

Hehe, morsomt.

 

Seinere i dag, eller til neste uke, skal jeg forsøke å ta opp redigeringen igjen i Pinnacle, ettersom Premiere Pro 2.0 ikke fungerer på denne PCen (kanskje en tidligere versjon gjør?). Det skal være teoretisk mulig å få klippet filmen i Pinnacle, har jo tross alt lagd en 1,5 timer lang film med det før.

 

Jeg fortsetter med å legge inn notater osv fra prosjektboka:

 

Dette innlegget var verken datert eller tittulert, men det står "Prolog" i margen. Det er skrevet mellom juni og september 2004

Tetan jobber på en Rimi i Nord-Norge. Han snakker lite, er ikek spesielt vennlig mot kunden og holder seg mest for seg selv. Dagene går sakte i det kalde nord og Tetan kjeder seg. Han bor alene på en hybel og jobber hver dag. Hans holdninger på arbeidsplassen gjør at han får kjeft av sjefen. Hjemme sitter han og pimper vodka mens han venter. Han venter. Han ser stadig på klokka. Han blir stadig mer og mer gretten på jobben. Han tar seg røykepauser alene. Han rydder flaskebordet. Stabler kasser. Sitter i kassa. Bipp bipp bipp bipp bipp bipp bipp bipp...

 

Det ser ut som han kommer til å klikke når som helst. Kollegene frykter ham. Men Tetan gjør ingenting... ennå. En dag jobber han på kvelden. Det er bare han og ei jevnaldrende jente igjen i butikken når de stenger. Når de skal gå ut bakveien blir de stanset av et par ranere. Med skytevåpen rettet mot seg blir de tvunget til å gå inn igjen. Ranerne spør hvem som er nøkkelansvarlig og jenta sier at hun er det. Den ene raneren fører jenta med seg inn på kontoret mens den andre raneren blir igjen på lageret med Tetan. Raneren kommanderer Tetan til å legge seg ned på magen med henda på ryggen, men Tetan nekter. Raneren blir enda mer aggressiv og truende, men Tetan rykker seg ikke. Når raneren skal til å bruke makt for å få Tetan ned, angriper Tetan. Han biter raneren i strupen og graver fingrene sine inn i øynene hans før han deiser ranerens hode gjentatte ganger mot flaskebordet. Blodet flyter.

 

Den andre raneren har fattet mistanke og beveger seg mot lageret med jenta som gissel. Han roper kameratens navn, får ikke svar og truer med å drepe jenta. Akkurat da får han en jernkrok i bakhodet som graver seg dypt inn i hjernen. Raneren blir paralysert, mister våpenet så jenta kommer seg unna og faller om. Tetan røsker jernkroken ut av hodet på raneren og ser opp mot jenta. [Han ber henne gi ham nøklene til butikken og gå. Her skal han rydde opp. Etter jenta har dratt drar Tetan likene ned i kjelleren. Han tar med seg redskaper fra personalrommets kjøkken. Etterpå ser han gjennom videoovervåkningen og trykker "delete".]

 

Kommentar:

Det som er skrevet i klammer på slutten var ment å bli valgfritt om man skulle ha med eller ei i filmen.

 

Denne prologen var starten på den opprinnelige tenkte, men svært uferdige historien som lurte inne i hodet mitt. Butikken jeg hadde i tankene var den jeg jobbet i for tiden, som hadde passet utmerket som location. Som vi kan se var dette en ganske så annerledes start enn starten i "Emesis", det er ganske artig å se hvordan historien har utviklet og forandret seg så til de grader. More to come later... ;)

Lenke til kommentar

Takk skal dere ha. For de som måtte lure på det, så er musikken i vignetten tatt fra introen av Ulvers "Lost in Moments", fra albumet Perdition City <3

 

Når det gjelder størrelsen på Emesis i vignetten, så kan jeg prøve ut større skrift og se om det faller meg bedre i smak. Men jeg har alltid likt det når en films tittel ikke skiller seg spesielt ut i vignetten :)

 

Og når det gjelder å få tak i de andre filmene, så må noen sjekke PMen sin :wee:

 

I kveld har jeg grovredigert scene 4, 5 og 6. Det må arbeides mye mer med dem før jeg blir fornøyd, så ingen fare for forhastning her ;)

Lenke til kommentar

Takk for det. Jeg brukte Pinnacle Studio 9 til å lage vignetten. Det er visst det programmet jeg må bruke til resten av filmen også.

 

Vignetten er et resultat av et veldig stort antall "titles" lagt oppå en svart bakgrunn, med redigering av tekstens posisjon for hvert 1/16-sekund eller noe sånt. Til slutt la jeg på "old film" med svart/hvit innstilling og "noise" med full amount, variation, transparency og color noise haket av.

 

Mest tidkrevende i redigeringen hittil :wee:

 

EDIT:

 

Glemte å nevne at jeg la til hvite bakgrunner blant den svarte som var innstilt til å bruke minst mulig plass av tiden (rundt 1/16 sek, ikke sikker, tipper vilt). Disse gir den blinkeeffekten. Jeg lagde noen av dem til å passe med rytmen til den vakre musikken.

Endret av cun
Lenke til kommentar

Takk for ris og ros. Jeg brukte mellom 2 og 4 timer på å lage vignetten. Opprinnelig hadde jeg tenkt å implementere film inniblandt all teksten, den svarte bakgrunnen og lysglimtene, vi får se hva det blir til. Mulig det trengs å gjøre den litt mindre "kjedelig og uinspirert" :p Her er hva som står i manuset:

 

02 VIGNETT

OLDEMOR PRESENTERER

 

Reb sitter med ryggen til på en skrivepult.

 

EN NiµGGER PRODUKSJON

 

Det blir skrevet i en perm som har side på side med masse skrift.

 

EN FILM AV NN

 

Det klippes i et eller annet.

 

EMESIS

 

Vi ser at det er bilder det klippes i.

 

nn

 

Bilder limes inn i permen ved siden av skrift osv.

 

CHRISTIAN GLANS

 

På noen av bildene blir personer strøket ut.

 

NINA BAHL

 

Bilder blir skrevet ut av printeren.

 

ANDREAS NYBAKKEN

 

Reb henger bilder opp på veggen sin.

 

SIRI PETTERSEN

 

Reb fyrer opp en sigarett og røyker.

 

OG

TERJE LILLEGRAVEN

 

Reb plasserer kokain på et bord og sniffer det.

 

MUSIKK

CUN

 

Reb hører på musikk med hodetelefonene sine.

 

KAMERA

ANDREAS NYBAKKEN & nn

 

Reb tester ut kameraet sitt.

 

SKREVET, KLIPPET, PRODUSERT OG REGISSERT AV

nn

Endret av 90101-5l-l
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...